Jak si vede sedmička hráčů na hostování?

Jak si vede sedmička hráčů na hostování?

Od konce posledního přestupového období uplynuly dva měsíce, a zatímco o většině posil si už příznivci nějaký obrázek udělali, zdaleka ne každý má přehled také o situaci v případě hostujících hráčů. V červenci a srpnu opustilo FC Barcelonu za účelem zapůjčení do jiného týmu celkem sedm hráčů. Jak se jim v současných působištích daří?

Nico - Valencia CF

Od svého příchodu do Valencie nastoupil záložník do každého zápasu s výjimkou jednoho, přičemž se čtyřikrát objevil v základní sestavě. Přesto se nadějnému mladíkovi, kterého si novou smlouvou Barca pojistila do léta 2026, podařilo v desíti zápasech nasbírat jen 406 minut. Nepřekvapivě se tak objevily spekulace o nespokojenosti s jeho herním vytížením ze strany katalánského klubu, který prý zvažuje, že Nicovu valencijskou epizodu ukončí už v lednu, obdobnou porci minut by totiž rodák z galicijské La Coruni nejspíš dostal i v Barceloně. Samotný hráč se však v reakci na to nechal slyšet, že je na Mestalle šťastný.
Odchovanec La Masie bude muset každopádně zabrat, chce-li se na Camp Nou vrátit jinak než jako soupeř, nevysoká herní vytíženost totiž koreluje s jeho matnými výkony.

Francisco Trincão - Sporting CP

To portugalskému křídelníkovi se v domácím prostředí i přes ne úplně ideální formu týmu daří. Stejně jako Nico se zatím na ligové scéně objevil v desítce zápasů, na rozdíl od něj ale v devíti případech začínal přímo na hřišti. Že je pro Rúbena Amorima nepostradatelný, dokládá i pět startů v Lize mistrů.
Trincão ve čtrnácti zápasech odehrál 1103 minut, vstřelil čtyři góly a na jeden přihrál. Jednou byl vyhlášen hráčem zápasu a i svými dalšími výkony si zatím říká o pozornost.
Sporting za hostování zaplatil tři milióny eur, dalších sedm by měl poslat v červnu, kdy se s největší pravděpodobností uplatní opce na trvalý přestup. Lisabonský klub tak nadějného odchovance Bragy, který prošel mládežnickými kategoriemi i v Portu, získá dost lacino.

Sergiño Dest - AC Milán

Odchod rychlonohého beka byl pro většinu fanoušků dost nečekaný a vypadá to, že se z něj ještě nevzpamatoval ani samotný hráč. V milánském AC si pod trenérem stihl Piolim připsat sedm startů, tři v lize a čtyři v Lize mistrů, během kterých se jen dvakrát ukázal v základní sestavě a celkově nasbíral pouhých 296 minut. Vzhledem k tak malému počtu je zatím na jakékoliv soudy příliš brzo, přesto by se dalo říct, že jsou jeho momentální výkony otřesné, a pokud by v nich pokračoval i po zbytek sezóny, o aktivování 20 milionové klauzule ze strany italského klubu nemůže být vůbec řeč.

Clément Lenglet - Tottenham Hotspur

V současném kádru Barcelony by své místo hledal Clément Lenglet asi jen stěží. Ne snad, že by se v Londýně ukazoval ve špatném světle, na Xaviho standardy ale výkony, kterými se letos prezentuje, a které vesměs odpovídají výkonům z let minulých, nestačí. Vedení Spurs se přesto zdá být s patnáctinásobným francouzským reprezentantem spokojeno a dle novináře Fabrizia Romana je připraveno s Katalánci jednat o trvalém přestupu. Barcelonští se tomu pochopitelně nebrání a jsou ochotni přistoupit na částku mezi 10 a 15 miliony eur, což zhruba odpovídá odhadované tržní hodnotě hráče, kterého před čtyřmi lety přivedli ze Sevilly za 36 milionů.
Lenglet doteď v Tottenhamu nastoupil do devíti zápasů, během nichž byl na hřišti přítomen 586 minut. V lize pak zaznamenal jednu asistenci, čímž mimochodem v rámci kanadského bodování vyrovnal svůj účet z minulé sezóny.

Samuel Umtiti - US Lecce

Umtiti a Barcelona, to je zřejmě nerozlučná dvojice. Jestliže někdo doufal, že snad osmadvacetiletá stálice defenzívy blaugranas na hostování v italském Lecce chytne druhý dech, nebo dokonce najde nápadníka na trvalý přestup, zřejmě se přepočítal. V aktuálně sedmnáctém týmu Serie A má hráč, jehož tržní hodnota je odhadována na 2 miliony eur, pozici čtvrtého stopera. V Lecce odehrál teprve dva zápasy, na účet si připsal dvě žluté karty a dva nevýrazné výkony.

Ez Abde - CA Osasuna

Odchovanec čtvrtoligového Herculés CF se fanouškům Barcy dostal do paměti hlavně před rokem hned několika povedenými představeními za Áčko. A své místo si pomalu začíná vydobývat také v Osasuně, kam v létě zamířil. Zatímco zpočátku naskakoval do zápasů z lavičky, ve třech z posledních čtyř utkání už se objevil v základní sestavě Los Rojillos. V týmu z baskické Pamplony se prozatím podíval na hřiště osmkrát, nejčastěji na levé křídlo, přičemž si připsal dvě asistence a celkově na trávníku strávil 313 minut.

Álex Collado - Elche CF

Na minulou sezónu, kdy skrz problémy s registrací nemohl půlroku hrát, by nejspíš Álex Collado rád zapomněl. Po zkráceném hostování v Granadě, jež nakonec sestoupila do druhé ligy, se letos přesunul do Elche. A hned v prvním zápase se uvedl nejen skvělým výkonem, ale i vstřelenou brankou, kterou vyrovnal duel s nováčkem z Almérie a pomohl tak získat svému týmu alespoň bod.
Ke konci října má na kontě šest zápasů s jedním vstřeleným gólem a 385 minutami. Za zmínku ale stojí fakt, že v posledních třech duelech byl vždy o přestávce vystřídán.

B tým

Mimo tyto hráče je na hostování také čtveřice mladíků z Barcy Atlètic. Konkrétně jsou to jedenadvacetiletý Gustavo Maia zapůjčený už od minulé sezóny brazilskému Internacionalu, kde však nastupuje jen velmi sporadicky a jeho budoucnost pravděpodobně s katalánským velkoklubem spojena nebude, devatenáctiletí křídelníci Josep Cerdà a Saïdou Bah hájící barvy partnerského klubu UE Olot a rovněž devatenáctiletý Fermín López, který od srpna obléká dres třetiligového Linares.


Zdroje: transfermarkt.com, whoscored.com, sport.es



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Lenglet dost možná v Tottenhamu zůstane, něco jsem četl od britských médií, že kdyby se ho Tottenhamu podařilo získat za částku kolem 8 milionů euro, tak by to bylo dobré a vzhledem k tomu, že Barcelona už ho nechce, na něco podobného plus bonusy by mohl klub přistoupit. Prakticky u každého hráče, kde klub bude mít zájem vyjednávat, by jsme se měli snažit, aby bylo dosaženo dohody, protože snad jen u Nica se očekává, že se do klubu vrátí. Abde se v áčku nemá šanci prosadit, o Umtitim nemá cenu ani mluvit a i když si nemyslím, že by Dest byl horší než Bellerín, tak potřebujeme na tuto pozici něco mnohem lepšího. Klub hlavně opět bude potřebovat peníze. Už má jistotu financí za Griezmanna, zřejmě bude dosaženo dohody i ohledně Trincaa a s Tottenhamem se určitě také nejde řeč, pokud se potvrdí, že o Lengleta budou mít zájem na trvalo.

29.10.2022, 13:44
absint Reekwon

Je to napsáno nahoře, o Lengletovi se už zřejmě jedná. Odchod Trincaa je prakticky jistý, je tam opce, jejíž detaily sice neznáme, ale podmínky by měly být snadno splnitelné. Každopádně 3+7 milionů je celkem málo a vypadá to na další provar.
Naopak Dest se nám s takovým přístupem vrátí a pak budeme rádi, když se ho vůbec zbavíme... aneb ať žijí nepovinné opce ve výši hodnoty hráče.
Umtiti u nás bude ještě tři roky strašit a co se týče ostatních, můžou jen překvapit, já už s nimi moc nepočítám.

29.10.2022, 16:24
absint Reekwon

A ještě k tomu Lengletovi. Myslím, že anglický klub a zrovna Tottenham by si mohl dovolit za hráče na hranici základní sestavy a lavičky dát 20 mega. Sami každého kupujeme s přirážkou, tak proč bychom měli pořád prodávat pod cenou?

29.10.2022, 16:54

Taky nechápu proč nemůžeme dobré hráče koupit dříve něž jsou mega drazí, nebo na odchodu do důchodu. Že byl Davies perspektivní eso bylo jasné dávno před tím než ho Bayern koupil a my si pořídili Desta. Dobrý příklad je Haaland ze Salzburgu. To nedokáže Barca přeplatit Dortmund? Místo toho si pořídila za dvojnásobek Griezman... Že se k nám víc hodil stylem hry... Pořád doufám, že tohle s novým vedením půjde. Že budeme konečně nakupovat chytře, že ti hráči půjdou cenově nahoru a my je se ziskem prodáme. Když to jde v RM, Ajaxu, Dortmundu, tak proč ne u nás...

30.10.2022, 08:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat