Kessie má čtyři měsíce na to, aby rozhodl o své budoucnosti

Kessie má čtyři měsíce na to, aby rozhodl o své budoucnosti

Barcelona má až na vyřazení z Ligy mistrů slušně rozjetou sezónu. Podařilo se jí získat španělský Superpohár, je v semifinále Copa del Rey a v La Lize si po včerejší výhře drží už osmibodový náskok.

Xavimu Hernándezovi se od jeho příchodu v listopadu 2021 podařilo tým přetransformovat a jeho první kompletní sezóna by mohla dopadnout výtečně. Jedním z rozhodujících faktorů jeho úspěchu je rozhodně záloha, v níž září mladíci Pedri s Gavim po boku Sergia Busquetse a Frenkiho de Jonga, který si pod Xavim vybojoval místo v základu.

To však znamená menší herní vytížení pro Francka Kessieho. Reprezentant Pobřeží Slonoviny byl považován za velký přestup, když v létě přicházel z AC Milán, zatím mu však adaptace na španělský fotbal příliš nevychází. I když v Barceloně ještě není ani rok, je už teď spojován s letním odchodem. Fabrizio Romano pak věří, že zbytek téhle sezóny rozhodne o Kessieho budoucnosti v Barceloně.

„O budoucnosti Francka Kessieho se rozhodne v následujích 3-4 měsících. Musí se ukázat v tom nejlepším světle, jinak by mohl z Barcelony v létě odejít.“

Kessie ještě trenérský tým nepřesvědčil, dostane však šanci předvést své kvality, zvlášť teď, když se Sergio Busquets zranil. Ani to by však nemuselo stačit a vzhledem ke komplikované finanční situaci Barcelony by se jeho odchod mohl stát nevyhnutelným.


Zdroje: football-espana.net



Diskuze

To teda fakt nevím, co by se muselo stát, aby ještě někoho přesvědčil. Kessié je u nás půl roku a za tu dobu se mu povedly přesně dva zápasy, včera proti šestnáctému týmu tabulky a před tím proti Plzni. To už opravdu i ten Pablo Torre je platnější.

06.02.2023, 16:18
Reekwon absint
Senior editor

Na jeho obranu, ono se těžko něco dokazuje, když dostává takovou pocit minut, jako dostává.. Jako úplně zbytečné drama kolem něho je, nemůžeme mít v týmu samé hráče do základu, vzpomínáš si na Seydou Keitu? Taky to nebyl nikdy hráč do základu, ale do rotace a když přišel na hřiště, odvedl tu těžkou práci a nikdy si nestěžoval. Kessie hlavně nemá plat, že by nás ruinoval, takže jsem s ním úplně v klidu a nakonec se ještě může vyprofilovat v platnějšího hráče.

06.02.2023, 17:28
absint Reekwon

Pak je ale otázka, proč dostává tak málo času, kór v situaci, kdy všichni čtyři zbylí záložníci (Torreho nepočítám) hrají prakticky nonstop bez rotace. Buď ho teda Xavi tak strašně nemá rád nebo je to na tréninku stejná bída jako v zápasech.
Já na něj určitě nechci nadávat, přišel zadarmo a snad ho v létě trochu zpeněžíme, ale že by se ještě mohl prosadit, je spíš zbožné přání než pravděpodobný scénář. A s Keitou bych ho fakt nesrovnával, to spíš s Douglasem, co nám (ne)hrál pravého beka.

06.02.2023, 19:13
Reekwon absint
Senior editor

Tady opravdu nevím, co ti mám napsat, když ho chceš srovnávat s Douglasem :D Srovnávat jablka a hrušky tu asi nemá smysl..

06.02.2023, 20:43
absint Reekwon

S Keitou přece taky nejde srovnávat, to byl platný náhradník, tedy důležitá součást každého úspěšného týmu. Kessié s výjimkou těch dvou zápasů nic nepřinesl, jen zaplácnul místo na hřišti.

06.02.2023, 23:48
Andreas absint

Ani by som nepovedal, že by bol Keita lepší náhradník. Práve naopak. Boli zápasy , kde mi neuveriteľné pil krv a občas vyzeral, že je na nesprávnom mieste. Kessie je naopak technickejší hráč, možno nie tak behavy ale podľa mňa lepší ako v svojho času Keita. Tomu inak tiež trvalo viac ako rok než sa tým kvalitným náhradníkom vôbec stal. Kessie potrebuje len čas a verím, že by de viac ako platný hráč

07.02.2023, 12:31

To je tím, že sundal dredy.

07.02.2023, 13:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat