Koeman: Dal bych nám 10 bodů z 10

Koeman: Dal bych nám 10 bodů z 10

Koeman se před dnešním utkáním vyjádřil ke zraněným hráčům, k formě týmu a k tomu, jak vnímá dnešního soupeře. Již od 21 hodin Barca odehraje první zápas semifinále Copa del Rey na půdě Sevilly.

"Máme kvalitní tým, ale na určitých herních pozicích není taková konkurence. Když vezmu v potaz ta zranění a náročný program, dal bych týmu 10 bodů z 10. Vyrostla nám sebedůvěra, soustředíme se lépe než dřív."

Seznam zraněných už je dlouhý. Z kádru teď vypadl i Araujo.

"Hodně hráčů nám chybí. Někteří na tom nejsou ještě fyzicky úplně dobře a já raději postavím ty, kteří jsou stoprocentně v pořádku. Není čas riskovat. Chybí nám osm, devět hráčů, ale každý problém se dá vyřešit."

"Pokud dáme De Jonga na pozici středového obránce, bude nám chybět něco v záloze. Musíme se však rozhodovat i na základě taktiky pro daný zápas. Když je to možné, je lepší zvolit hráče, kteří jsou na tu danou pozici zvyklí."

Co říká kouč na dnešního soupeře?

"Je to sice na dva zápasy, bude však důležité odehrát dobrý výsledek. Známe ten tým dobře a bude to skvělý zápas. Je to tým s dobrou fyzičkou a hráči jsou individuálně velice kvalitní. Proto jsou na top příčkách tabulky a v semifinále Copa del Rey."

"Mají velice komplexní tým. Musíme být silní na míči, aby na nás tak moc nemohli tlačit. Myslím si, že je můžeme ohrozit, vzhledem k tomu, jak na tom náš tým nyní je."

"Rád hraju první zápas venku, nezáleží na tom, jestli je to s fanoušky nebo bez. Během několika dnů odehrajeme proti Seville tři zápasy, což je vzrušující, protože je to náročný soupeř," řekl Koeman na závěr.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat