Hostování Riqui Puiga na spadnutí. Jak moc velký je to nesmysl?

Hostování Riqui Puiga na spadnutí. Jak moc velký je to nesmysl?

Budoucnost Riqui Puiga je v Barceloně. Takové slova prohlásil Ronald Koeman po nedělním zápase barcelonského velkoklubu. Zároveň trenér dodal, že je potřeba, aby získával pravidelné minuty na hřišti, nebo by bylo lepší hostování. Níže nabízíme pozitivní a negativní dopady jeho případného odchodu.

POZITIVA

Formace, kterou zavádí Ronald Koeman zkrátka Riquimu nevyhovuje. Je to typický hráč číslo 8, který rád pracuje vysoko na hřišti, ze stísněného prostoru vyveze míč dopředu a je hrozbou pro soupeře díky svému pohybu, vidění a přihrávkami.

Ten, kdo nasazuje dva zataženější záložníky z něj nedostane to nejlepší, což není dobré pro tým, ani samotného Riquiho.

Jít na hostování mu pomůže získat více herního času, který je naprosto nezbytný pro hráče s tak velkým nevyužitým potenciálem. Pravidelné nasazování mu přinese jen to nejlepší, protože poroste mentálně i fyzicky.

Už jen proto, že uvidí jaké je to hrát důležité zápasy týden po týdnu. Vzhledem k tomu, že k této situaci se dostal pouze v barcelonském béčku a to pouze a jen ve třetí nejvyšší soutěži. Tak či tak to pro něj bude opravdu krok vzhůru.

Vezmeme-li v úvahu, jak vznětliví a netrpěliví jsou fanoušci Barcelony, museli bychom odstřelit hráče jako je Carles Aleñá nebo Pedri. Ve středu pole je prostě příliš velká konkurence.

ZÁPORY

Jeho morálce to nijak nepomůže. Pokaždé když dostal šanci, dokázal jí využít. Každá příležitost pro něj byla velice vzácná a bylo to znát. Nyní vás klub požádá, ať odejdete, to musí každého rozbít. Riqui se do prvního týmu prokousává více než dva roky. Hrál zápasy Copy del Rey a příležitostně naskakoval v lize.

Pravdou je, že jeho minulá sezóna byla nejlepší. Když nastoupil na hřiště, stal se tam tím nejlepším. Nemůžeme zapomenout ani na zápas proti Atlétiku Madrid, kdy nechal zapomenout na hráče jako je Thomas Partey, Saúl nebo Koke. Je opravdu srdcervoucí, když nejste odměněni za tvrdou práci.

To je jen další příklad současného vedení Barcelony, které upřednostňuje hvězdné přestupy před talentem z La Masie. Nejdříve se brečí, že v této akademii chybí nadprůměrně talentovaní hráči. Následně, že tam jsou, ale nedostávají šance. Konečně nastane případ, že příležitost dostanou a stejně se s nimi nepočítá.

Nakupování hráčů za absurdní ceny a levný prodej. Utrácení peněz za hráče, kteří mají to nejlepší již za sebou. A když přijde hráč jako Riqui, žádáme ho, aby si našel nový klub...

Nalijme si čistého vína. Barcelona neumí posílat hráče na hostování. Dostat je do týmu, který by jim nejvíce vyhovoval a dostali potřebný prostor. Real Madrid je dokonalým příkladem toho, jak rozvíjet mladé hráče.

Na hostování poslal Martina Ødegaarda do Realu Sociedad, Achrafa Hakimiho do Dortmundu nebo Sergia Reguilóna do Sevilly. A dokonce mají doložku o jeho zpětném odkupu.

Abychom to vše uvedli na pravou míru. Bayern se snaží přivést Sergina Desta, aby posílil a vyztužil svou pravou obranu, zatímco katalánský velkoklub ho chce získat jako hráče do základní sestavy. Jen to potvrzuje, jak strašná zde panuje přestupová politika. Zkrátka to vypadá, jak kdyby neměl klub žádnou vizi a vše lepil podle nastalé situace.

 


Zdroje: Facebook - Blaugrana



Diskuze

Jak velký nesmysl? Stačí si jenom vzpomenout kolik hostování se nám za poslední roky povedlo. Nula. Je jednoduchý proč. Jinde jsou rádi, že budou mít na lavičce šikovnýho hráče, schopnýho naskočit, ale minuty navíc, jenom aby ho Barce rozehráli mu nikdo dávat nebude. Sebevědomí nikomu timhle způsobem taky nenaroste. Odchovanec La Masia, DNA Barcy, talent a my pro něj nemáme místo. Co se teď v tomhle klubu děje je fakt těžký pochopit.

22.09.2020, 23:11

Pokud ho fakt pošlou na hostování tak ať jdou víte kam. Nejlepší odchovanec od doby kdy byl Thiago. ( Pro mě je Puig o kousek lepší, takový mladý Iniesta) prostě on musí zůstat hrát na úkor kohokoliv i kdyby jen poločas. Ale dá mu to víc než kdekoliv jinde. Je to hráč, kterému když dají šanci tak tam nechá duši. A takových upřímně moc nemáme. Někde jsem i četl, že i SÁM Messi chtěl aby dostával šanci (ale to může být další fáma) A z jiného soudku. Viděli jste to video jak Messi teď přebíral pohár? Ten bezduchej výraz? Hmmm, to asi není dobrý 🙃

23.09.2020, 08:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat