Koeman: Nesouhlasím se Setiénem, vést Messiho je snadné

Koeman: Nesouhlasím se Setiénem, vést Messiho je snadné

Ronald Koeman před zápasem s Dynamem Kyjev odpovídal na otázky novinářů a došlo i na dotazy ohledně nedávného rozhovoru jeho předchůdce. Dále připustil, že výsledky v poslední době nebyly ideální a vysvětlil, co je třeba zlepšit (tisková konference proběhla včera).

[Marc Brau, Barça TV] Po dvou výhrách v Lize mistrů a remíze proti Alavésu - jaké jsou vaše hlavní cíle pro nadcházející zápas?

Jsou vždy stejné: hrát dobrý fotbal, vytvářet šance a vyhrávat, zejména doma. Máme šest bodů a chceme v tom pokračovat.

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Protokol UEFA není zcela jasný v tom, pokud má Dynamo příliš mnoho nakažených hráčů. Co vám bylo řečeno? Je možné, že se zápas neodehraje?

Nevím. Vím, že soupeř má problémy, hráči dnes ráno absolvovali testy, výsledky budou odpoledne. Neznám předpisy. Musíme se připravit a doufám, že se zápas hrát bude.

[Gerard Romero, RAC1 ] Jak vyřešíte situaci v bráně? Ter Stegen by měl být připraven hrát, stále máte Neta. Dělá vám starosti jeho forma?

Marc s týmem trénuje téměř týden a je v pořádku. Zítra ráno, na našem posledním tréninku, zveřejníme nominaci a určíme sestavu. Musíte počkat do zítřka.

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Víte, že v Barceloně se nemůže čekat a výsledky potřebujete hned. Ale nechtěl byste požádat o trpělivost? Váš projekt v klubu teprve začal.

Ano, to je pravda. Ale slyšel jsem, že jsou lidé spokojení, samozřejmě ne díky těm dvěma bodům z posledních čtyř zápasů. Myslím, že jde o střílení branek. Jsme tým, který si vytváří nejvíce šancí za zápas, v průměru 5,5. A dali jsme jeden gól. Musíme to napravit, nejsme s tím spokojení. Máme na to. Děláme změny, zapracováváme mladé hráče a to je pozitivní. Budeme touto cestou pokračovat, víme, že v lize musíme vyhrát.

[Alejandro Segura, Radio Marca] Je pravda, že jste v posledních zápasech měli hodně šancí. Chtěli byste v lednu přivést typickou "devítku"?

Všichni znají můj názor, mnohokrát jsem řekl, že nám chybí střední útočník, ale to záleží na finanční situaci klubu. Nechci na nic tlačit, přišel jsem s tím, že vím, jak to je. Pokud to nepůjde, tak to prostě nepůjde.

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Jste velmi odvážný, když dáváte šanci mladým hráčům. Jak po těch několika zápasech hodnotíte jejich přístup?

Víme, že máme mladé hráče s úžasnými schopnostmi. Vše záleží na formě. Jako trenér je musím chránit. Pedri odvedl skvělou práci proti Realu a Juventusu, ale nemůže hrát všechny zápasy. Je potřeba brát v úvahu různé faktory. Máme mladé hráče, kteří ovlivňují budoucnost klubu. Pokud hrají, je to proto, že si to zaslouží.

[Xavi Lemus, TV3 ] Někteří lidé mluví o tom, že zápas proti Dynamu Kyjev byl nejlepším zápasem Dream Teamu. Jaké jsou vaše vzpomínky na ten zápas, kde jste dával gól?

Je pravda, že i pro mě to byl jeden z nejlepších zápasů. Soupeř byl silný a pokaždé, když mluvím s Pepem Guardiolou, vzpomínáme na to. V útoku jsme vytvářeli velké nebezpečí, snad to bude zítra stejné.

[Alex Pintanel, Gol] Setién nedávno řekl, že je obtížně vést Messiho. Co si o tom myslíte?

Musíte respektovat názor každého. Pro mě je Leo nejlepší na světě, každý den vidím jeho vítězné ambice a charakter. To mluví samo za sebe. Nemám problémy s jeho vedením. Každý týden si povídáme o dění na hřišti, o tom, co se děje v šatně, abychom měli dobrý vztah. Nesouhlasím se Setiénem, ale respektuji ho.

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Matheus Fernandes už dostal povolení hrát. Mohl byste ho brzy povolat k zápasu? Potřebujete ho do role pivota?

Pracujeme s ním a musí vylepšit některé věci, aby mohl hrát jako "šestka". Máme spoustu hráčů, kteří na téhle pozici mohou hrát, jako je třeba Aleña. Ví, že má před sebou Busquetse, De Jonga, Pjaniće. Každý den musíme pracovat na zlepšení. Zatím to bude mít s nominací těžké.

[Diari Ara] Jak může koronavirus ovlivnit úroveň zápasu? Dynamo zítra nemůže počítat s řadou hráčů.

Musíme se s tím naučit žít. Koronavirus má velký dopad na náš každodenní život a také na práci. Snažíme se vyhýbat nákaze, ale není to snadné. Musíme dodržovat pravidla, v Dynamu je hodně nakažených, takže to ovlivní jejich hru. Ale Šachtar měl před týdnem také absence a vyhrál s Realem. Soupeře musíte respektovat, chceme hrát dobře a vyhrát.

[Marc Marba, BTV ] Jak vzpomínáte na Bruinse Slota? (Cruijffův asistent, který včera zemřel) Jaký měl vliv na Dream Team?

Včerejší zpráva byla velmi smutná. Znal jsem ho velmi dobře, byli jsme přátelé. Soucítím s jeho rodinou. Byl skvělým pomocníkem pro Johana a Charlyho, dobře rozuměl fotbalu a byl to úžasný člověk. Bude nám chybět.

[Jordi Blanco, ESPN] Tváří v tvář kritice, nechybí Barceloně legenda jako Johan Cruijff, se kterým by každý souhlasil a podporoval tým? Možná vás pozitivní názor z venku uklidní.

Nevím, jestli by tak důležitá osoba měla přestat kritizovat. Dva body ve čtyřech zápasech nejsou dobré a to vede ke kritice. Přijímám to a pracuji na zlepšení. Nemáme žádný den klid, vždy se něco objeví. Víme, co musíme zlepšit. Jsou i pozitivní aspekty, ale důležitá je výhra.

[Sergi Niñou, RKB ] Co se vám na týmu líbí nejvíce?

Práce, změna intenzity tréninků, odhodlání, otevřenost naslouchat radám. Nejvíc ze všeho se mi líbí ten přístup. Musíme se snažit hrát dobře a zlepšovat se. Poslední dobou jsme měli dobré šance, musíme být efektivnější.

[Jamie Easton, BeIN Sports]  Jaké jsou vaše plány s Konradem de la Fuentem?

Je součástí týmu, v předsezónní přípravě odvedl skvělou práci, ale na jeho pozici je velká konkurence. Někdy necestuje s týmem, protože dáváme přednost tomu, aby hrál za Barcelonu B. Je mladý a potřebuje minuty, aby se zlepšoval. Jsem s jeho hrou spokojený.

[otázka z oficiálního webu Dynama] Je pravda, že Messi bude zítra odpočívat? Bude Dynamo kvůli tolika případům koronaviru hrát hůř?

Na to nemohu odpovědět, zítra poskytneme nominaci. Pokud jde o druhou otázku, tak to nevíme. Šachtar vyhrál s Realem. Očekáváme, že nám soupeř zkomplikuje život.

[Football24] Jste optimistický ohledně své budoucnosti v Barceloně?

Moje budoucnost není nejdůležitější věc. Musíte žít přítomností a snažit se vyhrávat. Měníme věci a prosíme o klid a trochu času. V poslední době jsme v lize neměli nejlepší výsledky. Musíme se zlepšit. Na zbytek vliv nemám, cítím se tu velmi dobře.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat