Kessie má čtyři měsíce na to, aby rozhodl o své budoucnosti

Kessie má čtyři měsíce na to, aby rozhodl o své budoucnosti

Barcelona má až na vyřazení z Ligy mistrů slušně rozjetou sezónu. Podařilo se jí získat španělský Superpohár, je v semifinále Copa del Rey a v La Lize si po včerejší výhře drží už osmibodový náskok.

Xavimu Hernándezovi se od jeho příchodu v listopadu 2021 podařilo tým přetransformovat a jeho první kompletní sezóna by mohla dopadnout výtečně. Jedním z rozhodujících faktorů jeho úspěchu je rozhodně záloha, v níž září mladíci Pedri s Gavim po boku Sergia Busquetse a Frenkiho de Jonga, který si pod Xavim vybojoval místo v základu.

To však znamená menší herní vytížení pro Francka Kessieho. Reprezentant Pobřeží Slonoviny byl považován za velký přestup, když v létě přicházel z AC Milán, zatím mu však adaptace na španělský fotbal příliš nevychází. I když v Barceloně ještě není ani rok, je už teď spojován s letním odchodem. Fabrizio Romano pak věří, že zbytek téhle sezóny rozhodne o Kessieho budoucnosti v Barceloně.

„O budoucnosti Francka Kessieho se rozhodne v následujích 3-4 měsících. Musí se ukázat v tom nejlepším světle, jinak by mohl z Barcelony v létě odejít.“

Kessie ještě trenérský tým nepřesvědčil, dostane však šanci předvést své kvality, zvlášť teď, když se Sergio Busquets zranil. Ani to by však nemuselo stačit a vzhledem ke komplikované finanční situaci Barcelony by se jeho odchod mohl stát nevyhnutelným.


Zdroje: football-espana.net



Diskuze

To teda fakt nevím, co by se muselo stát, aby ještě někoho přesvědčil. Kessié je u nás půl roku a za tu dobu se mu povedly přesně dva zápasy, včera proti šestnáctému týmu tabulky a před tím proti Plzni. To už opravdu i ten Pablo Torre je platnější.

06.02.2023, 16:18
Reekwon absint
Senior editor

Na jeho obranu, ono se těžko něco dokazuje, když dostává takovou pocit minut, jako dostává.. Jako úplně zbytečné drama kolem něho je, nemůžeme mít v týmu samé hráče do základu, vzpomínáš si na Seydou Keitu? Taky to nebyl nikdy hráč do základu, ale do rotace a když přišel na hřiště, odvedl tu těžkou práci a nikdy si nestěžoval. Kessie hlavně nemá plat, že by nás ruinoval, takže jsem s ním úplně v klidu a nakonec se ještě může vyprofilovat v platnějšího hráče.

06.02.2023, 17:28
absint Reekwon

Pak je ale otázka, proč dostává tak málo času, kór v situaci, kdy všichni čtyři zbylí záložníci (Torreho nepočítám) hrají prakticky nonstop bez rotace. Buď ho teda Xavi tak strašně nemá rád nebo je to na tréninku stejná bída jako v zápasech.
Já na něj určitě nechci nadávat, přišel zadarmo a snad ho v létě trochu zpeněžíme, ale že by se ještě mohl prosadit, je spíš zbožné přání než pravděpodobný scénář. A s Keitou bych ho fakt nesrovnával, to spíš s Douglasem, co nám (ne)hrál pravého beka.

06.02.2023, 19:13
Reekwon absint
Senior editor

Tady opravdu nevím, co ti mám napsat, když ho chceš srovnávat s Douglasem :D Srovnávat jablka a hrušky tu asi nemá smysl..

06.02.2023, 20:43
absint Reekwon

S Keitou přece taky nejde srovnávat, to byl platný náhradník, tedy důležitá součást každého úspěšného týmu. Kessié s výjimkou těch dvou zápasů nic nepřinesl, jen zaplácnul místo na hřišti.

06.02.2023, 23:48
Andreas absint

Ani by som nepovedal, že by bol Keita lepší náhradník. Práve naopak. Boli zápasy , kde mi neuveriteľné pil krv a občas vyzeral, že je na nesprávnom mieste. Kessie je naopak technickejší hráč, možno nie tak behavy ale podľa mňa lepší ako v svojho času Keita. Tomu inak tiež trvalo viac ako rok než sa tým kvalitným náhradníkom vôbec stal. Kessie potrebuje len čas a verím, že by de viac ako platný hráč

07.02.2023, 12:31

To je tím, že sundal dredy.

07.02.2023, 13:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat