Javier Bordas: Morata se mohl připojit k Barceloně na hostování s opcí

Javier Bordas: Morata se mohl připojit k Barceloně na hostování s opcí

Javier Bordas, který jako ředitel v Barceloně působil v letech 2010 až 2020, nejdříve s prezidentem Sandro Rosellem a poté s Josepem Maria Bartomeuem, otevřeně promluvil ke svému působení na Camp Nou. Odhalil některé hráče, kterým se katalánský klub přiblížil k podpisu a zároveň nahlédnul do posledních šesti měsíců, ve kterých Lionel Messi podal žádost o přestup a Bartomeu rezignoval.

Bordas není spokojený s tím, jak se zacházelo s bývalým prezidentem Bartomeuem a také kritizoval katalánskou vládu za to, že se podílela na na prezidentově odvolání: "Byla to ostuda a lynčování," řekl v rozhovoru pro Mundo Deportivo. "Kdykoliv se něco malého objevilo, zaútočili na nás, nerozumím tomu.

"20 000 podpisů nezbytných k hlasování o nedůvěře je k dispozici, ale zdá se mi neuvěřitelné, že katalánská vláda hned dva dny po hlasování omezovala. Je to ostuda," dodal.

Messi dal Bartomeuovi jasně najevo, že chce opustit klub loni v létě, ale nakonec byl nucen zůstat. protože došlo k nedorozumění ohledně posledního roku jeho kontraktu. K této situaci se také Bordas vyjádřil:

"Je to vítěz a je oddaný Barceloně, ale po porážce 8:2 s Bayernem a dalších výpadcích v Lize mistrů měl toho hádám dost a chtěl odejít. Pro mě byly tyto názory ošklivé a špatné, ale i Messi se může mýlit. Naštěstí dělá na hřišti malo chyb. Chce nadále vyhrávat a myslel si, že cyklus v Barceloně skončil. Teď ho vidím nadšeného, ​​ale také vidím, že mu něco chybí. Chtěl bych, aby byl šťastný a spokojený."

Barcelona se v létě 2019 snažila ze všech sil znovu podepsat Neymara, ale nebyla schopna dosáhnout dohody s Paris Saint-Germain, přestože jim nabídla řadu hráčů. "Osobně jsem tam jel a velmi jsme ho chtěli přivést zpět, snažili jsme se všemi možnými způsoby," vysvětlil. "Někteří hráči navrhli odložit čas svého platu, aby se Neymar mohl vrátit. V případě návratu to bylo potřeba, aby to zapadlo do finančního Fair play.

Bordas také přiblížil, o jaké hráče se vedení zajímalo. Potvrdil, že zvažovali například příchod brankáře Courtoise: "Když se přestěhoval, mluvil jsem o tom dříve s Rosellem." Nakonec ale klub přivedl Ter Stegena a k němu Claudia Brava: "Byl to dobrý úsudek, protože Ter Stegen je nejlepší na světě. K němu jsme přivedli dalšího skvělého brankáře Claudia Brava. Existovala ale možnost, že jsme mohli mít dvojici Ter Stegen-Courtois."

Dalším hráčem byl Álvaro Morata:  "Dobrou možností byl Morata, který chtěl opustit Chelsea. Mluvil jsem o tom s Bartomeuem a řekl mi, že ho má moc rád. Udělal jsem krok pro Moratu a bylo možné ho domluvit na hostování s opcí, ale technický sekretariát to odmítl a místo něj přišel Boateng."

Existuje ještě více podpisů, o nichž Bordas tvrdí, že byly klubu navrhnuty a následně odmítnuty, zatímco je chtěl přepracovat technický sekretariát. "Od Haalanda po Ferrana Torresa z Manchesteru City po Daniho Olma za 20 milionů eur. V případě Haalanda ovšem byla tato varianta zamítnuta z důvodu, že není hráčem barcelonského stylu." doplnil. 

"Také jsem byl schopen přivést Monchiho spolu s Jordim Cruyffem a Thierrym Henrym, aby vytvořili technický sekretariát, ale do toho vstoupil Pep Segura."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Morata? No, tak určitě :D

15.11.2020, 19:56
F4BRE karlos

Větší přínos než Boateng by měl určitě smiley

16.11.2020, 07:28

Jinými slovy potvrzuje, že vedení Barcy v posledních letech opravdu řídila banda amatérů.

16.11.2020, 11:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat