Jak na Nový rok, tak po celý rok aneb Penya v Barceloně

Jak na Nový rok, tak po celý rok aneb Penya v Barceloně

28.12.2022 se potkáváme všichni v Barceloně. Konkrétně já, Eliška, Ondra (Bienquedas), Ester a Jarda (Jerry).

K ubytování využíváme ověřený Hostal Conde Güell, ve kterém mimo jiné všichni budou bydlet, kteří jezdí s náma na zájezdy, respektive s CoolCampem.

Poté míříme směr Palau, kde hraje basketbalový zápas Barça proti Zaragoze. Tentokrát sice nesedíme vedle Dracs, ale Sang Culé, ale i přes to je atmosféra víc než vynikající. Utkání vyhráváme 68:63, ve kterém září české barvy - Tomáš Satoranský a Jan Veselý. 

Ihned po tomto utkání opouštíme Palau a jdeme na Camp Nou, kde se koná světelná show s drony. Tady jsme velmi zaskočeni, když vidíme frontu lidí, která se táhne od vstupu do muzea až po Sala Paris. I když je vstup velmi těsný, nakonec vše stihneme a užíváme si nádhernou světelnou show, která fakt stojí za to! Posuďte sami.

             

Následující dny si procházíme společně město, památky a další úžasné místa s tím, že si krátíme čekání na DEN D. Tedy na derby s Espanyolem. 

Brzy ráno vyrážím do baru Nostry Ensenye, kde si navnazuji atmosféru před zápasem. Poté za mnou postupně přichází Jerry, Ester, Ondra a Eliška. Společně jdeme pochod, kde zpíváme různé chorály, jeden z nich je Odio al Espanyol.

V průběhu pochodu se musíme odpojit, protože nás tlačí čas. Máme totiž setkání s vedením klubu a ředitelem muzea. Předbíháme velkou frontu u vstupu a čekáme na příchod vedení a ředitele muzea. Ředitel muzea nás společně s vedením klubu vede do dveří, kde je zakázaný přístup veřejnosti a v tento moment nemůžeme uvěřit vlastním očím. Na stole je v místnosti umístěný originální zlatý míč Ronaldinha, který ho získal v roce 2005. No a fotečky samozřejmě nemohly chybět. V místnosti se také nacházela replika poháru z UCL, s tou máme pochopitelně fotku také.

Poté ještě společná fotka u trofejí UCL a utíkáme na tribunu. Místa máme na Gol Nord a na hlavní tribuně vedle prezidentské lóže. No a konkrétně na Gol Nord je to opět senzace v podání Grada d’Animació. Zpívá se "Perico dime lo que se siente" a nechybí ani "Un dia de partit". 

Po zápase se opět setkáváme se zástupci ostatních Penyí a nechybí ani slavný Jimmy Jump, který se parádí v argentinském dresu. 

Oslavy Nového roku trávíme na Placa Espanya, kde je opravdu nádherný ohňostroj v kombinaci se světelnou show s drony a s magickou fontánou. Skvost.

Druhého ledna se koná jako každý rok, pouze jednou ročně, tréninková jednotka pro veřejnost. A tak samozřejmě u toho nesmíme chybět. Nejvíc pozornosti na sebe vztahuje Pedri a Lewy, kteří si spolu hrají a ukazují nám, že míč musí ovládat oni a ne on je. Na konci tréninku poté kopnou někteří hráči cca 30 míčů na tribunu, rozloučí se a míří do nemocnic podpořit nemocné děti. 

My se, ale taky už postupně balíme a míříme na El Prat a vyhlížíme další společné zápasy, ještě pořád na “starém” Camp Nou. 

Konkrétně zápas s Valencií a Atléticem Madrid. 

_____________________________________
Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!
 
Pavel “Myšák” Misař
Prezident
PB Lleó de Dues Cues

 




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Krása, super. Už aby to nové muzeum bylo smiley

05.01.2023, 12:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat