Fotbalová revoluce. Thierry Henry navrhuje pět změn

Fotbalová revoluce. Thierry Henry navrhuje pět změn

Kopaná může být ještě atraktivnější a populárnější. Thierry Henry, bývalý hráč Barcelony a Arsenalu, odhalil pět změn, jenž by mohly způsobit revoluci ve fotbale. Francouzská legenda představila své návrhy ve vysílání sportovního kanálu CBS.

1. Rozhodčí s mikrofony
Mnoho sportů se v uplynulých letech rozhodlo umístit mikrofony na dresy rozhodčích. Důvod je zcela prostý. Chtějí zajistit větší přehlednost a atraktivitu pro diváky. Fotbal tomu stále odolává. Henry je velkým zastáncem tohoto trendu a věří, že by se k němu měl fotbal brzy připojit.

2. Stop zdržování 
Francouz chce, aby se hra stala plynulejší. Navrhuje trestat týmy, pokud budou zakopávat míče nebo prokazatelně zdržovat čas. Rozhodčí by v tomto případě mohl potrestat týmy a nařídit proti nim volný přímý kop ve vzdálenosti 25 metrů od branky. Exekutor by si navíc mohl dát míč tam, kam by chtěl.

3. Útočné týmy s bonusem
Nejrevolučnější změna je třetí. 45letý borec věří, že by utkání nabraly větší atraktivitě pokud by tým, který vstřelí tři góly, dostal bod navíc. Bez ohledu na konečné skóre a to, že by se mohlo mnohokrát stát, že by tým dostal bod, ale zároveň utkání prohrál. 

4. Důraz na práci sportovních ředitelů
Henry také navrhuje změny v kancelářích klubů. Francouz chce, aby sportovní ředitelé více a opakovaně viděli potenciální posily na vlastní oči. 

5. Dodateční střídání
Poslední změna týmům umožní dočasné střídání. V případě zranění a při ošetřováním by trenér mohl na hřiště poslat dalšího hráče, aby týmy nehrály v deseti mužích.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Henry se asi v tom případě zbláznil 🙂
Jediné pravidlo, co má trochu smysl jsou mikrofony u rozhodčích, o kterých se už mluví dlouhé roky, takže to moc revoluční není.
Řešit zdržování na základě dojmů a nějaké pseudoprokazatelnosti je nesmysl. Dejte čistý čas. Zrovna La Liga by to potřebovala jako sůl. Hraje se v ní nejméně ze všech lig top lig.
Bod za tři góly opět nesmysl, se kterým by se akorát dalo handlovat. Vyhrajete, ale my dáme tři góly. Profit.
Dodatečné střídání by bylo akorát zneužívané. Aby se tomu předešlo, muselo by fungovat jedině tak, že by hráč pak nesměl několik zápasů nastoupit a to nikdo bez důkladného vyšetření nebude chtít využít a radši to dohraje v deseti. Předpokládám, že v půlce zápasu totiž všechny střídání vyplýtvaná nemáte.
A co se týče sportovních ředitelů, tohle je asi na každém klubu a nechápu tedy, jak by to mohl ovlivnit nějaký "plošný návrh".

27.05.2023, 21:11
David Kvapil Haavl

Když na tom člověk přemýšlí není to úplně mimo. Mikrofony u rozhodčích jsou už nutnost. Transparentnost a vědět, co se na hřišti děje, je základ. S herním časem se postupně musí něco dělat. Doba je zrychlená a utahaných 90 minut je pro mnohé příliš. Otázkou je, zda zavést čistý čas, desítky minut nastavení... Ohledně tří branek v zápase, proč ne, ale určitě týmy hrající o sestup nebudou chtít přestřelku 4:5. Něco takového chce promyslet. Střídání v případě ošetřování nebo zranění by se zneužívalo. Spíš bych zavedl šesté střídání, když už něco. Dohled nad prací sportovních ředitelů je nesmysl. Ale chápu to, tak že chce zamezit tomu, aby někdo nakoupil v létě 20 hráčů a z toho se chytili v áčku třeba dva.

28.05.2023, 08:36
Tarja David Kvapil

Cisty cas, nevidim jediny duvod, proc by byt nemohl. Desitky casu nastaveni muzes taky prozdrzovat. A jinak mi taky davaji smysl jenom ty mikrofony, pripomina mi to vymysly Piqueho. 😀 Ja bych hlavne zpetne trestala simulanty!! Jasne, blbe by se to hodnotilo, ale takove ty neprehlednutelne teatralnosti - zapas stopka a cau. Do priste by si to rozmyslel.

28.05.2023, 09:47
jazzko Tarja

Tobe nestaci ty tuny reklam o prestavce? Se podivej na hokej! Si pamatuji, kdy se cela tretina hrala v kuse, potom pribila jedna komercni pauza nekde uprostred tretiny, nyni jich tam je tak 5-6 a je to nesmirne otravne. Schvalne, kolik reklamnich bloku bude v jedne tretine za rok nebo za pet..

Za mne, ve chvili kdy se fotbal zacne hrat na radny cas, v tu dobu se na to prestanu divat, protoze to uz nebude fotbal tak, jak ho mam rad. Zdrzovani hry je soucast taktiky, hraje se 90 minut a tyto podminky maji vsichni stejne.

31.05.2023, 09:52
Tarja jazzko

A co by se tim zmenilo? Pri plynulem prubehu bys to ani nepoznal. Hraci by nemeli duvod se tam dve hodiny valet, dalsi hodinu si stavet mic a pul hodiny odchazet ze hriste, protoze by vedeli, ze je to k nicemu. Hrat by se sice melo 90 minut, ale schvalne mrkni, kolik z toho casu se realne hraje. Na hokej nekoukam, ale behem tech peti sekund, co jde napr. nekdo pro mic, ktery skoncil v zamezi, moc reklam nestihnes. V soucasnosti, kdyz je nejake preruseni (i delsi treba pri osetrovani), tak jsem si zadnych reklam nevsimla. Florbal se taky hraje na cisty cas a mam takovy pocit, ze tam reklamy nejsou, max. v pulce tretiny, ale to se myslim vyuziva spis k rozhovorum. A to zrovna oni by ty prachy potrebovali jako sul. :) Samozrejme zalezi na pristupu, ale za me prevazuji klady. Jsou tam i rizika, ale pri spravnem podchyceni to divak ani nemusi poznat a hra by naopak mohla byt sviznejsi bez zbytecnych preruseni. A hlavne, i tohle by mohlo prispet k eliminaci simulovani, na to jsem opravdu alergicka!!😈

31.05.2023, 12:24

Kvuli takovym clankum si klidne mohl zustat u Ruiku

27.05.2023, 21:18

Rozhodčí mikrofony,čistý čas,vhazování autů přesně z místa opuštění balónu hřiště,trestání žlutou kartou odnášení míče z místa přestupku potrestaným mužstvem(zdržování,znemožnění rychlého rozehrání),dlouhé držení míče v brankářově náručí.Tohle by tolik nestálo a hru by to zpřehlednilo,nezdržovalo a určitě by to stačilo.

29.05.2023, 17:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat