Klub je nadšený z vývoje Francka Kessiého

Klub je nadšený z vývoje Francka Kessiého

Poté, co dostává uznání Andreas Christensen za své výkony prakticky od začátku sezóny, se začíná mluvit v dobrém i o druhé letní posile, která přišla zadarmo. Franck Kessie prožívá své nejlepší období. Představenstvo i trenerský štáb májí z něho obrovskou radost. Tým ho však bez de Jonga a Pedriho bude potřebovat ještě o něco více. Ve skvělé formě hrající hráč Pobřeží slonoviny chce být klíčovým hráčem jak v Elche, tak v derby s Realem Madrid v Copa del Rey. Z náhradníka, který sbíral pár minut na konci a v lednu se hlasitě mluvilo o jeho odchodu, se stal účastníkem všech zápasů Barçy v roce 2023.

Kdybychom měli sestavit graf, který by ukazoval, jaká je (zatím) sezóna Francka Kessieho, čára by byla jasně vzestupná. Po prvních měsících, kdy hrál prakticky jen zbytkovou roli a procházel složitým adaptačním obdobím (špatné výkony, málo minut, možný odchod), dokázal hráč z Pobřeží slonoviny se začátkem nového ročníku svou situaci otočit. A to natolik, že v roce 2023 nastoupil do všech zápasů pouze on a Raphinha (od této soboty zůstane sám, protože Brazilec je suspendován na zápas s Elche).

Africký hráč, který se plně adaptoval na Barcelonu a klub, prožívá své nejlepší období od doby, kdy přišel jako volný hráč po vypršení smlouvy v AC Milan a podepsal smlouvu s Barçou. Vstřelil důležité góly, jako například ten, kterým v posledním El Clásicu na Camp Nou rozhodl a obrovsky přiblížil Barçu k ligovému titulu. A tato skvělá forma znamená, že pokaždé, když přijde na hřiště, se dějí věci. Aniž bychom to dále rozváděli, v této mezinárodní přestávce opět skóroval (v kvalifikaci na Africký pohár, který se bude hrát v jeho zemi v roce 2024, vstřelil gól na 0:2 proti Komorám).

Faktem je, že když je Kessie zjevně "nahoře" a Xavi ho chválí, kdykoli má příležitost, očekává se, že jeho přínos bude pro nadcházející zápasy důležitý a relevantní. Zejména s přihlédnutím k absencím. Například pro sobotní zápas s Elche nejsou v nominaci Pedri ani De Jong. Dva nepostradatelné kusy pro Xaviho.

To v zásadě dá ještě více vyniknout a zazářit Kessiému, který, pokud nedojde k žádnému překvapení, bude dnes hrát po boku Busquetse a Gaviho. Nebo vedle Busquetse a Sergiho Roberta. Nebo, což je méně pravděpodobné, vedle Roberta a Gaviho. 


Zdroje: sport.es



Diskuze

"Kdybychom měli sestavit graf, který by ukazoval, jaká je (zatím) sezóna Francka Kessieho, čára by byla jasně vzestupná."
Tak jsem to tedy udělal, a ne, vzestupná rozhodně není. Aspoň tedy podle hodnocené Whoscored. Ostatně podívat se můžete sami:

i.imgur.com

Kessiého výkony jsou modré, pro porovnání jsem tam přidal de Jonga (oranžová) a Busquetse (šedá) a jejich výkony v těch samých utkáních.
Zápasy, v nichž hráč odehrál méně než 30 minut (pět v případě Kessiého, jeden u Sergia), jsou zvýrazněny "obtáhlým puntíkem".
V grafu jsou započítány jen letošní zápasy (od 8. 1. do 1. 4.), a to z LaLigy a dvojzápasu v EL. Ze zápasů CdR bohužel Whoscored nezveřejňuje hodnocení jednotlivých hráčů, stejně tak ze spuperpoháru, kde však Kessié odehrál dohromady 3 minuty, takže by nemělo smysl jej hodnotit. A nezapočítal jsem mu ani duely proti Gironě a Betisu z konce ledna, resp. začátku února, kde opět nasbíral dohromady pohé 2 minuty.

02.04.2023, 12:41
absint absint

Co z toho plyne? Že tři čtyři dobré zápasy za půl roku na Barcelonu určitě nestačí, a jestli může být nějaký klub z jeho vývoje nadšený, pak možná jedině Real Madrid nebo AC Milán. Graf Kessiého tržní hodnoty na TM zcela zaslouženě připomíná tobogán a je pravděpodobné, že na konci sezóny bude mít poloviční cenu oproti začátku.
Nicméně za 20 milionů ho snad ještě střelit půjde, čím dýl ho však budeme držet, tím víc jeho hodnota bude klesat, proto je opravdu nutné zabalit mu věci a popřát hodně štěstí hned v létě.

02.04.2023, 12:49
F4BRE absint

To je sice pěkný, ale v článku autor píše o sezoně, ne pouze o jarní části. Když se podíváš na podzim, Kessie se pohybuje někde mezi 5,8 a 6,4. Na jaře je to až na jednu výjimku vždy nad 6. Do grafu se mi to házet nechtělo, ale ten stoupající trend tam, bude. Ne nějak extrémní, ale bude.

03.04.2023, 11:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat