Koeman: K čemu je VAR? Měla to být penalta

Koeman: K čemu je VAR? Měla to být penalta

První zápas semifinále Copa del Rey pro Barçu nedopadl zrovna podle představ. 27. února přitom na Katalánce čeká další zápas na půdě Sevilly, tentokrát v LaLize. Čtyři dny na to se odehraje semifinálová odveta. Tým má do té doby před sebou ještě hodně zápasů a podle Koemana je potřeba včerejší prohru rozebrat a poučit se z chyb.

,,Musíme ten zápas rozebrat. Před odvetou nás čeká ještě hodně jiných utkání. Budeme se snažit postoupit. Pořád máme naději, i když se nám to poněkud zkomplikovalo. Tento tým dokáže na domácí půdě cokoliv."

Po faulu na Jordiho Albu v 70. minutě měl podle Koemana Lahoz písknout penaltu.

,,Ohledně penalt máme často pochybnosti. Každý mi řekl, že to penalta být měla. K čemu je potom VAR? Myslím si, že to penalta byla. Faulovali, ale pokaždé to udělali chytře. Bránili velmi dobře, je to skutečně silný tým se skvělými hráči."

,,Máme dobrou formu, bojovali jsme. Hráli jsme dobře a měli jsme šance."

Koeman vysvětlil svá rozhodnutí v obraně.

,,Rozhodl jsem se na střed dát Umtitiho a Minguezu, protože teď hrajeme hodně zápasů. Nemáme k dispozici tolik obránců a musíme dělat vše pro to, abychom měli dostupných co nejvíce hráčů."

Jak kouč zhodnotil Umtitiho?

,,U toho prvního gólu jsme jim nechali hodně prostoru, a to nejen v obraně, ale i na středu hřiště. Umtiti odehrál dobrý zápas. Udělal několik chyb, to i všichni ostatní. Nebylo by fér jej z něčeho vinit. za tu prohru mohou všichni."


Zdroje: marca.com



Diskuze

Šakir to říkal.

11.02.2021, 23:13

smileysmileysmiley

12.02.2021, 08:08

Pri tomto mám pochybnosti o Koemanovej súdnosti. Čo zas splieta o šetrení hráčov? Zvyšok zostavy predsa nasvedčoval tomu, že tam chce dať tých najlepších, keďže je to najväčšia šanca na nejakú trofej. Lenže nie ... Umtiti. Ak podľa Koemana Umtiti podal dobrý výkon, tak mám pochybnosti, či tento tréner dokáže byť dobrým činiteľom zlepšovania hry, keďže sa javí, že zlyháva jeho schopnosť spravodlivo trestať chyby a tým udržovať v hráčoch vieru, že hrať dobre sa oplatí a to je to, čo im zabezpečí miesto v tíme, a nie nejaká slepá trénerova preferencia a že tréner za tímom stojí v tom ohľade, že nenechá pár babrákov to celé skaziť. Ak sa ale tréner na kazičov zhovievavo pozerá, tak myslím, že tým do tímu vnáša pocit márnosti a nedostatok viery, že hrať dobre sa oplatí.

12.02.2021, 09:54
Jirka smazáno

A co myslíš, že na adresu Umtitiho řekne? Je to nejhorší hráč, kterého máme. No, chtěl jsem mu dát ještě šanci a po....al to. Už ho nikdy nepostavím.
To mu určitě do dalších zápasů v sezóně pomůže no. Za mě je dobře, že chrání své hráče

13.02.2021, 08:45
smazáno Jirka

Ešte by som to upresnil:

1. varianta:
"Som neschopák a keď sa mi niečo podarí, je to skôr náhodou. Preto som si vôbec nevšimol, že Umtiti je najväčší kazič a naviac tiež najpomalší, čo je u stopéra neprípustné. Mne sa ale páči, aký je veľký, a tak som ho postavil ako súčasť najsilnejšej možnej zostavy. Jeho chyby, po ktorých boli dva góly, som zaregistroval, ale ja striedam typicky iba 5 minút pred koncom, lebo na prvom mieste u mňa je moje ego, čo znamená, že vždy to chcem uhrať tak, aby to vyzeralo tak, že som postavil dobrú zostavu. Preto striedam tesne pred koncom, lebo vtedy je už veľmi nízka šanca na to, aby náhradníci spravili rozdiel, a tak to vyzerá tak, že aj oni sú slabí, a ja som teda zahojený. Myslím, že diváci túto moju lesť neprekuknú, lebo ja som múdrejší ako oni."

2. varianta:
"Angažmá v Barcelone ma frustruje, niektorí hráči sa odmietajú podvoliť mojej nespochybniteľnej autorite a čo viac, mnohí hnusní fanúšikovia ich v tom podporujú. Preto rád Barcelone škodím. Postavil som teda papierovo silnú zostavu, ktorej Achillova päta a aj trójsky kôň boli v momentálne slabých článkoch - prestarnutý, pomalý a slabý Busquets a notorický kazič Umtiti. Porekadlo, že reťaz ja taká silná, ako jej najslabší článok, sa teda opäť potvrdilo a ja som teda tých kazičov nechal veselo hrať a vystriedal som ich iba pro-forma tesne pred koncom, aby nebolo do očí bijúce, že som sabotér, no aby tiež už náhradníci nič nestihli zmeniť."

13.02.2021, 12:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat