Jak na Nový rok, tak po celý rok aneb Penya v Barceloně

Jak na Nový rok, tak po celý rok aneb Penya v Barceloně

28.12.2022 se potkáváme všichni v Barceloně. Konkrétně já, Eliška, Ondra (Bienquedas), Ester a Jarda (Jerry).

K ubytování využíváme ověřený Hostal Conde Güell, ve kterém mimo jiné všichni budou bydlet, kteří jezdí s náma na zájezdy, respektive s CoolCampem.

Poté míříme směr Palau, kde hraje basketbalový zápas Barça proti Zaragoze. Tentokrát sice nesedíme vedle Dracs, ale Sang Culé, ale i přes to je atmosféra víc než vynikající. Utkání vyhráváme 68:63, ve kterém září české barvy - Tomáš Satoranský a Jan Veselý. 

Ihned po tomto utkání opouštíme Palau a jdeme na Camp Nou, kde se koná světelná show s drony. Tady jsme velmi zaskočeni, když vidíme frontu lidí, která se táhne od vstupu do muzea až po Sala Paris. I když je vstup velmi těsný, nakonec vše stihneme a užíváme si nádhernou světelnou show, která fakt stojí za to! Posuďte sami.

             

Následující dny si procházíme společně město, památky a další úžasné místa s tím, že si krátíme čekání na DEN D. Tedy na derby s Espanyolem. 

Brzy ráno vyrážím do baru Nostry Ensenye, kde si navnazuji atmosféru před zápasem. Poté za mnou postupně přichází Jerry, Ester, Ondra a Eliška. Společně jdeme pochod, kde zpíváme různé chorály, jeden z nich je Odio al Espanyol.

V průběhu pochodu se musíme odpojit, protože nás tlačí čas. Máme totiž setkání s vedením klubu a ředitelem muzea. Předbíháme velkou frontu u vstupu a čekáme na příchod vedení a ředitele muzea. Ředitel muzea nás společně s vedením klubu vede do dveří, kde je zakázaný přístup veřejnosti a v tento moment nemůžeme uvěřit vlastním očím. Na stole je v místnosti umístěný originální zlatý míč Ronaldinha, který ho získal v roce 2005. No a fotečky samozřejmě nemohly chybět. V místnosti se také nacházela replika poháru z UCL, s tou máme pochopitelně fotku také.

Poté ještě společná fotka u trofejí UCL a utíkáme na tribunu. Místa máme na Gol Nord a na hlavní tribuně vedle prezidentské lóže. No a konkrétně na Gol Nord je to opět senzace v podání Grada d’Animació. Zpívá se "Perico dime lo que se siente" a nechybí ani "Un dia de partit". 

Po zápase se opět setkáváme se zástupci ostatních Penyí a nechybí ani slavný Jimmy Jump, který se parádí v argentinském dresu. 

Oslavy Nového roku trávíme na Placa Espanya, kde je opravdu nádherný ohňostroj v kombinaci se světelnou show s drony a s magickou fontánou. Skvost.

Druhého ledna se koná jako každý rok, pouze jednou ročně, tréninková jednotka pro veřejnost. A tak samozřejmě u toho nesmíme chybět. Nejvíc pozornosti na sebe vztahuje Pedri a Lewy, kteří si spolu hrají a ukazují nám, že míč musí ovládat oni a ne on je. Na konci tréninku poté kopnou někteří hráči cca 30 míčů na tribunu, rozloučí se a míří do nemocnic podpořit nemocné děti. 

My se, ale taky už postupně balíme a míříme na El Prat a vyhlížíme další společné zápasy, ještě pořád na “starém” Camp Nou. 

Konkrétně zápas s Valencií a Atléticem Madrid. 

_____________________________________
Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!
 
Pavel “Myšák” Misař
Prezident
PB Lleó de Dues Cues

 




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Krása, super. Už aby to nové muzeum bylo smiley

05.01.2023, 12:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat