Kdo stojí za Dembélého dobrým zdravotním stavem?

Kdo stojí za Dembélého dobrým zdravotním stavem?

Xavi Hernández, lékař Ricard Pruna a fyzioterapeut Carlos Nogueira se velkou měrou zasloužili o to, že se francouzský útočník od listopadu loňského roku nezranil. 

Barcelona a Ousmane Dembélé mohou mluvit o štěstí, že po příchodu Xaviho na lavičku Barcelony nastalo spoustu změn ve zdravotním týmu a to je zřejmě důvod, proč Dembélého fyzické problémy zmizely. Naposledy se hráč zranil 4. listopadu loňského roku, když si v zápase Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev natáhl sval v levé noze. Od té doby jeho tělo drží a je to vidět i na výkonech na hřišti. 

Doktor Ricard Pruna

Barcelonský útočník má velkou důvěru v lékaře Ricarda Prunu, kterého si Xavi po svém angažování do Barcelony osobně vyžádal. Pruna prožil s Ousmanem mnoho jeho zranění i operaci ve Finsku, kam s ním i vycestoval. Díky těmto zkušenosti si oba navzájem velmi důvěřují. Francouz má s týmovými lékaři velmi přímou komunikaci, často spolu hovoří, pracují na různých preventivních cvičení a upozorňuje je na jakékoliv svalové obtíže. 

Fyzioterapeut Carlos Nogueira

Ve zlepšeném fyzickém stavu Dembélého má obrovský díl práce i fyzioterapeut Carlos Nogueira, kterého si Xavi přivedl do týmu již v Al Saddu. Nogueira pracuje se všemi barcelonskými hráči a v případě Dembélého používá techniku, jejímž cílem je uvolnit napěti ve svalech nohou, zároveň ale nepůsobit tlak na horní část trupu, kde se hromadí velké množství napětí. Vysvětlení spočívá v tom, že většina napětí, kterým lidé trpí, se hromadí v hlavě a krku. Pomocí poněkud bolestivé, ale velmi účinné fyzioterapeutické techniky, která působí i na oblast úst, se uvolní napětí v krční oblasti, čímž se zároveň uvolní další svaly. Tato technika u Dembélého evidentně zabrala a je až překvapivé, jak dlouho se hráč potýká bez větších zdravotních problémů. Vše se promítlo i na herním projevu, kdy se hráč nebojí vstoupit do ostřejšího souboje o balón, protože možná poprvé za svou dobu v Barceloně má ve své tělo velkou důvěru. 

 

 


Zdroje: www.mundodeportivo.com



Diskuze

Troufám si rict, ze se z nej pod Xavim stane opravdu jeden z top hráčů na světě. Co si budeme talent předváděl vždycky, ale nesla vidět nějaká konzistentnost výkonu (dáno hlavně zraněními). I teď jde videt, ze se má furt v čem zlepšovat, kolikrát to zakončení je někdy na vypichnuti oči a zasekavaci klicka mu taky kolikrát nevyjde. Nicmene momentálně on a Lewandowski jsou největšími tahouny. Snad mu ta forma vydrží, a zranění už se mu budou vyhýbat, protože si jich vytrpel dost a verim ze se sebe bude chtit letos dostat to nejlepší..

11.09.2022, 11:41
Reekwon MarcoFCB
Senior editor

Vidím to úplně stejně, ačkoliv už jsem nevěřil, že se dokáže ještě takhle zvednout a bude takový tahoun týmu. Především po tom všem, co ho v našem dresu doprovázelo od častých zranění, přes nedisciplinovanost po nekonečné dohadování o prodloužení smlouvy. Nevypadalo to s ním vůbec dobře a je neuvěřitelné, jak se to v průběhu pár měsíců otočilo o 360 stupňů a Dembélému se teď tleská ve stoje smiley

11.09.2022, 11:58
absint Reekwon

O 360? smiley

11.09.2022, 16:04
karlos absint

Neznáš? Však stojíš ve směru sever. Otočíš se o 360° a rázem stojíš..😅😅

11.09.2022, 16:27

ked este popracuje na strelach, tak to bude fakt libivy hracik a 2024 zadarmo do PSG a plat 70 mio

11.09.2022, 17:43

Konecne poriadny saman.

12.09.2022, 14:25

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat