General Assembly a Světový kongres fanklubů 2019

General Assembly a Světový kongres fanklubů 2019

Začátek srpna znovu patřil fanklubům a v Barceloně nechyběl ani ten náš.

V sobotu se uskutečnilo General Assembly, tedy setkání prezidentů (případně dalších zástupců) Světové federace penyí. Fankluby jsou rozděleny na ty z Katalánska, zbytek Španělska a pak svět, kam spadá i naše penya. A všechny tyto fankluby ze zóny svět spadají právě pod Světovou federací penyí.

Minulý rok se toto setkání konalo v hotelu NH, tentokrát se jednalo o ještě prestižnější prostory – Sala Roma 2009 přímo na Camp Nou. Tedy VIP zóna na kryté tribuně (dříve restaurace). Jak název napovídá, je tento sál zasvěcen vítězství v Lize mistrů z roku 2009, kdy Barça porazila v Římě Manchester United 2:0. Kromě dresů a míče se zde také nachází i samotná trofej (i když samozřejmě replika).

Setkání vedl prezident federace Toni Freire. Na programu bylo především schválení rozpočtu, změna stanov, lístky, web federace, charitativní akce a další záležitosti. Dorazil samozřejmě i Toni Guil – prezident konfederace penyí. Tedy nejvýše postavený člověk co se fanklubů týče, který je přímo ve vedení FC Barcelony.

Věci týkající se vstupenek, které bych rád změnil, byly vyjasněny, a tak vše kromě ceny (rostoucí s blížícím se zápasem), bylo vyřešeno. Lístky sice i nadále půjdou do prodeje nejprve pro socios, pak pro veřejnost a až nakonec pro fankluby, ty ovšem mají část lístků rezervovánu, a tak se nemůže stát, že by je veřejnost vykoupila.

Byl představen také bodový systém, který ovlivňuje například přidělování lístků na nejprestižnější zápasy. O tomto systému ještě budeme informovat. Ale například právě i za účast na General Assembly a kongresu získává fanklub důležité body.

Na závěr byla představena kniha Where Dreams Live o všech stadionech FC Barcelony, která bude prodávána jako oficiální publikace klubu. Autorem je Július Šefčík – člen slovenského fanklubu. Každý z přítomných fanklubů dostal tuto knihu jako dárek a co víc - pro každého byla kniha upravena na míru, takže v ní našel logo svého fanklubu. Tuto knihu bude možné zakoupit (i s logem našeho fanklubu), o detailech budeme informovat.

Druhý den byl na programu jubilejní 40. Světový kongres penyí.

Kongres probíhal v Palau Congressos de Catalunya kousek od Camp Nou. Přítomno bylo několik set fanklubů. Na tuto událost dorazila celá řada prezidentů a viceprezidentů penyí z celého světa.

Po akreditaci a obdržení několika dárků jsme se přesunuli do auditoria, kde mělo proslov několik činovníků klubu. Probíhalo také několik hlasování. Jedno se týkalo změny stanov a druhé rozpočtu. Oba návrhy prošly, jelikož vždy přes 97 % přítomných hlasovalo ano.

Byly také přivítány nové fankluby a poděkováno všem současným. Na programu byly i dotazy penyí, které tentokrát všechny zodpověděl Toni Guil.

Proběhlo rovněž poděkování Joanu Casalsovi, kterého jistě znáte jako Avi del Barça – maskota klubu, který tuto „práci“ dělá již 35 let.

Nakonec dorazily také všechny posily klubu, tedy včetně De Jonga a Griezmanna.

Po pár dalších proslovech následoval slavnostní oběd, kterého se zúčastnil i prezident klubu a další nejvyšší činovníci FC Barcelony.

 

Report z celého pobytu v Barceloně včetně zápasu s Arsenalem bude následovat v samostatném článku.

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Jak u těch lístků vysvětlili to, že si člověk nemůže vybrat konkrétní místo? smiley

13.08.2019, 10:53
Migueli Tarja
Systémový administrátor

Je to prý nutné, aby pak mohli mít všichni sedadla vedle sebe, což nyní garantují. Ale to, že je velký rozdíl mezi první a poslední řadou. Mezi sedadlem úplně vlevo v sektoru nebo úplně vpravo už jim moc nedochází no...

Kdyby aspoň ta tribuna byla jasná. Ale ani to neřeší - prostě stejná cena, stejné patro a sektor, tak je jim jedno, že na jedné straně je kotel a na druhé ne, kam útočí Barça druhý poločas, atd.

A taky - ono se to místo vlastně vybrat dá, ale až 48 hodin před zápasem a vůbec jim nedochází, že v tu dobu už všichni chtějí mít lístky koupené. Že už nemusí být nic pořádného na výběr a hlavně, že v tu dobu už je mnohem vyšší cena.

13.08.2019, 11:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat