Griezmann tvrdil, že se musí adaptovat novým taktickým požadavkům, podle Sergiho Roberta ukázala Barcelona trpělivost ve své hře

Griezmann tvrdil, že se musí adaptovat novým taktickým požadavkům, podle Sergiho Roberta ukázala Barcelona trpělivost ve své hře

Dvojice barcelonistů byla zastavena krátce po závěrečném hvizdu, aby před odchodem pod sprchu okomentovala výhru 2:1 na půdě Ibizy v rámci 3. kola Copy del Rey. Zatímco kapitán Sergi Roberto okomentoval nejen tuto skutečnost, ale i předvedenou trpělivost, autor obou branek hostů Antoine Griezmann přiznal, že se pod Quiquem Setiénem tým učí nová taktická řešení.

Antoine Griezmann

V prvním poločase jsme měli obtíže vytvářet si dobré příležitosti ke skórování. Nezaznamenali jsme jasnou situaci, protože Ibiza si vedla dobře v obraně. Nyní hrajeme pod novým systémem se třemi stopery a je třeba zapracovat a přizpůsobit se novým taktickým požadavkům. Potřebujeme operovat s míčem s větší důvěrou a v ofenzivní linii být v pohybu.

To nám umožní vytvářet si prostory, které je zapotřebí. Ve druhé půli jsme odvedli skvělou práci a já mohl využít přihrávek od mých spoluhráčů, abych dvakrát překonal brankáře Ibizy. Vždy říkám, že jsem v tomto týmu, abych pomohl kde jen budu moct. Celý tým byl před pokutovým územím a já musel čekat na své příležitosti. Obě skončily s míčem v síti.

Sergi Roberto

Ibiza se ujala vedení a pro nás bylo těžší prezentovat naší hru na tomto hřišti. Věděli jsme, že pokud ve druhém dějství ukážeme trpělivost, hráči Ibizy se trochu stáhnou a nakonec se nám povedlo zvítězit v poslední minutě utkání. Jsme spokojení. I přes fakt, že jsme museli otáčet vývoj utkání, jsme pokračovali v naší hře, nacházeli volná místa a nekryté hráče.

Griezmann měl dvě situace a obě proměnil v branky. Jsme s ním spokojení a těmito dvěma trefami pomohl týmu. Jsem opravdu nadšený, když hraji s kapitánskou páskou. Jsem v pořadí čtvrtým kapitánem a na dnešní (vyjádření proběhla včera, pozn. přek.) zápas neodcestovali Leo, Busi ani Gerard. Jsem rád, že mohu takto reprezentovat tento tým a že jsme dnes vyhráli.


Zdroje: fcbarca.com, twitter.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat