Koeman: Udělali jsme velké změny v záloze

Koeman: Udělali jsme velké změny v záloze

Koeman započal své působení vítězstvím, ale také udělal změny v taktice týmu. Tradiční formace 4-3-3 byla vystřídána formací 4-2-3-1. Koeman by chtěl, aby si všichni hráči na tuto změnu postupně navykli.  

"Záloha je trochu odlišná, než byla dříve. Tým má ale kvalitu, aby něco takového zvládl a daří se mu to dobře. Chceme být rychlejší s míčem a vytvářet si více prostoru, abychom byli pro soupeře nebezpečnější a skórovali."

Trenér přiznává, že tým začal sezonu s vyšší intenzitou, a to vyplývá ze změn v záloze.

"Byl to náš první zápas a každý hrál jen 45 minut. Je potřeba najít společný herní rytmus a hrát s intenzitou. Druhý poločas byl trochu lepší než první. Také pro nás bylo důležité, aby se nikdo před soutěžními zápasy nezranil. Bylo to pro nás důležitější než konečný výsledek."

"Všem klukům se ten zápas vydařil. Samozřejmě je stále co zlepšovat, ale jsme spokojení s tím, jak se jim po dvou týdnech společných tréninků zápas povedl."

"Je důležité, aby se postupně všichni hráči sehráli a zapojovali se. Během přípravy chceme vylepšit fyzičku a také i taktickou stránku naší hry." 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

My ale potřebujeme změny v kádru, ne v taktice. Máme tu hromadu hráčů starších 30ti let. Další hromada hráčů se pohybuje ve věku 28 až 29 let. Pak tam jsou i tací, co by neměli s jejich současnou formou ve velkoklubu jako je Barcelona co dělat. A Koeman pak v podstatě řekne, že změnou formace vše bude lepší? No co tohle je.

14.09.2020, 23:29
lhotik karlos

Musí fungovat s tím co je... smiley

15.09.2020, 07:14
Petík karlos

Já bych to tak černě neviděl. Nejdřív si musíme uvědomit, že dostal mužstvo kde nejsou prachy na nákupy. Takže změna taktiky a hlavně dril na tréninku je ta nejlepší věc co mohl udělat. A za mě máme dobré posily co nestaly ani korunu. Alena, Coutinho dá se říct i Dembele (když zdraví vydrží). Stačí s nima dobře pracovat. A k tomu další čtyřka mladých. Puig, Triancao, Pedri a Fati. A samozřejmě De Jong, ale toho beru už jako mazaka 😁 já to tak černě nevidim, stačí se nebát a dát jim prostor.

15.09.2020, 08:54
Conelly karlos

vek 28 - 30 je u fotbalisty naprosty vrchol sil i fotbalovych skusenosti a inteligence, takze touto optikou by to mel byt letos treble. Nechazel bych vsechno na vek hracu, je to znacne individualni.

15.09.2020, 14:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat