David López tvrdil, že Espanyol měl šanci vyhrát, Neta potěšil start, ale nikoliv výkon a Suárez chce z remízy vyvodit závěry

David López tvrdil, že Espanyol měl šanci vyhrát, Neta potěšil start, ale nikoliv výkon a Suárez chce z remízy vyvodit závěry

Z hráčů se ke včerejšímu výsledku 2:2 v El Derbi barceloni vyjádřili dva zástupci hostujícího celku – konkrétně pak ligový debutant v barvách FCB Norberto Neto s autorem vyrovnávací branky na 1:1 Luisem Suárezem – a naopak autor první branky domácího výběru, David López.

David López

Jsem spokojený, nicméně je mi to zároveň i líto, jelikož jsme mohli vyhrát. Když vezmeme v potaz, že šlo o zápas prvního s posledním celkem tabulky, je třeba být hrdý na tento tým. Vydali jsme ze sebe všechno a proti Barceloně jde o velký úspěch, obzvláště když se soupeři povedlo zvrátit ztrátu. Náš tým se nevzdává a ukazuje, že bojuje až do samotného konce.

Zamykáme naší bránu, nedostáváme tolik gólů a jsme více jednotní. Vyšlo nám to dobře a chybělo nám něco na to, abychom vyhráli. Jsem ale pyšný. Derby je odlišným zápasem a situace v tabulce v něm nic neznamená. Nehrají se, ale vyhrávají. Pro nás jsou hlavní fanoušci a ti nás podporují až do konce. Můžete tvrdit, že jsme šílení, ale jsme přesvědčení, že se zachráníme.

Norberto Neto

Není divu, že nejsme úplně spokojení s výsledkem, jelikož se jednalo o prakticky vyhraný zápas. Musíme však uvažovat nad dalšími zápasy. Soupeř potřeboval dobrý výsledek a všechno nás stálo více. Hráli jsme v deseti, avšak si nemyslím, že vyloučení Frenkieho de Jonga bylo klíčové, jelikož jsme Barcelona a musíme i nadále tvrdě makat.

Snažím se ze sebe vydávat to nejlepší a to jak při trénincích, tak v zápasech. Jsem spokojený se včerejším výkonem, ale s výsledkem nikoliv. Nemyslím na to, jestli si zahraji v dalších utkáních. Soustředím se pouze na práci, díky které jsem nyní tam, kde jsem.

Luis Suárez

Myslím si, že jsme udělali to nejtěžší a to zvrátit skóre na hřišti soupeře. Podle mého jsme dnes (vyjádření proběhla v sobotu, pozn. přek.) ztratili dva body a je pár věcí, které potřebujeme zlepšit. Nezáleží na tom, jestli remizujeme, prohrajeme či vyhrajeme. Je zapotřebí provést analýzu toho, co se stalo a hrát lépe.

Hrát bez jednoho hráče je těžší a soupeř toho využije a vydá ze sebe vše. Není to však žádná výmluva. Jsme mistry a máme povinnost vítězit. Zápas je u konce, ale musíme z něj vyvést závěry. Věděli jsme, že to bude obtížný zápas, ovšem nyní náš čekají příjemné dny, v nichž budeme bojovat o titul. V Supercopě ale musíme zahrát lépe.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat