Kdy se Messi dozvěděl, že vyhraje Zlatý míč?

Kdy se Messi dozvěděl, že vyhraje Zlatý míč?

Barcelonský kapitán moc dobře věděl o svém triumfu už před ceremonií v Paříži.

„Opravdu? Opravdu? Opravdu?“

Taková byla Messiho bezprostřední reakce, když někdy v polovině listopadu uslyšel, že Zlatý míč za rok 2019 získá právě on.

Messimu volal Pascal Ferré, šéfredaktor magazínu France Football, zrovna když byl na Mallorce před zápasem Argentiny s Brazílií.

„Byla to velmi přirozená konverzace. Řekl jsem mu, že chci mluvit o Zlatém míči, že pro něj mám novinky a on mi odpověděl, že slyšel spekulace. Já na to: ‚No, ony to nejsou spekulace, oficiálně ti oznamuji, že jsi vyhrál Zlatý míč.‘ A on se začal ptát: ‚Opravdu? Opravdu? Opravdu?‘ Řekl jsem mu to mnohokrát a reagoval jsem ano, ano, ano, jsi vítěz,“ vyprávěl Ferré.

Dále si všiml, že je barcelonská hvězda docela šťastná. „Můžu říct, že mu ta trofej chyběla. Byl jako dítě, které dostává dárky v ten samý den a je na to zvyklé, až je jednoho dne nedostane a silně touží po tom, aby je získalo zpět.“

Messi ocenění oficiálně převzal v pondělí, předem ale dobře věděl, a řada médií již také odhalila, jak hlasování dopadlo.

Rémy Lacombe, jeden z redaktorů France Footballu, přiznal, že je to magazín sám, kdo občas vypustí falešné zprávy na Twitteru, aby odvedl pozornost od skutečných výsledků.

„Dokonce jsme vytvořili falešné titulní stránky a dali je na Twitter. Ale v letošním roce jsme nic z toho neudělali,“ vyprávěl.

Lacombe také odhalil, jak přesvědčili Luku Modriće, aby ocenění osobně předal. „Když jsme se jej ptali, jestli by Zlatý míč předal, okamžitě odpověděl ano, aniž bychom mu řekli, kdo je vítězem. Věřím tomu, že by se mu líbilo, kdyby mu byl předán stejným způsobem, tedy z rukou předešlého vítěze, Cristiana Ronalda.“

Výsledek obrázku pro messi modric balon


Zdroje: barcablaugranes.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat