Koeman: Ter Stegen opět dokázal, jak skvělým brankářem je

Koeman: Ter Stegen opět dokázal, jak skvělým brankářem je

Ronald Koeman po včerejším zápase neskrýval zklamání z předvedené hry, vyzdvihl však skvělý výkon navrátilce Marca-Andrého ter Stegena. Ocenil sice zisk tří bodů, poukazoval však na problémy, které tým má.

Jak si vysvětlujete, že prvních 15 minut byl útok tak produktivní, měli jste tolik šancí a tým vypadal jinak a byl tak slabý v obraně?

Na začátku zápasu jsme si vedli dobře a měli jsme šanci vést alespoň 2:0 nebo 3:0. Později jsme měli problémy hlavně s kontrolou hry našich soupeřů a s volným prostorem. Myslím, že jsme měli problémy ve středu hřiště a postupně šel náš výkon dolů. Nakonec jsme tento zápas vyhráli, ale musíme uznat, že náš soupeř si vytvořil více šancí, než obvykle dovolujeme.

A co vynikající výkon ter Stegena při jeho návratu proti teoreticky slabému soupeři na Camp Nou?

Člověk by si myslel, že to bude snadný zápas, protože soupeři měli hodně absencí kvůli koronaviru, ale ukázalo se, že jsou konkurenceschopným týmem. Věděli jsme, že jde o silný tým. Získávali sebevědomí a dokázali bojovat až do samotného konce, ale náš brankář byl dnes fenomenální. Soupeři si vytvořili několik situací jeden na jednoho, ve kterých nás zachránil. Opět dokázal, že je skvělým brankářem. Moc netrénoval, ale bylo vidět, že je ve formě.

Griezmann toho moc nepředvedl a čistou šanci nevyužil. Je to, co se s ním děje, otázka důvěry?

Je pravda, že měl jasnou šanci, ale je to hráč, který vždy hodně pracuje pro tým. Nemyslím si, že byste o hráčích měli mluvit individuálně, protože jsme jako tým nepředvedli to nejlepší, zejména při hře bez míče. Griezmann si vede dobře.

Máta obavy z trestu kvůli komentářům na VAR po El Clásicu? Komise zahájila vyšetřování.

Něco jsem o tom slyšel, ale nebojím se možného trestu. Vím, co jsem řekl, ale nebojím se. Uvidíme, jak o této záležitosti rozhodne komise.

Jak byste zhodnotili svůj start v Lize mistrů?

Získat devět bodů z devíti je v Lize mistrů důležité. Museli jsme začít dobře a víme, že žádný zápas se nevyhrává snadno. Dnes jsme nehráli na správné úrovni, ale s Juventusem jsme hráli velmi dobře. Víme, že musíme hrát lépe.

Proč hrál Frenkie de Jong ve středu obrany? Může se na této pozici objevovat častěji?

Lenglet v posledních dnech odehrál spoustu zápasů a měl menší fyzické problémy. Proto jsme de Jonga postavili do středu obrany. Očekávali jsme však, že se bude hrát mnohem častěji na polovině soupeře, jako v prvních 20 minutách. Za takových podmínek by nám De Jong pomohl s vy vážením míče a vytvářením početní převahy. Nejprve jsme si vedli dobře, ale pak naše tempo pokleslo a já jsem se nakonec rozhodl pro změnu. Víme však, že Frenkie na téhle pozici hrát může, je to jedna z možností.

Co bylo na vaší hře špatně? 

Problém je podle mého názoru v tom, že někdy nedokážeme presovat. Pokud presujeme, musíme to dělat všichni a mít naše obránce vysoko, jinak necháváme příliš mnoho prostoru. Musíme se hodně zlepšit ve hře bez míče.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Zvláštní, že když mluví o presování, tak zmíní obránce, většinou propadneme už ve předu, což se dělo i posledních pár let, všichni tam litaj, Leoš si ťapká a celá snaha přijde v niveč a akorát to jde do přečíslení

05.11.2020, 12:14

Presne tak. Včera aj keď Pedro, Fati či Grizzi šli do presunu Messi sa nato pri polke ihriska vykašľal, a Bus kým dobehol prvého hráča už sme sa museli brániť. Taktiež včera viac krát Leo šiel nezmyselné do 5 ticho hráčov a po strate lopty prišlo rýchle prenesenie Dynama do predu kde bol v podstate len Pique a De Jong. Podľa mňa už ani hráči nevedia, čo vlastne Leo chce hrať . A on by mal tiež rozmýšľať, že ak sú stopéri na súperovej polovici nemôže takto ľahostajné stratiť loptu lebo to je smrteľne riziko

05.11.2020, 13:56

Ale trenér tím myslel úplně něco jiného... a sice, že když útočná nebo záložní linie presuje, musí obraná řada "vylézt" výš a zmenšit mezeru mezi zálohou a obranou. Protože vysoký presing sám o sobě nezaručí zist míče v pro soupeře nebezpečném prostoru, ale obránci resp. záložníci soupeře se dostanou pod tlak a musí zrychlit odehrání míče, címž mohou vznikat nepřesné přihrávky na útčníky. Ale pokud ti útočníci budou mít mezi naší záložní a obranou řadou velký prostor a tudíž čas na to si i s nepřesnou rozehrávkou poradit, přijde celý presing vniveč. A obránci se navíc dostávají následně do nevýhodného postavení, kdy jsou v souboji buď pozdě (když vystoupí, navíc většinou bez zajištění) nebo musí celou akci odcouvat a čekat na defenzivní podporu zálohy, která byla ještě před pár momenty v pohybu vpřed a napadala. Tím se stává celá situace neskutečně fyzicky náročná i pro záložníky. A my si pak nemůžeme vytvořit trvalejší tlak. Jinak to, že Messi napadá 1 z 10 situací je fakt a je to neuvěřitelný úkol pro Koemana ho k tomu opět přimět.

05.11.2020, 23:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat