INIESTA: REAL MADRID SE MĚ POKOUŠEL ZÍSKAT

INIESTA: REAL MADRID SE MĚ POKOUŠEL ZÍSKAT

Muž, který je považován za jednoho z nejvýznamnějších na Camp Nou, přiznal, že se jej úhlavní rival ze Santiaga Bernabeu pokusil několikrát získat.

Andrés Iniesta po Mistrovství světa v Rusku započne novou kapitolu své kariéry v japonském Vissel Kobe, kde minulý týden podepsal (údajně) tříletý kontrakt. V rozhovoru pro El Hormiguero barcelonský hrdina potvrdil, že v minulosti byl hned několikrát objektem zájmu Realu Madrid.

Iniesta se s klubem svého srdce loučí s 9 ligovými tituly na kontě, ke kterým přidal další 4 triumfy v Lize mistrů. Po tom, co si prošel mládežnickou akademií katalánského klubu, nechtěl uspět nikde jinde a odchod nezvažoval ani tehdy, když za áčko naskakoval jen sporadicky. Přestup k odvěkým rivalům z Madridu tak nepřipadal v úvahu.

"Byly tu chvíle, kdy kolem mě Madrid kroužil a chtěl mě podepsat. Nikdy však nedošlo k žádnému vyjednávání, i když mě u nich chtěli. Vždycky jsem měl jasno v tom, že chci uspět v Barceloně."

"Začátky nebyly snadné. Kolovaly řeči, že bych mohl jít někam jinam, ale já jsem vždycky preferoval odehrát raději 10 minut tady než jich odehrát víc v jiném týmu."

Iniesta dále přiznal, že odchod z Camp Nou zvažoval celých 18 měsíců a rozhodl se pro novou výzvu v Japonsku kvůli obavám, že by nedostál standardům vyžadovaným v Barceloně.

"Odcházím, protože chápu, co znamená být v tomhle klubu a jaké požadavky z toho plynou. Cítím, že by bylo hrozně těžké dávat klubu to, co si zaslouží, a to myslím zcela upřímně."

"Myšlenka odejít se zrodila před rokem a půl, procházela mi hlavou. Nevěděl jsem, jestli tento rok bude ten poslední a než jsem se rozhodl, nevnímal jsem to jako poslední sezónu."

"Nešlo o rozhodnutí ze dne na den, byl to proces, kdy si postupně na tu myšlenku zvykáte."

"Téměř nikdy se nerozhoduju ze dne na den. Rád nad tím uvažuju, zvažuju kladné a záporné stránky. Opouštím klub, kde jsem byl celý svůj život."

EMBED ONLY Andres Iniesta Vissel Kobe GFX

Andrés Iniesta v nových barvách

 


Zdroje: goal.com



Diskuze

"Začátky nebyly snadné. Kolovaly řeči, že bych mohl jít někam jinam, ale já jsem vždycky preferoval odehrát raději 10 minut tady než jich odehrát víc v jiném týmu." smileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley tuhle legendu nejde nemilovat

29.05.2018, 13:52

Zajímalo by mě jestli a do jaké míry může mít na Donově přestupu podíl Rakuten - hlavní sponzor Barçy i Kóbe? Nemá někdo o tom nějaké zákulisní info??

29.05.2018, 19:37
Tomas397 Hoffy

Tak to jedine Rapidosmiley

29.05.2018, 20:25
RafteR Hoffy

Tiez by ma zaujimalo ci tomu niekto trosku nepomohol podobne ako v pripade Carrasco+Gaitan.

30.05.2018, 08:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat