Jordi Alba dostal zelenou od doktorů a je v nominaci na El Clásico, hráči byli poučeni o koronaviru

Jordi Alba dostal zelenou od doktorů a je v nominaci na El Clásico, hráči byli poučeni o koronaviru

Pouhé dva tréninky absolvovali barcelonští fotbalisté před dnešním soubojem s Realem Madrid pod hlavičkou 26. kola LaLigy Santander. Do hlavního města španělské země pak odcestovali v den utkání a to včetně levého zadáka Jordiho Alby, jenž doléčil své zdravotní trable a dostal povolení od lékařského personálu. Ten mimochodem poučil kádr Blaugranas o světovém tématu číslo 1, koronaviru.

Ve čtvrtek dostali svěřenci Quiqueho Setiéna volno po remíze 1:1 v Neapoli v rámci 1. osmifinálového duelu Ligy mistrů UEFA. Do práce se tak vrátili v pátek, kdy se do hlavní skupiny připojil i Jordi Alba na některé z cviků. Na všechny pak byli dostupní béčkaři Dani Morer, Ronald Araújo, Sergio Akieme, Monchu, Riqui Puig, Álex Collado a Ansu Fati.

Jenom dodejme, že za nedlouho jednatřicetiletý rodák z Hospitaletu utrpěl poranění v domácím ligovém klání proti Getafe a od té doby se léčí. Problémem byly natažené slabiny. Ještě před začátkem pátečního cvičení, které hostilo dopoledne hřiště Tita Vilanovy, zamířili všichni do nemocnice v centru, kde měli schůzku s doktorem Antonim Trillou.

Tento pán působí jako vedoucí preventativní medicíny a epidemiologie a hlavním tématem byl koronavirus. Po návratu do klubového zázemí v Sant Joan Despí se Ivan Rakitič podrobil spolu s Morerem pravidelnému anti-dopingovému vyšetření. Tečku za přípravami za ligovým svátkem jarní části udělalo sobotní trénování, opět se startem v 11:00 SEČ.

K dostupným hráčům se přidali vedle již jmenovaných Morera, Araúja, Collada a Fatiho i Matheus Pereira. Po skončení tréninku zamířil kouč Setién na tiskovou konferenci a následně byla zveřejněna osmnáctičlenná soupiska, na níž chybí stále zranění Luis Suárez, Sergi Roberto a Ousmane Dembélé. Naopak do ní se dostal Alba i Gerard Piqué.

Jen připomeňme, že stoper dohrával pohárové utkání v Itálii s bolestivým kotníkem a nakonec střídal za Clémenta Lengleta. Samotná cesta do Madridu se uskutečnila v neděli dopoledne a zúčastnili se jí i béčkaři Fati s Colladem. A nakonec poslední informace – na stadionu Santiaga Bernabéa vše vypukne už v 9 hodin večer.


Zdroje: fcbarcelona.com, twitter.com, youtube.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat