Oficiálně: Griezmann se stává třetí posilou FC Barcelony pro sezonu 2019/20

Oficiálně: Griezmann se stává třetí posilou FC Barcelony pro sezonu 2019/20

Očekávané se stalo skutečností. Antoine Griezmann opravdu opouští Atlético Madrid, kde strávil 5 sezon, a nyní bude nově hájit dres jednoho z rivalů madridského celku a to Barcelony, která za něj složila výkupní klauzuli u vedení ligové soutěže.

FC Barcelona zaplatila výkupní klauzuli ve výši 120 milionů eur a uvolnila tak hráče Antoina Griezmanna ze smluvního kontraktu v Atlétiku Madrid. V Barceloně podepíše Francouz pětiletou smlouvu s astronomickou klauzulí 800 milionů eur. Oficiální klubový web informuje, že podrobnosti hráčovy prezentace přinese později.

Griezmann se narodil 21. března 1991 v Maconu a patří k jedněm z nejlepších hráčů na světě. Své renomé si získal v Realu Sociedad, ale především pak v Atlétiku Madrid. Prvně jmenovaný klub z Baskicka si jej vyhlédl z místního celku Charnay-lés-Macon, kde Griezmann udělal první fotbalové krůčky, v roce 2005, kdy mu bylo pouhých 14 let. Debut za áčko přišel o 4 roky později.

V dresu San Sebastianu byl klíčovou postavou hlavně při návratu do první ligy a celkem za něj odehrál 202 zápasů, ve kterých se dostal dvaapadesátkrát na střeleckou listinu. Toho si všimli zástupci Los Colchoneros, kteří za něj v létě roku 2014 poslali obratem 30 milionů eur. Griezmannův progres v hlavním městě byl už raketový.

Rázem z něj byl elitní útočník a po pouhých dvou letech od svého příchodu se stal finalistou Ligy mistrů. Ve stejném roce byl tento levonohý forvard měřící 176 centimetrů dokonce i v závěrečné trojce souboje o Zlatý míč, který nakonec bral Cristiano Ronaldo a vidět jej bylo i na domácím Mistrovství Evropy, kde se stal se šesti góly nejlepším střelcem.

Parádní výkony za francouzskou reprezentaci předváděl i vloni na Mistrovství světa v Rusku, kde se stal nejlepším hráčem finálového klání s Chorvatskem. Griezmann může nastoupit kdekoliv v útoku, avšak jeho obvyklým místem na hřišti je levé křídlo. Jedná se o velmi mobilního hráče, který góly nejen dává, ale také je připravuje.

Je velice rychlý při protiútocích a jeho střely zpoza vápna a také ze standardních situacích jsou nebezpečné. Dodejme, že osmadvacetiletý Griezmann je sponzorován Pumou a jeho současná tržní hodnota je 130 milionů eur. Do Barcelony přichází ještě více zkvalitnit ofenzivní vazbu čítající Lionela Messiho a Griezmannova oblíbence Luise Suáreze.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Čím víc o tom přemýšlim, tím víc se na něj těšim!!! smiley

12.07.2019, 16:15
Migueli
Systémový administrátor

Po té šaškárně z minulého roku jsem ho nechtěl ale snad to odpracuje na hřišti.

A snad tím padá i přestup Neymara.

12.07.2019, 16:37

Jmenovče, vítám tě u nássmiley

13.07.2019, 09:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat