Inter Milán 1:0 FC Barcelona

Inter Milán 1:0 FC Barcelona

FC Barcelona si do tabulky Ligy mistrů připisuje další ztrátu. Inter Milán doma vsadil na zodpovědnou defenzivu, takže hosté byli valnou většinu utkání bezzubí. Utkání rozhodl jediný gól.

Barcelona vstoupila do zápasu mnohem aktivněji, ale trenér Inzaghi na to domácí celek výborně připravil. Defenzivní blok Interu nepouštěl Barcu do žádné větší příležitosti a dokázal Lewandowského úplně odříznout. Také Raphinha se nemohl dostat do hry a ani individuální akce Dembélého k ničemu nevedly.

Inter se samozřejmě snažil z protiútoků využít další barcelonskou slabinu, kterou je pomalu reagující defenziva, a rychlé přechody se mu docela dařily, takže rozhodně platil za nebezpečnější tým. Chyběla akorát finální nahrávka. Po 20. minutě Barcelonu dvakrát zachránil ofsajd: poprvé díky němu nebyla pískána penalta po ruce Christensena, podruhé nemohl být uznán gól Correy.

Katalánci pak zase zkusili zabrat, ale přineslo jim to akorát rohové kopy. A navíc těsně před přestávkou inkasovali. Calhanoglu dostal před pokutovým územím příliš mnoho prostoru a přesně mířenou střelou po zemi k tyči překonal Ter Stegena.

Ve druhém poločasu Barcelona pokračovala v obléhání milánské brány, k níž se postupně přibližovali, nicméně stále bez kloudné šance. Výjimkou byl v 61. minutě Dembélé, jenž si našel cestu zleva a snažil se propálit Onanu na bližší tyč, ale neuspěl. O několik minut později už blaugranas chtěli slavit vyrovnání, když po sraženém centru Dembélého skóroval Pedri, jenže VAR odhalil, že Fati tečoval balon rukou.

Interu se nadále čas od času otevíral prostor na brejk, ovšem definitivní rozuzlení nepřecházelo, neboť barcelonští obránci si pokaždé s finální nahrávkou poradili. Ke konci zápasu tak Barca mohla stupňovat tlak a také se tak stalo. Prudké míče vzduchem dělaly domácím problémy a zároveň už modro-černá defenziva nebyla tak rychlá.

Bohužel dobrá šance Busquetse ze standardky v 88. minutě skončila střelou mimo a VAR odmítl Barceloně přiřknout penaltu poté, co Dumfries zahrál rukou. Ačkoliv nastavení trvalo více než 8 minut, Inter se ubránil.


Přehled utkání

4. října 2022, 21:00 San Siro Nova Sport 3

Inter Milán

1 : 0 Slavko Vinčić (SLO)

FC Barcelona

Borella 22'  
Calhanoglu (A - Dimarco) 45+1'  
  60' Busquets
Calanoglu 70'  
  76' Gavi
Martínez 76'  
Bastoni 88'  
Onana 90+5'  
Sestava

Onana - Škriniar, Vrij (77' Acerbi), Bastoni - Darmian (77' Gosens), Barella, Calhanoglu (85' Asllani), Mchitarjan, Dimarco (77' Dumfries) - Correa (57' Džeko), Martínez

Sestava

Ter Stegen - Roberto, Christensen (58' Piqué), García, Alonso (64' Balde) - Gavi (84' Kessié), Busquets, Pedri - Dembélé, Lewandowski, Raphinha (64' Fati)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Velká gratulace rozhodčím k vítězství smiley

04.10.2022, 23:06

Slabý výkon po repre pauze, nedynamický, bez myšlenky. To co však předvedl hlavní rozhodčí s bandou u VARu, to je opravdu na zvracení.

04.10.2022, 23:07

Raphinha, Dembelé, Alonso strašné. Lewa tam dnes vůbec nemusel být (pokud tam teda byl), o Fatiho už začínám mít trochu strach. A když se ze 13 rohů dostaneme k zakončení (nebo vůbec k míči) jen jednou, je to trochu na zamyšlení... což by prospělo víc, než neustálé poskakování u lajny, že, Xavi?

Jo, a jestli jsem dnes říkal, že Plzeň do LM nepatří, pak o tomto klubu z Milána to platí dvojnásob. Větší úspěch by měli ve sportu, kde vítězí ten, kdo pošle víc lidí do vápna.

04.10.2022, 23:09

Hrozný spiel!Gavi je tam proč?Dembele 🤐...

04.10.2022, 23:19

Futbal niekedy nemá logiku.

04.10.2022, 23:21

Tak zaprvé fakt ze srdce nenávidím repre pauzy. Pokaždý ten tým vypadne z rytmu nebo se někdo zraní. Nás teď postihlo obojí a osobně z toho mám nervy na pochodu.
Zadruhé, ano, je pravda, že to z naší strany nebyl ani zdaleka výkon požadované úrovně, nicméně Inter je nejslabší za poslední roky a jediný, na co se zmohli, je stát v deseti 90. minut na vápně a jednou se ukopnout zpoza vápna. Takže je na pováženou, že jsme z toho s naší kvalitou nevytěžili ani bod.
Zatřetí, o ten bod nás dnes bohužel doslova a do písmene okradl rozhodčí.

Není ale čas na nějaký vyplakávání a stěžování si, že život není fér. Doma Inter vypráskáme, venku Plzeň to samý a věřím, že jsme schopni doma porazit i Bayern.

Trust the process!

Visca el Barça!

04.10.2022, 23:22

Tak mě napadá, co vlastně Barce poradit v takových zápasech, protože hráči dřou, perou se a stejně gól nedají, a když se soupeř jednou trefí, má i štěstí a zápas "nějak" ubojuje, tak je z toho zase prohra. A to je opravdu frustrující. Jedině sestavit mužstvo jenom z černochů, angličanů, nebo němců - to je nadsázka. Neříkám, že Barcelona už nemá šance na postup, ale dnešní prohra je už docela problém, tak jsem zvědavý, jak a jestli to hráči zvládnou psychicky. No, bude to ještě šichta s tím postupem. smiley

04.10.2022, 23:29

mozeme plakat na rozhodcou kolko chceme je to len a len nasa vina je pekne ze pedri a gavi su super talenti ale hned ako pride silny super tak mi nemame ziadnu zalohu ktory by spravila jedinu kolmu prihravku obisla hraca jeden na jedneho alebo este nedajboze vystrelila spoza 16tky lebo to je ako vidiet jednorozca za dalsie hrac ako alonso nema v tyme ako barcelona co hladat pomalsieho a nedoraznejsieho hraca som uz dlho nevidel dovod preco ho xavi nasadil do zapasu kde bolo treba precislovat betonujucu obranu supera som nepochopil a asi nebudem jediny spomenme si tento traged bol v chelsei volba cislo 4 na laveho obrancu a v barcelona hrava v lige majstrov zaklad viac k tomu nie je co dodat mozete si mysliet co chcete ale bude lepsie ked pojdeme z tretieho miesta do europskej ligy a nebudeme si vo vyradovacej faze robit hanbu lebo tam natrafit na mustva ako city liverpool psg bayern tak poletime s 5 golmi kade lahsie

04.10.2022, 23:40
absint Romeefcb

Se obávám, že tyto hráče, kteří jsou v důležitých utkáních neviditelní, nemáme v záloze, ale na úplně jiných postech.

04.10.2022, 23:44
Romeefcb absint

ono vies je pekne mat lewandovskeho v utoku a mozeme tam mat aj mbappeho a hallanda ked nedostanu jedinu dobru finalnu prihravku 98 minut casu dembele tiez bol dneska ako keby bol nafetovany vidno ze on to ma tiez v hlavicke fajne labilne trosku sa nedari a treba zabrat a jeho moralka je na bode mrazu o rafinhovi ani nejdem rozpravat lebo to je druhy adept na to prebrat po feranovi pochoden miestneho klavna vsetko co robi je absolutne zbrkle bez rozmysli bez myslienky prose sa len opriet bezhlavo do lopty a trafit prvu prekazku alebo mimo branky

04.10.2022, 23:54

Mozes mat aj 10 sanci a rozhodcovia ti ich splachnu, ked tam uvidia bezvyznamne suchnutie rukou, ktore ako penaltu uz neuznaju.

05.10.2022, 01:39

Kdy se už toho prokletá v LM zbavíme? Proti Bayernu výborný výkon, ale nedáme hromady šancí. Dnes proti nám zase dosud otřesný Inter, který vytekl s každým silnějším týmem, hraje jak naprosto neprostupná skála a odehrají s náskokem nejlepší zápas sezony, my naopak nejhorší, nevyjde nám vůbec nic a ještě k tomu nás naprosto pojebe *****ný rozhodčí i s jeho VARem. Raphinhu a Alonsa bych nechal sedět tak 10 zápasů, výkony na 0/10.

04.10.2022, 23:53
KU420 Klokanomet

Při troše štěstí se domluví Super liga a LM už nebudeme hrát nikdy. Mrkni na systém LM pro příští sezóny ;) větší smiley ani nejde vymyslet. Snad dojde k bojkotu ze strany fanoušků i klubů. Jinak týmy jako FC Barcelona, začnou drasticky upadat. Hrát více zápasů v už tak natřískaném kalendaří, za ani né poloviční odměny 🤮🤮 navíc v nesmyslně losovaných skupinách s random soupeři a random počtem domácích/venkovních zápasů.
Nejlepší začátek sezóny promarnili už v prvním kole btw. I co se týče bodů a počtu kol. Pokud narážiš na skóre, docela nedavno (14/15) bylo po 8. kolech 22:0 ...
Rozhodčí to řezali brutálně. Nicméně za 0 bodů, může především nedostatečná razance v zakončení + nedostatek střel na bránu. Na způsob bránění soupeře, se taky nedá vymlouvat. Góly jdou střílet i ze střední vzdálenosti.

05.10.2022, 10:30

Lewa vymazany neskutocnym spôsobom, to ma mrzelo asi najviac. Kridla vcera nedali nic a Fati ide rukami do lopty v obodbi VARu...Inter hral to, na co mal, zabetonoval to a vysla mu jedna strela...

05.10.2022, 05:04

Rozhodčí nás zařízli to ano, ale jinak nic moc.... Hlavně v prvním poločase kdy jdeme do brejku nejsme schopni zakončit, místo toho se Dembele ukličkuje sám a ne jen on... Za celý zápas žádná střela z vápna... Ano druhý poločas už byl od Interu beton, bylo to těžké, ale nevymysleli jsme absolutně nic a to je v LM bohužel málo...

05.10.2022, 06:27

Ach já hloupý si na nás i vsadil, takže dvojí nas*ání (pač to byl jediný zápas co nevyšel) je fakt k pos*ání smileySudí si řekl, že hnus v podání Interu posune ještě na vyšší úroveň a vytvoří ještě odpornější pocit z tohodle zápasu. Nicméně to nelze házet jen na toto, hráli jsme fakt špatně. Pozitivně bych dnes hodnotil Pedriho, Garciu a Christensena (než se zranil). Krajní beci velká bída, záloha - no Sergio klasicky moc nestíhal a Gavi? Ten mi připadá, že se celý zápas jen provztekal. Útočná křídla strašný, k čemu je několik krásných průniků Dembelého když to finále je vždy (nebo ve velké většině případů) katastrofální a Raphinha dnes asi ani nechtěl nic vymýšlet, vypadalo to, jak kdyby dostal za úkol jen získávát rohy nakopáváním do prvních hráčů před ním - strašně slabé. Lewy dnes zcela vymazaný, neměl de facto nic. Mohla za to hlavně neschopnost mu dopravit kvalitní míč, ale v tomto zápase mi přišlo, že ani on se nehledal často ta správná místa když už šel náhodou kvalitní pas. Doma ty žebráky musíme porazit, ale nečekám žádné "smáznutí", budou hrát ten samý antifotbal na který neumíme, takže čekám utrápené vítězství o gól. Ale vyhrát musíme a neprohra proti Bayernu je taky reálná (kor pokud jim už o nic nepůjde :))

05.10.2022, 08:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat