Gavi odehrál 50.zápas v dresu Barcelony

Gavi odehrál 50.zápas v dresu Barcelony

Xavi má v této sezóně na pozici záložníka opravdu hodně možností, ale Gavi zatím zůstává ve svém pojetí nedotknutelný. Mladý záložník od svého debutu v Barceloně v podstatě nevynechal žádný zápas a proti Realu Valladolid si připsal 50.oficiální utkání v dresu Barcelony, přitom to jsou necelé 4 týdny, co Pablo Gavi oslavil teprve své 18.narozeniny.

Gavi nastoupil od první minuty ve všech třech zápasech probíhající sezóny proti Rayo Vallecano, Realu Sociedad a Realu Valladolid, zatímco Frenkie de Jong nebo Franck Kessie, kterého získal klub v létě, se museli spokojit s pobytem na lavičce. Úroveň hry osmnáctiletého záložníka se měnila, ale vždy byl správně odhodlaný a pomáhal týmu při presinku. O tom, jak důležitým fotbalistou Barcelony je, svědčí fakt, že od začátku minulé sezony nastoupil v 50 z 56 zápasů Blaugranas. Od svého debutu vynechal pouze čtyři střetnutí - po dvou kvůli karetnímu trestu a infekci Covid. To znamená, že během působení Ronalda Koemana, Sergiho Barjuana a Xaviho nastoupil do všech zápasů, ve kterých byl k dispozici.

Konfrontace s Realem Valladolid byla Gaviho 50. vystoupením, což je skvělý výsledek pro hráče, který tento měsíc oslavil teprve 18 let. V 78 % zápasů hrál záložník od první minuty. Španělský reprezentant zatím vstřelil dva góly a na šest přihrál. V této sezóně se bude snažit oba tyto výsledky vylepšit, aby se stal lepším fotbalistou. Dalším aspektem, na kterém by Gavi měla zapracovat, je nadměrná agresivita. Osmnáctiletý hráč obdržel již 15 žlutých karet a v jednom případě byl vyloučen ze hřiště.

Gavi také doufá, že se mu podaří zvýšit procento vítězství Barcelony v zápasech, do kterých nastoupí. Dosud to bylo pouze 48 % a tým s ním v sestavě měl 26 % remíz a porážek. Je však třeba zdůraznit, že španělský reprezentant přišel do týmu v době krize. Gavi už čeká na oficiální prodloužení smlouvy, které by mu mělo zajistit místo v prvním týmu. Je možné, že hráč dostane na dres také číslo 6. K podpisu by mělo dojít po uzavření letního okna.

Po zápase s Valladolidem prohlásil Gavi ke svému milníku: ,,Vždy bylo mým snem hrát za Barcelonu, a to právě dělám. Snažím se neustále růst, posouvat se a být sám sebou. Myslím si, že se mi to daří. Hodně mi pomáhá to, že mi trenér důvěřuje.”

 


Zdroje: sport.es



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Vskutku paradoxní, že má 50 zápasů za áčko, ale vlastně ani hráčem áčka není smileyUrčitě si zaslouží, aby byl letos do áčka povýšen a dostal číslo 6, ostudu tomu číslu určitě dělat nebude. Letos začal sezónu poněkud vlažněji a něco jeho výkonům chybí, ale nedivím se, že ho Xavi staví tak často, protože jako všichni ostatní, tak i on zřejmě vidí naši budoucnost ve dvojici Pedri-Gavi a tak chce aby spolu hráli neustále, což se v loňské sezóně moc nestávalo a taky to na jejich spolupráci bylo vidět. Ani letos to není ideální, ale věřím, že postupem času si společně na hřišti budou víc a víc zvykat.

01.09.2022, 08:12
stockey Reekwon

posledny zapas nehral zle, urobil vela ciernej roboty a ziskal vela lopt. Ciernou robotou bude ale menej na ociach, takze ta kritika nanho bude, Rakitic by vedel rozpravat :)

01.09.2022, 11:31

Budoucí číslo 6 smiley

01.09.2022, 09:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 59
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat