Gerard Piqué se dostal do top pětky hráčů Barcelony s nejvyšším počtem startů v Lize mistrů

Gerard Piqué se dostal do top pětky hráčů Barcelony s nejvyšším počtem startů v Lize mistrů

Svou účastí v úterním klání skupinové fáze Ligy mistrů mezi Barcelonou a Slavii se Gerard Piqué zařadil mezi ikony katalánského klubu. Jednalo se totiž o jeho už 111. start v této soutěži, což znamená, že mu v historickém žebříčku nyní náleží 5. místo.

Gerard Piqué odehrál 111. utkání v UEFA Champions League a stal se 5. barcelonistou v pořadí odehraných zápasů pod hlavičkou nejprestižnějšího klubového turnaje na starém kontinentu. V něm debutoval v sezoně 2008/09 v zápase s Wislou Krakov a od té doby si užil spoustu úspěchů.

Celou soutěž totiž třikrát vyhrál a to hned v prvním roce a dále v letech 2011 a 2015. V prvních dvou případech šlo o speciální finálová klání, jelikož se utkal se svým bývalým celkem Manchesterem United, kde působil v letech 2004 až 2008. V Berlíně před čtyřmi lety pak čelil Juventusu Turín.

O devět více zápasů stihl za své kariéry jeho bývalý parťák ze středu obrany Carles Puyol. Andrés Iniesta pak nasbíral 132 utkání v rámci Ligy mistrů, což je o 7 méně, než druhý Lionel Messi, který ale na rozdíl od těchto dvou stále přidává. Žebříčku vévodí Xavi Hernández a jeho 157 zápasů.

Jak už bylo řečeno výše, ve své minulosti nastupoval dvaatřicetiletý Piqué i za Rudé ďábly a výše uvedená čísla jsou jen z barcelonského působení. A je nutno dodat, že 2 starty byly v rámci předkola s již jmenovaným Krakovem. Za anglický klub ještě přidal 3 utkání ve skupině a 1 ve čtvrtfinále.


Zdroje: fcbarcelona.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat