Jaké má Xavi možnosti na pravý kraj obrany?

Jaké má Xavi možnosti na pravý kraj obrany?

Sezóna pro Barcelonu začala velmi dobře, především v La Lize, reprezentační přestávka však Xavimu přidala nejednu vrásku na čele.

Reprezentanty zdecimovala zranění a s problémy se vrátili Frenkie de Jong, Memphis Depay, Jules Koundé a Ronald Araújo. Diskomfort pociťoval také Ousmane Dembélé, ale nemělo by se jednat o nic vážného. Na tréninku se navíc zranil Hector Bellerín.

Sergi Roberto tak před zítřejším zápasem s Mallorcou zůstává jedinou volbou na pravý kraj obrany. Odchovanec Barcelony už sice vyléčil poranění achillovky a od lékařů včera obdržel zelenou, nedá se však očekávat, že by ihned nastoupil v základní sestavě, obzvlášť před klíčovým zápasem Ligy mistrů proti Interu Milán.

Jaké možnosti tedy Xavi má? Na pravou stranu by se mohl přesunout jeden z levých beků - Alejandro Balde, Marcos Alonso či Jordi Alba. V minulé sezóně podobně na levé straně zaskočil Sergino Dest, ten má však oproti zmíněným lepší slabší nohu.

Xavi by také mohl využít jednoho ze zbývajících středních obránců - Andrease Christensena, Gerarda Piquého či Erica Garcíu, výhodou by pak bylo, že jsou všichni praváci. Anebo by se mohl rozhodnout pro tříčlennou obranu a problém by byl vyřešen.

Zbývá však ještě jedna možnost, a to poohlédnout se po alternativě v rezervě. Spekulovalo se o využití Marca Casady, Alvara Nuneze či Alvara Sanze. S prvním týmem včera trénoval Marc Casado, a tak se zdá, že by se mohl dostat minimálně do nominace. Marc je sice střední obránce či záložník, Xavi jej však v předsezónní přípravě na pravém kraji obrany zkoušel. Devatenáctiletý odchovanec ještě na svůj seniorský debut čeká, bylo by proto spíše překvapením, kdyby hned naskočil do základu. S týmem však v létě absolvoval turné po USA, což znamená, že Xavi o jeho kvalitách velmi dobře ví.

Dali byste šanci neostřílenému mladíkovi? Nebo jak jinak byste si poradili s další zapeklitou situací v obraně? 


Zdroje: football-espana.net



Diskuze

Stejně budeme za rok shánět 2-4 krajní beky, tak proč nezačít již teď? Myslím tím nasazení někoho z B-týmu. Roberto je za mě ok, ale za rok odejde (snad tedy). Bell třeba též no, Dest asi nic (kvalita -> prodej) a my rázem budeme na 0. Ale pokud již teď najdeme někoho kolem 20 let, co bude alespoň z 50% dobrý jako Balde, máme o starost méně.

30.09.2022, 11:44
karlos karlos

* 2-3

30.09.2022, 11:45

Podle mě bude Alonso vpravo a bude mít méně prostoru vpředu. V podstatě bude mít stejnou pozici jako Kounde. Alba je do obrany už hodně slabej. Byla by to asi taková jistota.

Jinak 343 s Baldem vlevo v záloze. Pokud by se v průběhu zranil nějaký stoper, tak by se mohlo vystřídat a přejít na 433.

Uvidíme :)

30.09.2022, 12:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat