Griezmann se prosadil v každé soutěži, pohároví debutanti a Neto si ze zápasu odnesl zranění

Griezmann se prosadil v každé soutěži, pohároví debutanti a Neto si ze zápasu odnesl zranění

Středeční duel na Estadio de Can Misses mezi domácí Ibizou – Eivissou a hostující Barcelonou přinesl několik zajímavostí, které si prostřednictvím tohoto článku shrneme. Antoine Griezmann se prosadil ve všech čtyřech soutěžích, v nichž v rámci této sezony mohl a pod Quiquem Setiénem si už zahrálo 19 různých hráčů. Katalánci pak přišli o zraněného Norberta Neta.

Antoine Griezmann zaznamenal proti Ibize v rámci 3. kola Copy del Rey dvojici branek a díky nim je jediným členem barcelonského áčka, který se alespoň jednou dostal na střeleckou listinu v LaLize, Lize mistrů, Supercopě de Espaňa a nyní i poháru. Dohromady má na svém kontě od letního přestupu z Atlétika Madrid 11 soutěžních gólů.

Většinu z nich – 7 – si připsal v lize, kde je v pořadí střelců třetí za Lionelem Messim a Luisem Suárezem, kteří mají na svých kontech 14, resp. 11 zásahů. V Champions League se blýskl trefou proti Borussii Dortmund, zatímco v superpoháru, který se hrál v první polovině tohoto měsíce, se v Saúdské Arábii prosadil proti svému bývalému zaměstnavateli.

Griezmann se pak stal i prvním autorem branky pod hlavičkou poháru v rámci této sezony. Navázal tak na úspěchy Clémenta Lengleta, Paca Alcácera, Carlese Aleňi, Daniela Alvese a Ivana Rakitiče z předchozích let. Zdá se tak, že pomalu ale jistě začíná splácet nemalou sumu, za kterou jej zástupci Barcy přivedli a to v pravý čas vzhledem ke zranění Luise Suáreze.

Debuty pod Quiquem Setiénem

Quique Setién pak má za sebou dva úvodní duely u kormidla katalánské karavely a zatím dokazuje, že je ochotný dát šanci každému. Ke čtrnácti borcům, které nechal hrát poslední neděli proti Granadě, nyní přidal dalších 5 a je na tom stejně, jako byl Frank Rijkaard. Luis Enrique a Ernesto Valverde ve svých prvních dvou zápasech postavili 18 různých hráčů.

Debut v poháru si v barvách Blaugranas připsaly všechny letní posily (Griezmann, Norberto Neto, Frenkie de Jong a Júnior Firpo) + Ansu Fati s Carlesem Pérez, kteří doposud sbírali starty ve zbylých soutěžích. Jmenovaný brazilský brankář nicméně při kolizi na malém vápně s Lengletem a jedním ze soupeřů utrpěl újmu na zdraví, když si zvrtl kotník v levé noze.

Ve čtvrtek pak podstoupí podrobnější vyšetření v Centre Médic FCB. Dodejme, že i přes tento problém středeční zápas dohrál a připsal si tak 4. start od svého letního transferu z Valencie, kde přenechal místo ex-barcelonistovi Jasperu Cillessenovi. Po jednom si pak připsal ve zbývajících třech soutěžích a dostal v nich celkem 7 branek (2 v lize, 3 v Supercopě a 1 v Evropě).

Možní soupeři pro osmifinále Copy del Rey

Dodejme, že v pátečním losu, který je v sídle španělské fotbalové federace v madridském Las Rozas na programu ve 13:00 SEČ, čekají na Barcelonu zatím celky Real Zaragoza, Osasuna, Sevilla, Athletic, Villarreal, Real Sociedad, Real Madrid, Tenerife, Valencia a Granada. Ve čtvrtek večer se pak hraje zbývajících 5 zápasů, z nichž vzejdou zbylí osmifinalisté.

Jimi se stanou lepší celky z následujících duelů: Mirandés vs. Celta Vigo, Ebro vs. Leganés, Badajos vs. Eibar, Cultural Leonesa vs. Atlético Madrid a Rayo Vallecano vs. Real Betis. Připomeňme, že i nadcházející dvě vyřazovací kola se budou hrát na jeden zápas a až v semifinále čeká na účastníky systém s odvetou. Jedná se o novinku letošního ročníku.


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat