Jaké má Xavi možnosti na pravý kraj obrany?

Jaké má Xavi možnosti na pravý kraj obrany?

Sezóna pro Barcelonu začala velmi dobře, především v La Lize, reprezentační přestávka však Xavimu přidala nejednu vrásku na čele.

Reprezentanty zdecimovala zranění a s problémy se vrátili Frenkie de Jong, Memphis Depay, Jules Koundé a Ronald Araújo. Diskomfort pociťoval také Ousmane Dembélé, ale nemělo by se jednat o nic vážného. Na tréninku se navíc zranil Hector Bellerín.

Sergi Roberto tak před zítřejším zápasem s Mallorcou zůstává jedinou volbou na pravý kraj obrany. Odchovanec Barcelony už sice vyléčil poranění achillovky a od lékařů včera obdržel zelenou, nedá se však očekávat, že by ihned nastoupil v základní sestavě, obzvlášť před klíčovým zápasem Ligy mistrů proti Interu Milán.

Jaké možnosti tedy Xavi má? Na pravou stranu by se mohl přesunout jeden z levých beků - Alejandro Balde, Marcos Alonso či Jordi Alba. V minulé sezóně podobně na levé straně zaskočil Sergino Dest, ten má však oproti zmíněným lepší slabší nohu.

Xavi by také mohl využít jednoho ze zbývajících středních obránců - Andrease Christensena, Gerarda Piquého či Erica Garcíu, výhodou by pak bylo, že jsou všichni praváci. Anebo by se mohl rozhodnout pro tříčlennou obranu a problém by byl vyřešen.

Zbývá však ještě jedna možnost, a to poohlédnout se po alternativě v rezervě. Spekulovalo se o využití Marca Casady, Alvara Nuneze či Alvara Sanze. S prvním týmem včera trénoval Marc Casado, a tak se zdá, že by se mohl dostat minimálně do nominace. Marc je sice střední obránce či záložník, Xavi jej však v předsezónní přípravě na pravém kraji obrany zkoušel. Devatenáctiletý odchovanec ještě na svůj seniorský debut čeká, bylo by proto spíše překvapením, kdyby hned naskočil do základu. S týmem však v létě absolvoval turné po USA, což znamená, že Xavi o jeho kvalitách velmi dobře ví.

Dali byste šanci neostřílenému mladíkovi? Nebo jak jinak byste si poradili s další zapeklitou situací v obraně? 


Zdroje: football-espana.net



Diskuze

Stejně budeme za rok shánět 2-4 krajní beky, tak proč nezačít již teď? Myslím tím nasazení někoho z B-týmu. Roberto je za mě ok, ale za rok odejde (snad tedy). Bell třeba též no, Dest asi nic (kvalita -> prodej) a my rázem budeme na 0. Ale pokud již teď najdeme někoho kolem 20 let, co bude alespoň z 50% dobrý jako Balde, máme o starost méně.

30.09.2022, 11:44
karlos karlos

* 2-3

30.09.2022, 11:45

Podle mě bude Alonso vpravo a bude mít méně prostoru vpředu. V podstatě bude mít stejnou pozici jako Kounde. Alba je do obrany už hodně slabej. Byla by to asi taková jistota.

Jinak 343 s Baldem vlevo v záloze. Pokud by se v průběhu zranil nějaký stoper, tak by se mohlo vystřídat a přejít na 433.

Uvidíme :)

30.09.2022, 12:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat