General Assembly a Světový kongres fanklubů

General Assembly a Světový kongres fanklubů

Začátek srpna v Barceloně vždy patřil fanklubům. Nejprve probíhalo General Assembly, tedy setkání prezidentů (případně dalších zástupců) Světové federace penyí a poté Světový kongres fanklubů. Letos bylo bohužel vše jinak, a tak General Assembly proběhlo online. Světový kongres byl zrušen úplně.

Fankluby jsou rozděleny na ty z Katalánska, zbytek Španělska a pak svět, kam spadá i naše penya. A všechny tyto fankluby ze zóny svět spadají právě pod Světovou federací penyí.

Minulý rok se toto setkání konalo v Sala Roma 2009 přímo na Camp Nou. Tedy VIP zóna na kryté tribuně (dříve restaurace). Bohužel letos nám tyto prostory zůstaly zapovězeny – stejně jako celá Barcelona.

Online setkání vedl prezident federace Toni Freire. Na programu bylo především schválení výstupů z předchozích setkání a schválení rozpočtu, lístky, web federace, charitativní akce, noví členové vedení Světové federace a další záležitosti. Proslov měl i Toni Guil – prezident konfederace penyí. Tedy nejvýše postavený člověk co se fanklubů týče, který je přímo ve vedení FC Barcelony. A nechyběl ani pan Barnils, který nás při proslovu přímo zmínil, když vzpomínal na poslední akce před omezením způsobeným pandemií Covid 19 (setkali jsme se při recepci na Camp Nou při zájezdu na utkání s Realem Sociedad – poslední zápas s diváky na našem stadionu).

Byly také přivítány nové fankluby a poděkováno všem současným. Na programu byly i dotazy penyí.

Co se týká hlasování – každý fanklub má 1 hlas. U hlasování o schválení předchozích setkání jsem byl pro. Co se týká rozpočtu – byl jsem proti jak u toho za předchozí účetní období, tak i u návrhu pro období další. Nelíbily se mi především náklady na web (který zatím není moc funkční), chod kanceláře a především daně, které se mají doplácet od roku 2017. Kdo by si myslel, že to jsou drobné, bavíme se tady o částce 47 000 euro. A pokud si někdo myslí, že se nejedná i o „naše“ peníze, tak se plete. Federace dostává peníze od konfederace a ta je získává vlastně od nás, jelikož každý fanklub platí za každého člena 2 euro – při celkových počtech penyí a jejich členů se opravdu nejedná o malé částky. Vše ale hlasováním prošlo.

Byl jsem také zklamán nedostatkem informací ohledně lístků. Odpověď na dotaz vlastně byla – zjistěte si to sami u vlád jednotlivých zemí. Každopádně podle všeho je již teď jasné, že sektory hostí zůstanou v Lize mistrů uzavřeny. Jedná se alespoň o povolení pro domácí zápasy UEFA – spekuluje se ovšem pouze o 20 % kapacity.

Slavnostní oběd, kterého se vždy účastnil i prezident klubu a další nejvyšší činovníci FC Barcelony tak samozřejmě tentokrát nebyl – možná velká výhoda pro současné vedení.

Věřím, že nás v budoucnu čekají lepší zprávy z fanklubu, federace i klubu.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Oběd mohl probíhat on-line.smiley

12.10.2020, 14:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat