Granada CF 3:5p FC Barcelona

Granada CF 3:5p FC Barcelona

Neskutečný zápas! Barcelona byla od samotného začátku lepším týmem, hloupé chyby v obraně a nepřesnost i smůla v útoku však zapříčinily, že ještě v 87. minutě prohrávala o dva góly. Přesto s pomocí prodloužení dokázala předvést málokdy vídaný obrat, pod nějž se asi nejvíce podepsal Antoine Griezmann. Řečí čísel: 79% držení míče, 36 střel (20 na bránu, 4 do tyče), 18 rohových kopů a 5 gólů.

Barcelona první poločas dominovala a vystřelila z toho 13krát, nebylo jí to však nic platné. Dobrou šanci měl Messi a především po něm z dorážky Trincão, ani jeden se však neprosadil. Domácí brankář Escandell vychytal rovněž Messiho přímý kop.

Když pak jeden z mnohých nebezpečných centrů nedokázal využít Araújo, přišel trest. Busquets ve 34. minutě dostal celou obranu pod tlak a Umtiti místo odkopu hloupě odevzdal míč soupeři, načež Soro bleskově našel Kenedyho a Granada vedla.

Barcelonu inkasování evidentně rozhodilo, a i když dále držela míč, žádnou velkou šanci do přestávky už nevymyslela. Na brankáře prošla akorát střela Roberta, té však chyběla přesnost.

Vstup do druhého poločasu znamenal další studenou sprchu pro blaugranas. Umtiti nedokázal včas zareagovat na Montorův nákop na Soldada a pak jen ne výklusu sledoval, kterak granadský forvard zvyšuje na 2:0. 

Po hodině hry Barcelona soupeře konečně znovu zatlačila a hned z toho byly dvě velké šance. Messiho nadějnou přízemní střelu však vyrazil Escandell a za dvě minuty Trincão napálil břevno. Portugalce pak nahradil Dembélé a útok navíc posílil Braithwaite namísto Umtitiho. Tou dobou už byl na hřišti také Dest, který nahradil zraněného Roberta. 

Čas neúprosně přibýval a Barcelona kupila pouze rohové kopy. Po 80. minutě se ovšem Katalánci vybičovali k maximálnímu úsilí a Granadě ani zaparkovaný autobus nestačil. Jenže v zakončení se hostům stále nedařilo. Griezmann to dobře, leč neúspěšně zkoušel nůžkami, Araujovo zakončení zprava stihl vykrýt Escandell a Dembélého pohledná rána znovu skončila na břevně.

Jiskru naděje vykřesal až v 88. minutě Griezmann, jenž sice z velkého úhlu zakončil pas Messiho pouze do tyče, ale míč se pak od nohy Escandella odrazil do sítě. Tlak pokračoval a rozhodl se udeřit Messi, který prošel obranou a zhypnotizoval i domácího gólmana, avšak vystřelil do tyče. Přesto se ani tehdy Barcelona nevzdala a ve druhé minutě nastavení srovnala! Messi znovu našel u levé tyče Griezmanna, který přihrál pod sebe Albovi a ten se nemýlil.

Z euforie se Barcelona nedokázala probrat dostatečně rychle a ještě před koncem nastavení stihl z pravého křídla pláchnout domácí Suárez, naštěstí vystřelil mimo. Přece jen se tedy mohlo jít na prodloužení.

V něm Barça pokračovala v náporu. Escandella z dobré šance opět nepřekonal Messi, narazil také Braithwaite. Aktivita se ovšem do třetice vyplatila: Griezmann vysokočil na Albův centr a poprvé poslal do vedení hostující mužstvo. Bohužel Granada stihla srovnat ještě v první části prodloužení a ani tentokrát se nemusela moc snažit. Velice přísnou penaltu po zákroku Desta proměnil Fede, 3:3.

Ale i po více než 100 vyčerpávajících minutách Barcelona soupeře tlačila, takže ho definitivně zlomila. Messiho ránu pravačkou Escandell pouze vyrazil před sebe a Frenkie de Jong napnul síť. Granada na odpověď neměla sílu, naopak popáté inkasovala. Poté, co Messi nevyužil další ze svých šancí, přišel zřejmě nejkrásnější gól zápasu: Griezmann vnějším nártem oslovil Albu a ten výstavním volejem upravil na konečných 3:5!


Přehled utkání

Copa del Rey - čtvrtfinále 3. února 2021, 21:00 Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada Sport 2

Granada CF

3 : 5 José María Sánchez Martínez

FC Barcelona

  25' Messi
Eteki 29'  
Kenedy (A - Soro) 33'  
Soldado (A - Montoro) 47'  
Sánchez 77'  
  88' Griezmann (A - Messi)
  90+2' Alba (A - Griezmann)
Montoro 90+3'  
  100' Griezmann (A - Alba)
  103' Alba
Fede (penalta) 103'  
  108' de Jong
  113' Alba (A - Griezmann)
Vallejo 119'  
Sestava

Escandell - Díaz (46' Foulquier), Duarte, Sánchez, Neva - Eteki (106' Pérez), Montoro - Puertas (80' Vallejo), Soro (58' Fede), Kenedy (46' Machís) - Soldado (66' Suárez)

Sestava

Neto - Roberto (57' Dest), Araújo, Umtiti (63' Braithwaite), Alba - de Jong, Busquets (76' Puig), Pedri (106' Lenglet) - Trincão (63' Dembélé), Messi, Griezmann


Zdroje: sport.es



Diskuze

Někdy je fotbal fakt nádhernýsmiley...tohle byla Barça DNA 💙❤️ nejlepší hráč zápasu de Jong smileyPS: jestli tento výsledek někdo tipnul, tak klobouček 😎

03.02.2021, 23:44

Jeden geniálny zápas. Takú nezlomnu vôľu a túžbu ten zápas otočiť aj napriek tomu, že nič nevychádza som nevidel už minimálne 3 roky. Koeman odvadza jednu fantastickú robotu. Ak niektorý z kandidátov co i len uvažuje o zmene trénera, mal by sa okamžite hlásiť na psychiatriu. Klobúk dole. Za dnešok dávam 10

03.02.2021, 23:44

Paráda, paráda a ešte raz paráda!!! Čo predviedol Griezmann v rozhodujúcich momentoch bolo úžasné... a samozrejme Leo a Jordi. Ďakujeme chlapci! Toto je nakopnutie, ktoré sme asi potrebovali zažiť.

03.02.2021, 23:49

Nakonec prostě nádhera smiley Grizzy a celý tým se dostává do parádní formy :) na druhou stranu co my jsme dneska nedali, zase jsme udělali hvězdu ze záložního golmana, 4 tyčky......nakonec fotbalová spravedlnost ale fakt existuje :)

P.S.: Po dlouhé době jsem byl spokojený s rozhodčím, nezasahoval do zápasu, pouštěl to.....a pak pískne tuto penaltu :D :D :D

03.02.2021, 23:56
Caltic8
Administrátor

Taková dřina může v kontextu celé sezony vyjít draho, už v neděli další těžký zápas. ALE večer u naplno makající Barcelony, která se do poslední minuty nevzdává, strávím moc rád. Navíc taková výhra rozhodně pozvedne týmovou morálku.

Trnem v oku mi byl akorát Umtiti, kterého v Barceloně nechci vidět už dlouhou dobu. Kvalitu má a je to kliďas, takže v některých zápasech zazáří. Ale bohužel je to také lempl, který není ochotný (nebo schopný) pracovat na 100 % - nesoustředí se, nezabere. Araújo sice taky dělá chyby, ale ne proto, že by byl v hlavě línej mistr světa.

04.02.2021, 00:04
Robert Caltic8

To mu křivdiš. U prvního golu to mohl každý odkopnout, ale zbylo to na Umtitiho a chyba byla to, že se to snažil hrát fotbalově. U druhého golu měl zase smůlu že tam byl on a ne někdo jiný. Já ho měl vždycky rád, bohužel to vypadá, že je skleněnka, ale po tomto zranění se dostává do hry a myslím si, že by mohl tvořit dobrou dvojici s Araujem.

04.02.2021, 00:08
Caltic8 Robert
Administrátor

Nebyly to žádné katastrofální chyby, to neříkám. Ale obě situace mohl řešit líp a góly by z toho nepadly. Kdybych to posčítal, jsem si celkem jistý, že dostanu přibližně stejný počet velkých chyb u Umtitiho jako u Lengleta. Lenglet je bezesporu méně kvalitní obránce, u Umtitiho mám ale už od jeho přestupu pocit, že se vždy jede tu svoji pohodičku nehledě na situaci. A to mě štve.

On teoreticky vypadá jako ideální partner k ještě rozlítanému Araújovi, nicméně nedokážu překousnout momenty, kdy zbytek týmu jezdí po prdeli a on má vlastní svět. Dnes to fakt nebylo poprvé. Takový Piqué je docela klidný , přesto dokáže změnit přístup, vidíš ho zabrat, vidíš ho burcovat ostatní. Ano, Piqué taky vyrobil hromadu hovadin a spoustu z nich z falešného pocitu, že nic nehrozí, ale Piquému sahá Umtiti sotva po kotníky.

04.02.2021, 00:25
Caltic8
Administrátor

Jinak Griezmann možná ještě není ztracený případ. Rok 2021 v jeho podání zatím skvělý, hlavně jemu by mohly takové zápasy pomoct.

Taky Alba mě udivuje - na to, že mu bude 32, odehrát 120 minut v takovém tempu smileyTen je jedním z těch, kterému nový přísnější trenér hodně pomohl.

No a Araújo, Pedri a De Jong, na ty je radost koukat snad při každé akci. Nedivil bych se, kdyby dalších 10 let tvořili kostru týmu.

04.02.2021, 00:12

Dnes máme názorný příklad jak tenká je hranice mezi vynašením do nebes a mezi zatracovaním.Jedna minuta chyběla a už prodáváme hráče,odvoláváme Ronalda.Dnes Alba,FdJ,Leo,Griezz smileysmileysmiley

04.02.2021, 00:26
Andreas René

Nemyslím si. Ak by sme aj nevyhrali, dnes to bol výborný zápas. Chvála Bohu, zlomilo sa to v hodine 12tej. Ale celý zápas sme hrali veľmi dobre. Dnes fakt nieje komu čo vytknúť. Možno Samuel to pri prvom góle mohol odpáliť do nebies. Ale špinu na neho hádzať netreba. Aj tak je o triedu lepší ako Lenglet a vrátil sa po dlhej pauze.

04.02.2021, 00:33
Klokanomet René

Tak to byl už vědět každý. Kdybychom se v odvetách Říma a Liverpoolu zmohli aspoň na jeden gól, je teď Valverde možná oslavovaný jako naprostá legenda s dvěma ligami, dvěma LM a dvěma Copami za dva roky.smiley

04.02.2021, 00:37

Kdybychom to prodloužení nezvládli a nakonec prohráli, ani by mi to nevadilo. Dnes to byl ukázkový přístup, bojovnost a ochota makat do poslední vteřiny, přestože měl soupeř z p*dele kliku, když jsme celý zápas trefovali všechno a všechny, jen ne brankovou síť. Oceňuju taky, že se naši po vyrovnání nestáhli, naopak zatlačili soupeře k vlastní bráně a snažili se tam procpat další gól. Chvílema je mleli jak žito, a to nakonec přineslo ovoce. Parádní zápas, trochu infarktový, ale se šťastným koncem pro nás. Individuálně musím vyzdvihnout excelentní výkony Grieze, Leoše a de Jonga, výborný byl taky Alba, ač mu to teda v obraně párkrát skřípalo. Ale za 2+1 mu to klidně odpustím smiley

Jen se trochu děsím, co s náma udělá silnější tým. Ne že bychom hráli špatně, ale na každý gól se strašně nadřeme, přitom je sami dostáváme hodně lacině. Ten druhý byl ukázkový příklad, to by se Barce stávat nemělo. Dneska smrděl gólem i odkop od brány Granady.

04.02.2021, 02:24
absint absint

Ale těch 36 střel... to je jak v hokeji smiley

04.02.2021, 02:35

Představte si kdyby tam byli fanoušci

04.02.2021, 08:39

Tak co myslíte, budeme hrát zase s Bilbaem?😄

04.02.2021, 09:22
marek99 Vitessen
Senior editor

Levante smiley

04.02.2021, 09:24
La Pulga Vitessen

Ťažko povedať, včera Villareal prehral s Levante v poslednej minúte predĺženia, je veľmi náročné tipnúť ako to bude.

04.02.2021, 09:25
Jiří Havel Vitessen

Nebo budeme hrát 2 zápasy po sobě s Betisem? Musel by postoupit přes Bilbao. V neděli s Betisem v lize a první zápas semifinále je v úterý či středu. Odveta je o dost později.

04.02.2021, 10:15

Teď jsem se dodíval na zápas a Umtiti s Griezmannem měli radši zůstat v autobuse. Griezmann měl nastoupit až v 80-té minutě. To co předvedli u prvního a druhého gólu Granady se u mistrů světa opravdu nevidí.smiley

07.02.2021, 23:55

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat