Jednání o snižování platů hráčů budou pokračovat

Jednání o snižování platů hráčů budou pokračovat

Komise klubu v čele s Carlesem Tusquetsem by teď chtěla obnovit jednání, která během svého působení započal bývalý prezident Bartomeu. Tato jednání se týkala snižování platů hráčů A-týmu.

Bartomeu uzavřel dohodu s Piquém, Ter Stegenem, De Jongem a Lengletem. Zbývá však spousta hráčů, se kterými ještě bude potřeba dohodu podepsat. Hráči si především přejí, aby bylo dosaženo finální rozhodnutí a záležitost tak byla dočasným vedením dořešena. 

Momentálně pozastavená jednání by měla být v příštích dnech opět obnovena. Mezi hráče, se kterými klub v této záležitosti zatím nevyjednával, patří: Messi, Griezmann, Coutinho, Dembélé, Busquets a Alba. Stanoveným datem byl sice 5. listopad, oficiálně však zatím nic nebylo potvrzeno. 

Hráči klubu v této náročné době chtějí pomoct. To udělali už před několika měsíci, když na začátku pandemie koronaviru přistoupili na snížení platů. Právě hráči pokryli finanční náklady, které musel klub vyplatit těm, kteří nejsou zaměstnaní jako hráči klubu, ale jsou součástí organizační struktury.

Podle některých sportovních webů Barceloně hrozí v lednu bankrot, jestliže nebudou platy sníženy. Před pandemií tvořily 60 % všech nákladů klubu. Stále zůstává otázkou, zda se snížením platů o 30 % budou souhlasit všichni hráči. Je možné, že někteří z nich budou moci klub opustit, a to kvůli neplnění smlouvy ze strany vedení. Je logické, že klubu teď chybí především příjmy z prodeje vstupenek a také suvenýrů, jež se kvůli omezenému cestovnímu ruchu tolik neprodávají. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Jako kdyby na to zrovna tihle hráči nepřistoupili,tak by byli dobře mimo.Dlouhodobě by bylo nejlepší kdyby se platy vypláceli za předvedený výkon.
Já osobně doufám,že Messi půjde stejně jako Pique na 50% jako správnej kapitán.I tak se mu bude vyplácet 40mega za roka a to je stále šílenej plat,hlavně s přihlédnutím na to jaký výkony předvádí.

02.11.2020, 17:03
Ihsahn Ihsahn

Jo a jinak v tomhle problému není Barca ojedinělá.3/4 Italskejch týmů nebude mít na výplaty už v listopadu a žádají pomoc od státu.

02.11.2020, 17:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat