Gheorghe Popescu potvrdil, že Barcelona podala nabídku za Hagiho

Gheorghe Popescu potvrdil, že Barcelona podala nabídku za Hagiho

Rumunský bývalý hráč Gheorghe Popescu řekl pro jednu z televizních stanic ve své rodné zemi, že FC Barcelona má zájem o získání dvacetiletého Ianise Hagiho, který zazářil na letošním Mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let.

Že by se opět na barcelonském drese objevila jmenovka Hagi? Poté, co jí v letech 1994 až 1996 měl Gheorghe Hagi, by se jeho následovníkem mohl stát o 34 let mladší Ianis Hagi, který je jeho synem. Ten nyní působí v celku Viitorul Constanta právě pod svým otcem a dostal se do role klíčového člena kádru. Své štěstí zkoušel do loňského roku v dresu Fiorentiny, ale nakonec se vrátil do klubu, z něhož do Florencie v roce 2016 zamířil.

Evropské kluby kolem něj začaly znovu kroužit nejen po výkonech na klubové úrovni, ale rovněž po italském Euru jednadvacítek, kde Rumuni došli až do semifinále. A konkrétní jména se nebál do televize říci Gheorghe Popescu, jenž u Viitorulu vykonává funkci předsedy. „Opravdový zájem má Spartak Moskva a zajímá se i Barcelona. Už proběhly diskuze, ale barcelonský projekt nás nezajímá, jelikož chtějí Ianise na hostování,“ tvrdil.

Ianis dosáhl důležité úrovně a zajímá se o něj několik týmů. Myslím si, že dokáže hrát v jakékoliv lize a podle mého může pořád dozrát, ale to se stane v příštích dvou nebo třech letech. Na Euru byl velmi dobrý. S kluby se jednalo, ale hráč je nyní na dovolené. Nabídky si zanalyzuje a vybere si správný okamžik. Hovořím teď o konkrétních nabídkách, nikoliv pouze diskuzích. Se všemi kluby, které učinily nabídku jsem se přímo setkal,“ dodával další exbarcelonista.

Mladší z rodů Hagiů se narodil v tureckém Istanbule a to 22. října 1998, kdy jeho táta hrál za místní Galatasaray. Na svém kontě už má po několika startech za rumunské reprezentace v kategoriích U17, U18, U19 a U21 také 5 zápasů za seniorský výběr této země. Tento obounohý ofenzivní záložník, který měří 180 centimetrů a jehož obouvá Nike, má aktuálně tržní hodnotu 6 milionů eur a na příštím prodeji vydělá i Fiorentina, která vyinkasuje 30 % z konečné sumy.

Ianis Hagi spadající pod agenturu Pietro Chiodi Soccer Management odehrál za ročník 2018/2019 celkem 39 zápasů (největší část si uzmula liga a to 24 + dalších 7 v mistrovské nadstavbě; zbývajících 8 startů si shodně rozdělily předkola Evropské ligy a národní pohár) a v nich zaznamenal úctyhodných 14 branek (10 v lize, 3 v poháru a 1 v Evropě) a 8 asistencí (6 ligových a 1 pohárovou). Jeho stávající kontrakt s Viitorulem vyprší 30. června roku 2023.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat