Koeman: Mingueza by mohl nastoupit i v neděli

Koeman: Mingueza by mohl nastoupit i v neděli

Ronald Koeman byl po včerejší výhře spokojen s rozhodnutím vsadit na odpočinuté hráče. Líbil se mu přístup Oscara Minguezy i celého týmu, který zanechal lepší dojem než v předešlých zápasech.

Tento tým v posledních sezónách vykazuje známky únavy. Myslíte si, že hráči hráli s větším nadšením?

Některé zápasy jsou někdy lepší než jiné. Věřím, že jste viděli rozdíl v čerstvosti. Myslím, že jsme se rozhodli správně - dát některým hráčům pauzu a jiným, kteří se cítili fyzicky lépe, dát šanci hrát. Obraz hry hodnotím velmi pozitivně. Byl zde hlad po gólech, myslím, že jsme ve středu pole byli lepší než v našem prvním zápase proti Dynamu. Některé věci jsme vylepšili taktikcky. Hráli jsme s větší intenzitou a koncentrací. Víme, že každý hráč v našem týmu má hodně kvalit s míčem u nohy, ale přikládám velkou důležitost i pressingu, který byl mnohem lepší než v prvním zápase.

Myslíte si, že je Mingueza připraven pravidelně nastupovat?

Myslím, že ano. Ukázal, že se na něj můžeme spolehnout. Pro své minuty však musí tvrdě pracovat. Trénuje s námi pět nebo šest týdnů a dělá na nás dobrý dojem. Stejně jako ostatní hráči ukázal, že dokáže zahrát na pozici, kde jsme v tuhle chvíli hodně oslabení. Je to mladý chlapec a v Barceloně je už mnoho let. Zná základy toho, co chceme hrát. Musí se však vyvíjet jako každý mladý hráč. Odehrál dobrý zápas. Pro nás a pro něj bude důležité mít v něj důvěru. Pravděpodobně bude hrát i v neděli.

Proč Griezmann nehrál v základní sestavě?

Byl na lavičce kvůli fyzickým problémům. Patří k hráčům, kteří odehráli téměř všechno, proto nehrál od začátku. Byl také na reprezentačním srazu.

Jak hodnotíte Griezmanna, chyběl mu ten gól? Co mu schází, aby byl šťastný?

Už jsem to říkal mnohokrát. Věřím, že je to šťastný fotbalista, který rád pracuje a vydává ze sebe maximum pro tým i pro klub. Bohužel neměl štěstí, když nedal více gólů, i když své šance měl. Tento gól mu dodá sebedůvěru.

Uvidíme takovou sestavu častěji?

Pro některé hráče, kteří měli neuvěřitelný počet zápasů, to byl čas odpočinku. Mohli si odpočinout a i to někdy potřebujete. Do konce roku budeme hrát devět zápasů. Střídání je tu proto, aby některým hráčům poskytlo odpočinek a dalo příležitost dalším, kteří si to zaslouží. Hráči, kteří hrají méně, dostanou šanci.

Jak hodnotíte zápas?

Tým ukázal velký hlad po výhře. Dali jsme čtyři góly, důležití hráči si mohli odpočinout a mladíci se osvědčili a ukázali, že si své minuty zaslouží. Vyzdvihl bych však celý tým, který tvrdě pracoval a dal do toho zápasu spoustu energie. Splnili jsme svůj cíl a postoupili do osmifinále. V prvním poločase jsme neskórovali, ale to se nám podařilo ve druhé půli. Tlačili jsme, rychle získávali míč a kontrolovali hru až do poslední minuty. Chceme předvádět tento obrázek. S výsledkem musíme být spokojeni.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Odehrál lepší zápas než Lenglet, nenapadá mě, proč by neměl nastoupit.

25.11.2020, 07:49
clen_0548 F4BRE

protože se na to v barce nehraje???

25.11.2020, 09:25

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat