Ivan Rakitič má namířeno do Atlétika Madrid, tvrdí deník Marca

Ivan Rakitič má namířeno do Atlétika Madrid, tvrdí deník Marca

V nadpise zmíněný bulvární plátek přišel se zprávou, že Atlético Madrid projevilo zájem o chorvatského středopolaře v barvách Barcelony, Ivana Rakitiče. Představitelé loňského vicemistra se měli sejít s zanedlouho dvaatřicetiletým rodákem z Rheinfeldenu po utkání proti Liverpoolu a nutno dodat, že před Katalánci leží poslední léto, v němž by jej mohli prodat za nějakou sumu.

Atlético se nachází v procesu plánování svého kádru na příští rok a mezi možnými posilami se ocitl i Ivan Rakitič. Barcelonský záložník je na radaru Los Rojiblancos již delší dobu a patří k jednomu z nejprioritnějších cílů. V průběhu schůzky po utkání Ligy mistrů proti Liverpoolu měl Rakitič představit své podmínky představitelům Atlétika.

V této operaci bude hodně záležet na tom, jak se rozhodne sám hráč – zdali bude chtít odejít, či nikoliv. Dlouhou dobu svůj případný odchod zametal pod práh, ovšem spekulace o touze odejít vyplavaly na povrch poprvé tehdy, kdy mu Ernesto Valverde zmenšil roli v týmu. To se ozval i Rakitič, který nebyl se svým vytíženým spokojen.

Nyní tedy záleží na tom, jak se k celé situaci postaví Valverdeho nástupce Quique Setién. Doposud to vypadá, že se Rakitič nikam nepožene a uvidí se na konci sezony. Dodejme, že jeho aktuální kontrakt s klubem vyprší v roce 2021, kdy bude moct od ledna jednat s kluby o odchodu zadarmo a ještě by jako volný agent získal bohatý bonus.

Marca tvrdí, že pro hráče je důležité setrvání v zemi. Chorvat se švýcarskými kořeny se dokonce v hlavním městě Španělska šel podívat na dům a to konkrétně v lokalitě městečka Boadille del Monte, které je od Madridu kousek. Působení v Atlétiku by pro něj mohlo být vyvrcholením kariéry v LaLize a vedle pravidelného hraní by na něj čekaly i nové výzvy.

Otázkou však je, co je mu ochoten nabídnout klub vyznávající červenou a bílou barvu, jenž se navíc v poslední době trápí. Hlavními tématy jsou délka smlouvy a výše výdělku. Atlético tak musí celý transfer zvážit a pak si pohovořit s Barcou o podmínkách. Ta nebude mít silné postavení, jelikož letošní letní období bude posledním, kdy na něm budou moci něco získat.

Připomeňme, že Rakitič nastoupil v této sezoně k rovné třicítce zápasů. Dvacet z nich bylo v lize, 6 v Champions League, 3 v Copě del Rey a poslední v Supercopě. Ve všech stihl rozdat 4 asistence (3 v ligové soutěži a 1 v té pohárové). Celkem odehrál tento pravonohý fotbalista v tomto ročníku 1 326 minut a jeho tržní hodnota činí 25 milionů eur.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat