GERARD PIQUÉ: CTĚNÝ MANŽEL A NEPROSTUPNÁ ZEĎ

GERARD PIQUÉ: CTĚNÝ MANŽEL A NEPROSTUPNÁ ZEĎ

Vytáhlý stoper předvedl při výhře 1:0 nad Realem Madrid jeden z nejlepších výkonů v dresu Barcelony.

„Je pravda, že měl pár slabších chvil, ale je pro nás nepostradatelný, on je lídr,“ prohlásil o Gerardovi Ernesto Valverde. Je to odvážné tvrzení, ale v sobotním Clásicu Piqué možná podal svůj vůbec nejlepší výkon za Barcelonu – v klubu je už 11 let.

Na jeho návrat z Manchesteru United vsadil Pep Guardiola, a to za dnes už směšnou částku - 5 milionů euro. Trvalo pár měsíců, než Piqué vloženou důvěru splatil. Pod Guardiolou se z něj stal jeden z nejlepších obránců planety, klíčový pilíř výherní mašiny.

Jeho výkon z víkendového zápasu proti Madridu otvírá debaty o jeho nejlepším výkonu v dresu Barcelony. Šlo o skvělý zápas, po kterém jeho drahá polovička (Shakira) prohlásila: „Můj manžel dnes - úžasný.“

Piqué byl v defenzivě zdí a předvedl i rychlost a nažhavenost jako mladík. Pro Sergiho Roberta byl klíčovou pomocnou rukou při bránění Viniciuse. Nic nenechal projít.

Pro Barcelonu je skvělou novinou, že se Piqué dostal do své nejlepší formy, čeká ji totiž rozhodující fáze sezóny. A nejenom on, celá obrana byla na Bernabeu skvělá. Lenglet hrál spolehlivě a nedopustil se žádných chyb. Stejně tak i Sergi Roberto a Jordi Alba byli vynikající.

Piqué však byl ještě o trochu jinde. Zastavil veškeré střely i přihrávky, prostě všechno. Takticky byl perfektní.

La pareja Piqué - Lenglet, defensa inquebrantable en el Bernabéu

Sám Piqué po zápase vysvětloval, proč tak miluje zápasy San Bernabéu:

"Výsledek dokazuje, že se cítíme dobře, když tu přijíždíme. Miluju, když tu jezdíme. Právě kvůli tomuhle jsem profesionál, abych hrál zápasy v atmosféře, jako je tahle. Může být těžké namotivovat se na jiné zápasy."

Piqué vysvětloval také své gesto směřující k fanouškům Realu. "Leo měl na svém rtu krev. Bylo to [od Ramose] agresivní a z mého pohledu to vypadalo na červenou kartu. Narážel jsem na to, že mluví, ale rozhodčí jim občas něco připískne. Puls vám běží 1 000 kilometrů za hodinu a šlo jen o obecné gesto."

"Mám rád, když se atmosféra rozpálí a to gesto ji mělo ještě trochu podpořit."

"Nevysvětlujte si špatně tu intenzitu. S hráči Realu vycházím opravdu dobře. Je to oboustranné. Jsme spolu hodně v kontaktu, ale jakmile překročíme bílou čáru, bráníme barvy svých vlastních klubů."


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat