Jaká budoucnost čeká v Barceloně na Pedriho?

Jaká budoucnost čeká v Barceloně na Pedriho?

V rámci letního přestupového okna dorazí do Barcelony mladičký Pedri a to z ostrovského Las Palmas. Katalánci se budou muset rozhodnout, co s ním udělají – spousta španělských klubů má zájem o výpůjčku, vyloučen není ani pobyt v rezervě.

Už na začátku září loňského roku bylo oznámeno, že Pedro González Lopez, známý též pod přezdívkou Pedri, přestoupí z UD Las Palmas do FC Barcelony a to za částku 5 milionů eur (s bonusy pak ještě další milion navíc). Teprve sedmnáctiletý levý křídelník podepíše smlouvu na dva roky a klub má možnost jí o další dva navíc prodloužit.

Ostrované pak dostanou 15 % z případného budoucího prodeje hráče, kterého portál Transfermarkt hodnotí na 8 milionů eur a pokud se dostane do áčka, jeho výkupní klauzule bude stanovená na astronomických 400 milionů. Dodejme, že jeho silnější nohou je pravá a v případě potřeby umí zahrát i napravo a uprostřed pod útokem.

Tolik k představení a nyní k jádru věci. Tím je, kam s ním. Když se podíváme na složení útočné řady, jak je nyní (Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Ansu Fati a Martín Braithwaite) a přidáme navrátilce z hostování (Philippa Coutinha) a další zařízený přestup (Francisco Trincao), A-tým se nejeví celkem reálně.

Hlavními přestupovými cíli Blaugranas pak jsou další dvě ofenzivní esa a to Neymar Júnior s Lautarem Martínezem, čili to vypadá, že předsezonní přípravu stráví s áčkem a dostane šanci zaskočit Quiqueho Setiéna, aby mu dal šanci. Dle informací Marcy je s ním lodivod FCB spokojen a nelze tak úplně vyloučit jeho starty v hlavním týmu.

Pokud se bude Pedri prezentovat v dobrém světle, musel by zůstat v klubové struktuře, ovšem reálnější možností je zápůjčka. Španělská média tvrdí, že o ní stojí Real Betis, Celta a Real Sociedad, kteří už se měli dotázat na podmínky. Další variantou je Ajax, vzhledem k dobrým vztahům vedení obou celků a hernímu stylu šitému na míru.

Další madridský plátek, AS, však tvrdí, že rodák z Tegueste by nejraději zůstal v zemi. Vyloučit nelze ani působení v B-týmu, jenže to pouze v případě, že tým vedený Franciscem Javierem Garcíou Pimientou postoupí do druhé ligy. Právě tuto úroveň má hráč v dohodě a i přes ní se klub má údajně přiklánět spíše k hostování venku.

Na nedostatek zájmu si tedy mladík stěžovat nemůže. Již zmíněné madridské periodikum pak píše dokonce o tříletém kontraktu s možným prodloužením o tři roky, ovšem to za předpokladu, že se Pedri stane členem prvního výběru. A první šanci na to bude mít letos v létě – v případě, že nedojde k výjimečným okolnostem.

Dodejme, že reprezentant v kategoriích U17, U18 i U19 let (kde nasbíral 5, 2 a 1 start, přičemž v prostředním výběru stihl i jednu branku), který se narodil teprve 25. listopadu roku 2002, odehrál v tomto ročníku 26 zápasů (a 2 229 minut) v 2. nejvyšší soutěži ve Španělsku a přidal 3 branky a 4 asistence. Na 26 minut si zahrál i v Copě del Rey.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat