FINÁLE ČÍSLO 8 PRO LUISE ENRIQUEHO NA LAVIČCE FC BARCELONY

FINÁLE ČÍSLO 8 PRO LUISE ENRIQUEHO NA LAVIČCE FC BARCELONY

V letošní sezóně je to pro asturijského kouče již druhé finále. První se odehrálo v rámci španělského Superpoháru, kdy jeho svěřenci dokázali přehrát tým Sevilly.

Z dosavadních 7 finálových zápasů přitom odcházel pouze jedinkrát jako poražený. Bylo to finále španělského Superpoháru proti Athletic Clubu v roce 2015. K těmto šesti pohárovým výhrám, přidejme ještě dva ligové tituly a dostaneme se tak na celkový počet osmi získaných trofejí od příchodu trenéra, v létě 2014.

V tuto chvíli má Enrique bezchybný záznam v historických statistikách Španělského poháru. V obou předchozích sezónách totiž dokázal soutěž ovládnout. V roce 2015 byl na straně poražených Athletic Club (3:1) a v následující sezóně byla v nastaveném čase poražena Sevilla (2:0).

Kdo by mohl zapomenout na první finále Ligy mistrů pod taktovkou Luise Enriqueho v roce 2015? Díky gólům Rakitiče, Louise Suáreze a Neymara porazila Barcelona v Berlíně italskou Starou dámu 3:1. Na toto vítězství tým zanedlouho navázal atraktivní výhrou 5:4 nad Sevillou v rámci Evropského superpoháru.

Další finále dokázali Blaugranas opanovat v rámci Mistrovství světa klubů proti River Plate na konci roku 2015. Dvěma góly zde přispěl Louis Suárez a jedním příspěvkem se do statistik zápasu uvedl i Leo Messi.

Luis Enrique se bude jistě snažit rozšířit počet vyhraných finálových zápasů. Příležitost k tomu bude mít již na konci května, kdy bude jeho tým čelit Alavésu ve finále Španělského poháru. Skvělá příležitost k obohacení již tak bohaté sbírky vavřínů.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat