iDNES.cz My jsme Barcelonští, přicházíme z české země. Nevšední příběh před Ligou mistrů

iDNES.cz My jsme Barcelonští, přicházíme z české země. Nevšední příběh před Ligou mistrů

Představte si jedenáctiletého kluka z vesničky Slopné u Luhačovic. V televizi zrovna začíná zápas, který se svým významem zapíše do kronik fotbalové Plzně, jenže on fandí těm druhým.

Touží poznat Barcelonu se vším všudy. Vidět tak aspoň jeden zápas na obrovitánském stadionu Camp Nou. Projít si klubové muzeum. Rozbít prasátko a koupit si ve fanshopu originální dres. A kdyby pár drobných zbylo, určitě si nechat na záda nažehlit desítku a jmenovku Messi. „To hlavně kvůli němu se Barcelona stala vášní mého života,“ říká Pavel Misař přesně po jedenácti letech.

Plzeň jde v Lize mistrů znovu proti Barceloně a on zase kráčí proti proudu. S nadšením a bez rozpaků. Náleží mezi culés, jak si skalní příznivci Barcelony říkají. Ve středu večer zůstane Misař u televize, na listopadovou odvetu do Plzně se chystá. Mezitím vyrazí do Barcelony na dovolenou a stráví tam celý říjen: „Rád bych déle, ale taky musím pracovat.“

Vyučil se projektantem. Stavební obor mohl studovat i na brněnské univerzitě, jenže po úspěšných přijímačkách nepřišel k zápisu. Věřil, že se uživí rukama, a stal se z něj natěrač a malíř pokojů. Ani s fotbalem velkou kariéru neudělal, hrál na okresu, zato s Barcelonou srostl navěky. Od letoška je prezidentem českého fanklubu, který byl tehdy na podzim 2011 schválen jako oficiální. Nese název Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues, což se sluší přeložit. První slovíčko v katalánštině znamená fanklub, poslední tři zase dvouocasý lev. Barcelonistu si jistě doplníte.

Pokračování článku si můžete přečíst zde.

Za celý fanklub děkujeme za oslovení panem Janem Paličkou a těšíme se na další spolupráci.

________________________________
Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!
 
Pavel “Myšák” Misař
Prezident
PB Lleó de Dues Cues

Zdroje: iDNES.cz Autor: Jan Palička



Diskuze

Reekwon
Senior editor

S tou střechou a únikem toho hlasitého skandování je to celkem pravda. Určitě nejsou barcelonští fanoušci ti nejhlasitějších a nejzapálenější v celém Španělsku, ale ten hluk zkrátka utíká a střecha tomu může jen pomoci. Také je škoda, že oba prostory za brankami nejsou vyhrazeny pro skupiny fanoušků, kteří vytvářejí atmosféru, bylo by to mnohem lepší, když by se bubny ozývaly z obou stran. Ale jinak pěkný článek smiley

06.09.2022, 08:17

Zajímavé, já byl tehdy třináctiletý kluk, který ten zápas sledoval v TV (ne daleko od tebe). Vlastně to byl jeden z prvních zápasů Barcy, který jsem viděl.

07.09.2022, 19:48

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat