Ilkay Gündogan, nejlepší tvůrce šancí v Evropě

Ilkay Gündogan, nejlepší tvůrce šancí v Evropě Foto: FCBarcelona.com

Německý záložník se stal prvním hráčem v pěti nejlepších evropských ligách, který dosáhl 100 vytvořených šancí

Všudypřítomný. Geniální. Umělec. Tvůrce. I tato přídavná jména by mohla být synonymem pro Ilkaye Gündogana. Německý záložník se stal prvním hráčem v pěti hlavních evropských ligách, který v této sezoně vytvořil 100 šancí ve všech soutěžích. Tato čísla potvrzují převahu dvaadvacítkového hráče ve středu pole, přestože byl v této sezoně s 3018 minutami nejvyužívanějším hráčem Xaviho Hernándeze.

Při srovnání počtu vytvořených šancí všech hráčů Barçy je rozdíl mezi Gündoganem a jeho spoluhráči propastný. Zatímco Němec jich vytvořil přes stovku, João Cancelo je na druhém místě s 37 šancemi, Pedri a Rafinha si vytvořili 35 šancí a Ferran Torres a Lamine Yamal po 30 šancích.

Bruno Fernandes, druhý na seznamu
Rozdíl mezi Gündoganem a ostatními hráči v pěti velkých evropských ligách není z hlediska počtu vytvořených šancí tak velký. Brunovi Fernandesovi z Manchesteru United chybí do stovky pouhé čtyři šance a v první desítce jsou převážně hráči z Premier League. Pouze Isco z Betisu je jediným hráčem, který se připojil k barcelonské dvaadvacítce reprezentující La Ligu.

Gündogan, jediný Blaugrana v Top 10 v La Lize
Co se týče žebříčku hráčů La Ligy, je dvaadvacítkový Gündogan jediným hráčem Blaugranas v Top 10 hráčů domácí soutěže. Němec má rozdíl 22 vytvořených šancí oproti druhému v pořadí, kterým je Isco. Za andaluským reprezentantem se na seznamu nacházejí Toni Kroos, Ivan Rakitič, Alex Baena, Iago Aspas, Takefusa Kubo, Jude Bellingham, Gerard Moreno, Antoine Griezmann a Rodrygo.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

zaujimavy fakt ktory podporuje co sme tvrdili, ze sance mame. Chcelo by to vidiet statistiku kolko sanci sme premenili....

29.02.2024, 08:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat