Jak Barcelona vyřeší problém s Puigem?

Jak Barcelona vyřeší problém s Puigem?

Riqui Puig je jedním z největších talentů barcelonské akademie La Masia. Díky svým technickým schopnostem je beze sporu předurčen k tomu, aby dokonale zapadl do herního stylu týmu. Ronald Koeman ho však nezahrnuje do svých plánů a ve většině zápasů pouze sedí na lavičce. 

Jednadvacetiletý mladík se na hřiště dostává velmi málo a zdá se, že cestu do základu má čím dám tím těžší. Tento fakt má samozřejmě na jeho vývoj negativní vliv, a proto mu vedení doporučilo, aby si našel klub, kde by mohl hostovat a dostat se tak do zápasové praxe. Mladý záložník ale tuto možnost v létě odmítnul a rozhodl se, že zůstane v Barceloně a pokusí se zabojovat o místo. 

V této sezóně se ale Puig na hřiště téměř nedostal. Odehrál pouze tři zápasy v Lize mistrů, ve všech třech případech ale naskočil až v průběhu utkání, a to shodně v 65. minutě. V LaLize odehrál pouze čtyři minuty na hřišti Getafe. Zpráv o důvodech nestavění Puiga již bylo mnoho, ať už se mělo jednat o problémy s trenérem či přímo v kabině. Nutno ale dodat, že Koeman naopak dává mladým hráčům prostor, přesným příkladem je například nasazování Minguezy a Arauja. 

Řešením by mohl být další pokus o hostování. Různá média totiž přišla s možností, že by Puig mohl do konce sezóny odejít do Betisu. Klíčovým ukazatelem ale má být prodloužení smlouvy, která aktuálně platí do června 2021. Prodloužením kontraktu by tedy vedení dalo najevo, že má o mladíka zájem a v Barceloně by tedy výhledově měl prostor dostat.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Koeman opravdu mladým příliš nepřeje. Že hrají Mingueza a Araujo je spíše souhra okolností, kdy jsou či byli zkušení stopeři zranění či mimo hru. Pokud by byli všichni ready, tak bude hrát maximálně jeden z nich. Stejné je to v případě záložní a útočné řady. Jediný stabilně hrající mladík je Pedri, ale toho díky jeho hráčskému talentu Koeman nemůže ignorovat. Vždyť kolik minut odehráli v této sezóně Fernandes či Konrad?

27.12.2020, 16:16
Andreas macaxp1

Dest, Pedri, De Jong, Araujo, Mingueza, Dembele, Trincao. A napíšeš, ze nedáva šancu mladým. Už keď Mingueza posadil Lengleta na tak dôležitý zápas ako bol ten s Realom Sociedad tak mne osobne z toho vychadza, že zrejme tam nieje len do počtu. Ze nehrá Puig neznamená, že nedostávajú šance mladý chlapci. Zase netreba mať veľké oči. Celu 11 nemôžeš postaviť na dospievajúcich tynedzeroch. Resp. Môžeš, ale potom nečakaj titul. Koeman práve naopak, celkom dobre kombinuje mladých a dravých a ostarsinu ktorá má skúsenosti. Puig nieje všetko. A aj keď sa mi veľmi páči jeho futbal, prikláňam sa k tomu, že nebude náhoda to, že ho každý tréner odsunul na vedľajšiu koľaj. Bojan bol v jeho veku iná liga a nakoniec to s nim skončilo tak, ako skončilo.

27.12.2020, 17:04
macaxp1 Andreas

Dest, de Jong, Dembele, Trincao jsou mladý věkem, ale nikoliv herní zkušeností. Všichni přišli z venku, jako hotoví hráči mimo La Masiu. Jako mladé beru takové hráče, kteří hráli za juniory Barcy a jsou od mala připravováni na Barca styl. A tam je to prostě bídné. Nebít přechodného nedostatku stoperů, tak Araujo a Mingueza tuplem jen zahřívají lavičku a Barca dostává v každém zápase minimálně jeden trapný gól. Takže skutečně to jediné, co se dá přičíst Koemanově svobodné vůli je nasazování Pedriho. Na to ovšem nemusí být člověk úplný vizionář, aby pochopil, že ten kluk je úplně někde jinde než zbytek zálohy.

28.12.2020, 16:35
Joker94 macaxp1

Súhlasím stebou. Nebyť zranení, tak by Koeman nebol dotlačený do toho nasadiť toľko mladých hráčov. Preto som stále názoru, že Araujo-Mingueza sú z núdze cnosť. Nie odvaha trénera. Takisto Braithwaite. O tom stále tvrdil, že nemá na Barcu. Až situácia prinútila Koemana ho nasadiť. Priznávam, že niesom fanúšik Koemana ale uznávam, že mu vyšla hra s tromi stopérmi. A možno teda ešte tá situácia s Pedrim. Na tom má zásluhu on keď ho stále tvrdohlavo nasadzoval aj napriek jeho minimálnym skúsenostiam. V príprave sa ale viacero mladích ukazovalo v dobrom svetle a aj tak nemá gule dať im poriadnu šancu. Zato bez formy hrajúci Lenglet, Busquets, Griezmann, Piqué a takisto aj Trincao svoje šance dostávali. Keď konečne hralo mužstvo bez nich, hra sa posunula, takže písať niečo také, že nemôžu hrať všetci mladí, lebo nemajú skúsenosti je podľa mňa odveci. Mal by hrať ten, čo si to zaslúži, keď aj na úkor skúsenejších. Za mňa posledný tréner, ktorý mal odvahu niečo vymyslieť a dávať pravidelne šancu mladím bol Guardiola.

27.12.2020, 19:20

Prodat Coutinha s Griezmannem a vyměnit Koemana.

27.12.2020, 17:53
Andreas Puyol

Alebo vymeniť fanúšikov. Lebo tu už je len samy hate. Neviem si osobne predstaviť, kto by vám bol ako tréner vyhovujúci. Xavi? Pirlo je jasným dôkazom, že ak si bol geniálny hráč nemusíš bez skúseností byť aj top tréner. Mne sa Koeman pozdáva. Občas síce tvrdohlavo ide svoje, ale snaží sa tomu mužstvu niečo vstiepit. Omladil to aj bez peňazí a hraje s mužstvom skvelý futbal. Áno, nieje to konzistentne ale je to veľmi dobre. V podstate ma len o bod menej ako Guardiola v City a ten ma trosku iné mužstvo k dispozícii. Takže ta frustrácia nieje na mieste

27.12.2020, 19:10
smazáno Andreas

Tréner slovenskej reprezentácie by sa mi páčil. Hrajú s ním pekný futbal, iba individuálna kvalita chýba.

27.12.2020, 22:19
Biscuit smazáno

smileysmiley a pak že jsi mizerny_troll

27.12.2020, 23:23
Puyol Andreas

Ano, Koeman supertrenér.Už několikrát nám ukázal jak skvěle umí postavit čtyři hráče vedle sebe aby si překáželi(Messi, Griezmann, Coutinho a Pedri), a to jak skvěle umí střídat. Vyštval Suáreze, který bude letos nejlepší střelec LaLigy a nechal si Griezmanna, který umí vyrobit z jistého gólu přihrávku pro soupeřova brankaře. Koeman byl jako libero jeden z nejlepších, ale jako trenér všude vydržel 1-2 sezony, teda kromě Ajaxu 4, Feyenoordu 3, ale v AZ Alkmaar byl vyhozen po půl roce.

28.12.2020, 00:11

Tak dá sa očakávať, že mizerná Barcelona, a.k.a. vrakovisko hráčov, nepustí podľa jej trénera slabého Puiga ku konkurentom v LM - Manchester City, ale iba do nejakého slabučkého Betisu, i keď by som sa nedivil, keby ju Betis s Puigom vyprášil. Keď treba staviať Puiga, tak je prislabý, no keď príde na to, aby šiel ku konkurentovi v LM, tak je zrazu dosť silný, aby ho posilnil. Mizerný sabotér Koeman sabotuje ako Barcelonu, tak Puiga.

27.12.2020, 22:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat