Getafe CF - FC Barcelona: Nejlepší a nejhorší

Getafe CF - FC Barcelona: Nejlepší a nejhorší Foto: Patrik Janačík

Nejlepší: Čisté konto a žádné zranění

Zápas proti Getafe mnoho pozitivního, o čem by se dalo dlouze mluvit nenabídl. Z řad hráčů se dá pochválit spíše ta defenzivní část, která víceméně celý zápas držela Getafe na uzdě a nepouštěla ho do velkých ofenzivních výpadů a tak ani Marc-André ter Stegen neměl tolik práce. Barcelona tím navázala na dobrou defenzivní práci z loňské sezóny a udržela čisté konto. Za pozitivní se dá rozhodně označit i fakt, že nikdo z hráčů nebyl během dnešního dne prohlášen za zraněného, což se dá shledat za překvapení, vzhledem k tomu, jakou úroveň intenzity si do svých obranných zákroků hráči Getafe nastavili.

Nejhorší: První ligové zaváhání v úvodu a hra Getafe

Coliseum Alfonso Pérez není pro Barcelonu nejpříjemnější stadion a průběh utkání tomu i odpovídal. Blaugranas se tu dlouhodobě vůbec nedaří a bohužel se to znovu potvrdilo, hned v prvním kole tak přišel tým Xaviho Hernándeze o body a nezačíná sezónu vítězstvím. Není třeba panikařit, ale je důležité začít analyzovat, proč má Barcelona už od minulé sezóny velké problémy s vytvářením si gólových příležitostí. Nejhorší na utkání byl také způsob, jakým hráči Getafe do zápasu nastoupili. Už od prvních minut šli hráčům Barcelony tvrdě do těla, často až za hranicí pravidel a hlavně po odehrání míče, kdy soupeře hráči Getafe jak se říká "dojeli". Své si v zápase užil Lewandowski, který byl neustále okopáván, dohráván a přistrkáván i když byl míč úplně někde jinde. Svou premiéru ve španělské nejvyšší soutěži si jistě užil i İlkay Gündoğan, který dostal loktem do hrudi od řekněme největšího agresora soupeře Damiána Suáreze a který záhadně dostal kartu až v 82. minutě. Celkově byl tento herní projev hráčů Getafe ostudný a nepříjemný byl také fakt, že to hlavní sudí César Soto Grado do jisté míry povoloval. Hráče Getafe občas upozornil, ale karty příliš tasit nechtěl.

A co bylo podle Vás nejlepší a nejhorší na zápase proti Getafe?




Diskuze

To, co nechával sudí je naprosto nechutný. Když se vyhnu spekulacím, že je to likvidace Barcy, tak pokud španělští rozhodčí mají za úkol takhle pouštět hru, tak Španělska liga bude za pár let na úrovni řecké atp. Nikdo z top hráčů nebude chtít nechat do sebe kopat od podobných hovad. O simulování a válení nemluvě.

15.08.2023, 10:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat