Frenkie de Jong: Vždy jsem chtěl zůstat v Barceloně

Frenkie de Jong: Vždy jsem chtěl zůstat v Barceloně

Nizozemský záložník Frenkie de Jong promluvil v pořadu Tu diràs na RAC-1 o důležitých zápasech, které jeho tým čekají. Potvrdil také, že nikdy neuvažoval o odchodu do Manchesteru United.

"Nikdy jsem ligu nevyhrál. Jsem tady čtvrtým rokem a teď je to nejblíže. Ještě je ale před námi dlouhá cesta," odpověděl na otázky Aleixe Parisé.

"Bojujeme o každou možnou trofej. Máme výhodu v lize i v poháru a máme velmi dobrý tým."

"Kdyby se to povedlo, byla by to mimořádná sezóna, protože jsou tady velmi dobré týmy jako Real Madrid a Atlético. V Evropě bychom na tom měli být lépe."

"To, co se stalo v Evropě, bylo velmi těžké. Doufali jsme, že se v Lize mistrů dostaneme dále a poslední dva roky byly velmi špatné. Nedostali jsme se přes skupinovou fázi. Musíme být mnohem lepší. Máme tým na to, abychom si v Evropě vedli lépe, zvláště letos. Je to pouze naše chyba."

Během léta se velmi často hovořilo o přestupu do Manchesteru United. Hráč se k tomu vyjádřil jasně:

"Byl jsem klidný, protože jsem věděl, že chci zůstat v Barceloně. Nikdy jsem názor nezměnil. Vždy jsem snil o tom, že budu hrát v Barceloně a chci tady uspět. Jsem velmi šťastný a chci v Barceloně pokračovat po mnoho let."

Frenkie de Jong již spolupracoval s více trenéry. Vyjádřil se také k Xavimu:

"Musím s ním pokračovat a zlepšovat se, protože každý hráč na to má prostor. Xavi mi hodně pomáhá, všichni trenéři mi nějak pomohli. S Xavim hodně analyzujeme hru a velmi mi to pomáhá."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Za 40M ročně se mu ani nedivím 😅

10.03.2023, 21:29

Tak zrovna u Frenkieho to tak je. Dlouhou dobu předtím než k nám přistoupil prohlašoval že hrát za Barcu je jeho sen. Ty peníze co teď dostává jsou ještě manko z covidovych sezón 😉

11.03.2023, 09:01

V současné době s Marcem a Araujem nás nejlepší hráč, hands down. Až je mi smutno, že takového srdcaře se snažili z klubu vyštvat, zatímco protěžovaná kopyta jako Ferran nebo Ansu hrají tužku a ještě mají řeči, když nejsou v základu

12.03.2023, 13:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat