Koeman nepočítá s Puigem

Koeman nepočítá s Puigem

Jedno z největších překvapení nejen pro fanoušky, ale i pro samotného hráče bylo nepovolání Riquiho Puiga do sestavy pro zápas s Elche.

Utkání o Gamperův pohár bylo generálkou na letošní sezónu a nenasazení mladé hvězdičky vyvolalo poměrně velké vášně, které ještě zvýšil Ronald Koeman oznámením, že Puig nedostane v jeho projektu dostatek prostoru a měl by z Barcelony odejít.

Velké překvapení pro všechny, tento odchovanec se dlouho považoval za novou hvězdu barcelonských pro následující roky a dle veškerých informací byl i on touto zprávou více než zaskočen. Podle všeho se těšil na novou sezónu a snažil si vybojovat co nejlepší možnou pozici v týmu blaugranas. Po internetu se začal šířit hashtag #RiquiNoSeToca, t.j. "Riqui je nedotknutelný".

Po veletoči ve španělských sportovních mediích se o slovo přihlásil trenér barcelonského týmu, aby své rozhodnutí vysvětlil a uklidnil vášně fanoušků i novinářů: ,,Není pravdou, že bych s ním nepočítal. Mluvil jsem s ním včera, před tréninkem, a je mi jasné, že mladíci potřebují hrát a tak jsem jim to řekl. Může to platit taky pro Aleñu a potom pro Pedriho. Mladíci jako Riqui potřebují  být na hřišti a řekl jsem mu, že tady to bude mít velmi těžké, protože má velkou konkurenci. Řekl jsem mu, že budoucnost má tady a přemýšlíme na tím, jaký je nejlepší způsob, aby uspěl v Barçe."

Na otázku zda je možné uvažovat o hostování Ronald uvedl: ,,Jsem Holanďan a v tomto věku 21 let, jako Pedri nebo Ansu potřebují hrát, nemůžou ani chvíli nehrát." Dodává, že: ,,Vyhodnocovali jsme to tři týdny a Riqui má moc velkou konkurenci. Hostování je jedna z možností."

Pokud by Puig, který má v současnosti smlouvu jen do konce roku 2021, odešel na hostování, je zde velké nebezpečí, že by se nemusel do Barçy vrátit. Pokud si projdeme zkušenosti s hostováním barcelonských hráčů, tak zjistíme, že k jejich úspěšnému návratu téměř nikdy nedochází.

Navíc, přestože Bartomeu o Koemanovi říká, že je to "trenér na mnoho sezón", hrozí, že v případě změny presidenta v následujících volbách by mohl být zájem o jiného trenéra na barcelonské lavičce, kterému by se rodák z Matadepery mohl hodit.


Zdroje: sport.es, mundodeportivo.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Nechápu. Klidně bych mu dal větší prostor, než Pjanicovi.

To samé Aleňa. Stačí když budou hrát pravidelně a své kvality ukážou.

20.09.2020, 09:54

presne toto su tie rozhodnutia ktore Barcu posledne roky potapaju! Za mna Puig, Alena, De Jong, Pedri, Trincao a Araujo jednoznacne zaklad . Ked aj len proti slabsim zatial ale mali by minutaz a keby trebalo aj skusenosti na tachsie zapasy tak je tam pjanic a Busi.

20.09.2020, 15:24

Odejít by měl Koeman! Aleňa, Puig by měli být Ti, kteří nahradí Xaviho s Iniestou.

20.09.2020, 19:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
43. Raphinha 5
47. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat