Je Alba pro hru Barcelony stále nenahraditelný?

Je Alba pro hru Barcelony stále nenahraditelný?

V posledních dnech přišly španělské deníky s informací, že se Inter Milán zajímá o Jordiho Albu. Vedení Barcelony by se odchodu levého beka nebránilo a naslouchá nabídkám. Jako přímá náhrada by mohl přijít José Gayà z Valencie. Byl by to krok vpřed?

Jordi Alba v březnu oslavil 32. narozeniny. V sezóně si připsal 5 branek a na dalších 15 asistoval. Po příchodu Ronalda Koemana šla jeho forma rapidně nahoru, zlepšil se hlavně na obranné polovině hřiště. Jeho spolupráce s Messim je na nejvyšší úrovni a můžou spolu hrát prakticky poslepu. Největším problémem je jeho plat, kterého by se Barcelona ráda zbavila. Možný náhradník Junior Firpo se neprosadil a jeho prodej je otázkou dnů. 

José Gayà je o šest let mladší hráč. V proběhlé sezóně se v dresu Valencie podílel na 8 brankách. Kontrakt mu u "netopýrů" končí v roce 2023. Navrch nad Albou má v práci směrem dozadu. Josého momentální tržní cena podle webu transfermarkt je 35 milionů euro. Valencie se podobně jako Barcelona potýká se špatnou ekonomickou situací, tím pádem je ve hře hráčská kompenzace, či nižší cena. 

Prodat Albu se nejeví jako správné řešení. Pro hru Barcelony je stále nenahraditelný. V několika zápasech, kdy nenastoupil, chyběly jeho neustálé náběhy. Vzhledem ke zranění Dembelého a nejistotě ohledně formy Fatiho budou po stranách hrát útočníci, kteří se tlačí spíše doprostřed. O to víc bude třeba jeho aktivita. Navíc společná souhra s Messim zajistí opět mnoho branek. 

 


Zdroje: transfermark.com, sport.es



Diskuze

No neviem, až na jedno svetlé parzápasové obdobie, kedy strieľal ako z partesu, jeho nábehy končili väčšinou len mizerným centrom spaknohy alebo nahrávkou dozadu. Aj strieľať z dobrých pozícií potom už prestal a miesto toho sa vrátil k biednym prihrávkam do zahusteného priestoru.

01.07.2021, 11:15

Za poslední dvě sezony 7 gólů a 24 asistencí, takže ano, je nepostradatelný. Takový Semedo udělal za dvě sezony snad dvě asistence.

01.07.2021, 13:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat