Finanční Fair Play: Přestup Neymara je prakticky nemožný

Finanční Fair Play: Přestup Neymara je prakticky nemožný

V katalánských médiích se před několika dny objevily zprávy o tom, že Barcelona kontaktovala PSG ohledně možného návratu Neymara. Pokud je to pravda, byl by to druhý pokus Katalánců o přivedení Neymara zpět. Naposledy se o to pokusili v roce 2019.

I když PSG s hráčem projednává prodloužení smlouvy, k podpisu ještě nedošlo. Přivedení Neymara zpět do Barcelony však má háček - nedovolovala by to pravidla finančního Fair Play UEFA.

Klub má aktuálně obrovský dluh ve výši 1,173 miliard eur, z toho 730 milionů eur je krátkodobý dluh. Taková finanční situace neumožňuje přivést do klubu Neymara a prodloužit smlouvu Messimu, aniž by bylo finanční Fair Play porušeno. K výraznému zlepšení finanční situace v dohledné době nedojde, a to také kvůli odpískanému projektu Superligy, který měl do klubové kasy přinést nemalou částku.

Za dvojici Neymar-Messi by klub musel obětovat některého z hráčů, kteří vydělávají nejvíce peněz - Griezmanna, Umtitiho či Coutinha. O odchodu Coutinha se hovoří už delší dobu, jedním z vážných zájemců by měl být Everton. Nakolik jsou spekulace ohledně Neymara pravdivé, zůstává záhadou. Podle sportovního ředitele PSG Leonarda je totiž dohoda s útočníkem prakticky dosažená a bude hráčem pařížského celku i příští rok.

Příchod Neymara by také brzdily soudní opletačky mezi klubem a hráčem, kterému podle posledního rozhodnutí soudu Barca dluží 44 milionů eur za poslední smlouvu, podepsanou v roce 2016. Hráčovi právníci jsou odhodlaní soud o tuto částku vyhrát.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Tohle je fakt hrozný, tohle jsou fakt naše nejlepší český stránky...?

04.05.2021, 23:47

Koho zaujíma Neymar?! My potrebujeme futbalistov s morálkou. V PSG len melie hubou a užíva si života filmovej hviezdy. Dnes sľuboval, že proti City na trávniku aj zomrie, len nepovedal, že od nudy. Úplne bezkrvný vykon, žiaden výnimočný player

05.05.2021, 00:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat