General Assembly a Světový kongres fanklubů 2019

General Assembly a Světový kongres fanklubů 2019

Začátek srpna znovu patřil fanklubům a v Barceloně nechyběl ani ten náš.

V sobotu se uskutečnilo General Assembly, tedy setkání prezidentů (případně dalších zástupců) Světové federace penyí. Fankluby jsou rozděleny na ty z Katalánska, zbytek Španělska a pak svět, kam spadá i naše penya. A všechny tyto fankluby ze zóny svět spadají právě pod Světovou federací penyí.

Minulý rok se toto setkání konalo v hotelu NH, tentokrát se jednalo o ještě prestižnější prostory – Sala Roma 2009 přímo na Camp Nou. Tedy VIP zóna na kryté tribuně (dříve restaurace). Jak název napovídá, je tento sál zasvěcen vítězství v Lize mistrů z roku 2009, kdy Barça porazila v Římě Manchester United 2:0. Kromě dresů a míče se zde také nachází i samotná trofej (i když samozřejmě replika).

Setkání vedl prezident federace Toni Freire. Na programu bylo především schválení rozpočtu, změna stanov, lístky, web federace, charitativní akce a další záležitosti. Dorazil samozřejmě i Toni Guil – prezident konfederace penyí. Tedy nejvýše postavený člověk co se fanklubů týče, který je přímo ve vedení FC Barcelony.

Věci týkající se vstupenek, které bych rád změnil, byly vyjasněny, a tak vše kromě ceny (rostoucí s blížícím se zápasem), bylo vyřešeno. Lístky sice i nadále půjdou do prodeje nejprve pro socios, pak pro veřejnost a až nakonec pro fankluby, ty ovšem mají část lístků rezervovánu, a tak se nemůže stát, že by je veřejnost vykoupila.

Byl představen také bodový systém, který ovlivňuje například přidělování lístků na nejprestižnější zápasy. O tomto systému ještě budeme informovat. Ale například právě i za účast na General Assembly a kongresu získává fanklub důležité body.

Na závěr byla představena kniha Where Dreams Live o všech stadionech FC Barcelony, která bude prodávána jako oficiální publikace klubu. Autorem je Július Šefčík – člen slovenského fanklubu. Každý z přítomných fanklubů dostal tuto knihu jako dárek a co víc - pro každého byla kniha upravena na míru, takže v ní našel logo svého fanklubu. Tuto knihu bude možné zakoupit (i s logem našeho fanklubu), o detailech budeme informovat.

Druhý den byl na programu jubilejní 40. Světový kongres penyí.

Kongres probíhal v Palau Congressos de Catalunya kousek od Camp Nou. Přítomno bylo několik set fanklubů. Na tuto událost dorazila celá řada prezidentů a viceprezidentů penyí z celého světa.

Po akreditaci a obdržení několika dárků jsme se přesunuli do auditoria, kde mělo proslov několik činovníků klubu. Probíhalo také několik hlasování. Jedno se týkalo změny stanov a druhé rozpočtu. Oba návrhy prošly, jelikož vždy přes 97 % přítomných hlasovalo ano.

Byly také přivítány nové fankluby a poděkováno všem současným. Na programu byly i dotazy penyí, které tentokrát všechny zodpověděl Toni Guil.

Proběhlo rovněž poděkování Joanu Casalsovi, kterého jistě znáte jako Avi del Barça – maskota klubu, který tuto „práci“ dělá již 35 let.

Nakonec dorazily také všechny posily klubu, tedy včetně De Jonga a Griezmanna.

Po pár dalších proslovech následoval slavnostní oběd, kterého se zúčastnil i prezident klubu a další nejvyšší činovníci FC Barcelony.

 

Report z celého pobytu v Barceloně včetně zápasu s Arsenalem bude následovat v samostatném článku.

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Jak u těch lístků vysvětlili to, že si člověk nemůže vybrat konkrétní místo? smiley

13.08.2019, 10:53
Migueli Tarja
Systémový administrátor

Je to prý nutné, aby pak mohli mít všichni sedadla vedle sebe, což nyní garantují. Ale to, že je velký rozdíl mezi první a poslední řadou. Mezi sedadlem úplně vlevo v sektoru nebo úplně vpravo už jim moc nedochází no...

Kdyby aspoň ta tribuna byla jasná. Ale ani to neřeší - prostě stejná cena, stejné patro a sektor, tak je jim jedno, že na jedné straně je kotel a na druhé ne, kam útočí Barça druhý poločas, atd.

A taky - ono se to místo vlastně vybrat dá, ale až 48 hodin před zápasem a vůbec jim nedochází, že v tu dobu už všichni chtějí mít lístky koupené. Že už nemusí být nic pořádného na výběr a hlavně, že v tu dobu už je mnohem vyšší cena.

13.08.2019, 11:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat