Iñaki Peña a jeho nejistá budoucnost. Klub musí rozhodnout o dvojce

Iñaki Peña a jeho nejistá budoucnost. Klub musí rozhodnout o dvojce


Řadě barcelonským hráčům v červnu příštího roku vyprší smlouva. Napsáno o nich bylo mnoho, ale případ Iñakiho Peñi se zdá být zapeklitější než se čekalo. Rozhovory o prodloužení jeho kontraktu se nikam neposouvají.

Budoucnost náhradníka Marca-André ter Stegena je nejistá, ačkoli s ním chce Barcelona prodloužit a samotný gólman preferuje setrvání na Camp Nou. Kontakty mezi oběma strana již byly zahájeny, ale jednání nepřinesla výrazný pokrok a čas se krátí.

Iñaki Peña může už od 1. ledna příštího roku moci jednat s jiným klubem. Zájemců o jeho služby rozhodně nebude nouze. Jsou mezi nimi především španělské kluby, které ho oslovily v čele s Betisem. Na brankáře nezapomíná ani Galatasaray, v jehož barvách se Peñovi na hostování dařilo.

Dosavadní rozhovory s Barcelonou a hráčem nevedou k optimismu ohledně dohody. Stojí za zmínku, že Peña nemá mnoho zkušeností s fotbalem na vysoké úrovni a v Barceloně nemá čas je sbírat. V letošní sezoně nastoupil pouze do zápasu s Viktorií Plzeň v posledním kole skupinové fáze Ligy mistrů.

Kromě toho odehrál osm zápasů za Galatasaray a 63 zápasů za barcelonské béčko. Nedostatek herního vytížení rozhodně neprosívá bývalému španělskému reprezentantovi do 21 let. Sluší se dodat, že o dva roky mladší Arnau Tenas má rovněž smlouvu pouze do 30. června 2023. Barça bude muset o těchto brankářích rozhodnout.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Pena by měl jít chytat jinam s právem na zpětný odkup. V Turecku ukazoval, že na to má.

Myslím, že bychom potřebovali jako dvojku spíš někoho staršího, kterému nebude vadit lavička a zároveň na pár zápasů bude mít dostatečnou kvalitu.

28.11.2022, 12:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat