Ilkay Gündogan, nejlepší tvůrce šancí v Evropě

Ilkay Gündogan, nejlepší tvůrce šancí v Evropě Foto: FCBarcelona.com

Německý záložník se stal prvním hráčem v pěti nejlepších evropských ligách, který dosáhl 100 vytvořených šancí

Všudypřítomný. Geniální. Umělec. Tvůrce. I tato přídavná jména by mohla být synonymem pro Ilkaye Gündogana. Německý záložník se stal prvním hráčem v pěti hlavních evropských ligách, který v této sezoně vytvořil 100 šancí ve všech soutěžích. Tato čísla potvrzují převahu dvaadvacítkového hráče ve středu pole, přestože byl v této sezoně s 3018 minutami nejvyužívanějším hráčem Xaviho Hernándeze.

Při srovnání počtu vytvořených šancí všech hráčů Barçy je rozdíl mezi Gündoganem a jeho spoluhráči propastný. Zatímco Němec jich vytvořil přes stovku, João Cancelo je na druhém místě s 37 šancemi, Pedri a Rafinha si vytvořili 35 šancí a Ferran Torres a Lamine Yamal po 30 šancích.

Bruno Fernandes, druhý na seznamu
Rozdíl mezi Gündoganem a ostatními hráči v pěti velkých evropských ligách není z hlediska počtu vytvořených šancí tak velký. Brunovi Fernandesovi z Manchesteru United chybí do stovky pouhé čtyři šance a v první desítce jsou převážně hráči z Premier League. Pouze Isco z Betisu je jediným hráčem, který se připojil k barcelonské dvaadvacítce reprezentující La Ligu.

Gündogan, jediný Blaugrana v Top 10 v La Lize
Co se týče žebříčku hráčů La Ligy, je dvaadvacítkový Gündogan jediným hráčem Blaugranas v Top 10 hráčů domácí soutěže. Němec má rozdíl 22 vytvořených šancí oproti druhému v pořadí, kterým je Isco. Za andaluským reprezentantem se na seznamu nacházejí Toni Kroos, Ivan Rakitič, Alex Baena, Iago Aspas, Takefusa Kubo, Jude Bellingham, Gerard Moreno, Antoine Griezmann a Rodrygo.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

zaujimavy fakt ktory podporuje co sme tvrdili, ze sance mame. Chcelo by to vidiet statistiku kolko sanci sme premenili....

29.02.2024, 08:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat