Keita Baldé: Není náhodou, že z La Masie vychází tolik dobrých hráčů

Keita Baldé: Není náhodou, že z La Masie vychází tolik dobrých hráčů

Odchovanec Barcelony Keita Baldé Diao, jenž aktuálně válčí za Monako, povykládal o svém čase stráveném právě v katalánské akademii a vzpomínal v dobrém. Na zdejší výchovný systém měl jenom slova chvály.

Barcelona vás nejprve učí a chová se jako ke člověku a až potom jako k fotbalistovi. Není štěstím, že z La Masie vzešlo tolik dobrých hráčů. Znamená to, že něco děláte dobře. Viděl jsem tam hráče jako Icardi, Deulofeu, Bartra, Sergi Roberto, Dos Santos a Bellerín a pořád tam jsou noví. I teď v karanténě brzy vstávám.

Je to stejné jako v tréninkové dny. Hodinu a půl cvičím – 45 minut na rotopedu a 45 minut silového tréninku. Takový program nám poslali zaměstnanci Monaka. Každý má svůj individuální. Odpoledne relaxuji, dávám si siestu a hraji se svým synem. Situace ve světě je bohužel obtížná. Mám příbuzné ve Španělsku a Senegalu.

Já jsem mezitím se svou partnerkou a synem v Monte Karlu. Všechno je zde dobře organizováno a lidé dodržují pravidla. Četl jsem o situaci v Itálii a Španělsku a doufám, že vše co nejdříve vrátí do normálu. Daroval jsem peníze v boji proti koronaviru. Dělám totiž všechno co můžu pro mou rodinu a lidi, které miluji.

Musíte taková gesta dělat sám od sebe a nečekat na to, až vás někdo požádá.“ Dodejme, že pětadvacetiletý rodák z Arbúcies má na svém kontě v této sezoně 26 zápasů (21 v Ligue 1, 1 v Coupe de France a v 2 v Coupe de la Ligue, ve kterých dal 8 gólů (4 ligové a 4 pohárové) a na 4 nahrál (všechny v lize).


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Ve fifě mi za Barcu neskutečně válí. smileysmiley

27.03.2020, 08:39
Pajinos Tarja

tam mi válel i ten módní guru z Arsenalu, stejně jako v FM (které je mimochodem stokrát lepší než ta věc od EA smiley), ale ve skutečnosti to bohužel nevyšlo no smileymísto toho jsme tady měli Malcomy, Turany a podobné smiley

27.03.2020, 08:55
Tarja Pajinos

Tak to u me je zatim jednim z nejvetsich zklamani, jenze tech moznosti tam moc neni. smileyV 19 jeste valel, 20 uz bida. Jestli se neda dohromady, pujde do zakladu Palencia a nazdar. smileyFM uz jsme prece resili, ja si proste potrebuju i zahrat... smileyArdu ted jeste porad plati, ne?😂

27.03.2020, 21:28
Pajinos Tarja

jé, Sergi - ten mi chybí no smileypořád jsem za to, že se mu nedal prostor, ale v našem sranda klubu za posledních pár let se nedivím už ničemu ... máš pravdu, na kebaba jsem zapomněl, kriminálník jeden smileydoufám, že v létě zmizí

30.03.2020, 09:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat