Koeman: Nevadí, že se teď Messi nerozhodne o své budoucnosti

Koeman: Nevadí, že se teď Messi nerozhodne o své budoucnosti

Před dnešní zápasem s Huescou se kouč vyjádřil k situaci Messiho, ke zraněným hráčům a zimnímu přestupovému období. Také prozradil, jak vidí soupeře dnešního utkání a co si v novém roce přeje. 

"Messimu se daří dobře, trénoval 30. a 31. prosince individuálně. Je připravený, šťastný a namotivovaný. Je pro nás důležitý. Ve svém rozhovoru přece řekl, že se ještě nechce rozhodnout. Jako každý hráč, kterému končí smlouva, sám se musí rozhodnout, co chce."

"Ukázal nám, že chce pro tento tým jen to nejlepší. Nevidím žádný problém v tom, pokud by se ještě nerozhodl. Nemusíme kvůli tomu být nervózní."

Barcelona se teď bude muset obejít bez Coutinha, který bude ze hry na tři měsíce. 

"Je to obrovská ztráta. Když si vezmete, že je zraněný Ansu, Pique, Sergi Roberto... skoro všichni hráči, co pravidelně nastupují v základu. Chybí nám hráči, to je náš problém. Snažíme se pracovat s těmi, kteří mohou hrát a udělat pro to maximum. Chybí nám však kvalitní hráči."

"V něčem máme opravdu smůlu. Už máme několik zraněných, kteří budou chybět dlouhou dobu. Uvidíme, jak se s absencí Coutinha vypořádáme."

Problém není jen Griezmann..

"Nejde jen o Griezmanna. V útoku je více hráčů, kteří by měli být více efektivní. Potřebujeme více gólů od záložníků. Je potřeba se zlepšit v mnoha směrech. Vytváříme si mnnoho šancí, minimálně šest na zápas. Musíme si věřit."

Suárez mezitím v Atleticu Madrid střílí góly...

"Vždycky jsem zdůrazňoval jeho kvality. To rozhodnutí záviselo na něm a na klubu. Vždycky přeju každému jen to nejlepší. S Atleticem nás nejde porovnávat. Jsou jiné způsoby, jak se dá vítězit. Jim někdy stačí dát jeden gól, aby zvítězili. U nás je to jiné."

Co příchody nových hráčů v zimním přestupovém období?

"Nový prezident nebude mít moc času, aby přivedl nějaké nové hráče. Budeme připraveni řešit to okamžitě po volbách. Bohužel datum voleb změnit nemůžeme a musíme se s tím smířit. Nebudu nikoho zmiňovat. Některým hráčům by ale přispělo dostat větší prostor v jiném týmu."

"Někteří se ocitli ve složité situaci a my chceme tým posílit. Hráči, kteří tady v klubu nemají žádnou budoucnost, by měli raději odejít."

Jak vidí trenér dnešní zápas? 

"Žádný zápas není jednoduchý. Nezáleží na tom, kolikátý je tým v tabulce. Huesca některé zápasy prohrála, i když podala velice kvalitní výkon a doma dostala málo gólů. Počítáme s tím, že to bude těžké."

Koeman by si přál, aby se v tomto roce fanoušci již vrátili na stadion.

"Těším se na zápasy s fanoušky. Je to něco, co chybí nám všem, ta atmosféra."

"Teď je měsíc volby prezidenta. Musíme vyčkat, až nový prezident předloží plány do budoucna. S tolika zápasy, co nás čekají, nebude mnoho prostoru na jiné věci."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat