Jules Kounde a Frenkie de Jong hrají na plný plyn

Jules Kounde a Frenkie de Jong hrají na plný plyn Foto: FCBarcelona.com

Francouz a Nizozemec odehráli všechny minuty v roce 2024 a drží rekord v počtu odehraných minut ve všech pěti hlavních evropských ligách

Jsou důležití hráči a pak hráči jako Jules Kounde a Frenkie de Jong, kteří jsou naprosto nedotknutelní. Svědčí o tom i čísla, protože Kounde a de Jong odehráli v letošním roce 2024 tolik minut, kolik jen bylo možné, a odehráli všech 14 oficiálních zápasů Barçy v tomto roce od začátku do konce, aniž by vynechali jedinou minutu. Celkem na hřišti odehráli 1290 minut, čímž překonali ostatní hráče v poli v pěti velkých evropských ligách.

Pětici evropských hráčů v poli s největším počtem minut doplňují Theo Hernández (AC Milán, 1 079 minut) a další dva hráči Blaugranas: Ilkay Gündogan (1 061) a Robert Lewandowski (1 057). Na šestém místě je Ronald Araujo s 1046 minutami. Xavi jim věří.

Griezmann, poslední podobný případ
Není snadné najít hráče - nebo dva - kteří odehráli prvních 14 zápasů v ročníku. A ještě méně snadné je najít hráče, který nevynechal ani minutu, jako je tomu v případě Koundeho a Frenkieho de Jonga. Ve skutečnosti musíte jít až do roku 2021, abyste viděli podobný případ, a to Antoina Griezmanna, který odehrál v prvních 14 zápasech roku celkem 1 255 minut.

V případě Koundeho platí, že se opakuje loňská historie. Na začátku roku 2023 měl na kontě 1 230 minut, přičemž se zúčastnil 13 z prvních 14 zápasů ročníku. Obránce je pro Xaviho stálou oporou.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat