Kolem Fatiho krouží zájemci

Kolem Fatiho krouží zájemci

Žádná konkrétní nabídka zatím není na stole, ale o talentovaného útočníka Barcelony má zájem hned několik evropských klubů. Fati v La Lize nastoupil v základu zatím pouze sedmkrát a jeho situace je bedlivě sledována.

Ansu Fati v Barceloně nenastupuje pravidelně v základní jedenáctce a jeho situace nezůstala bez povšimnutí. O dvacetiletého útočníka, který má v Barçe smlouvu do roku 2027 s výkupní klauzulí ve výši 1 mld. €, projevilo zájem hned sedm evropských klubů. Největším zájemcem je Bayern Mnichov, Fatiho však pozorně sledují také Arsenal, Tottenham či Manchester United.

Odchovanec La Masie, jehož agentem je Jorge Mendes, nastoupil v základu pouze do sedmi utkání La Ligy, jako jediný však zasáhl do všech 3O oficiálních zápasů téhle sezóny ve všech soutěžích. Nová taktika se čtyřmi záložníky, která Xavimu tak dobře funguje, Fatimu ve větším herním vytížení nijak nepomáhá a ani zranění Ousmane Dembélého jej do základu nedostalo. Během suspendace Roberta Lewandowského jej Xavi nasadil na pozici devítky, a to především díky jeho skvělému průměru vstřelených branek - během prvních 14 zápasů v lednu Fati vstřelil gól každých 58 minut. Ve středu proti Betisu dostal šanci na pravém křídle Rafinha a uvidíme, zda dnes proti Seville dostane šanci opět Brazilec, což by spekulace o Fatiho odchodu jenom podpořilo.

Xavi žádá o trpělivost

Vzhledem ke spekulacím požádal Xavi před zápasem se Sevillou o trpělivost: "Musíte s ním být trpěliví, všechno se vyřeší. Máme v něj velkou důvěru. Má silnou mentalitu a je pro klub přínosem. Trpělivost, potřebuje čas, není čas mluvit o prodeji." Sám hráč si také stále stojí za tím, že i přes zájem jiných klubů je odhodlán v Barçe zůstat a bojovat o své místo. Vydrží mu to?


Zdroje: mundodeporitvo.com



Diskuze

Jako má obrovský talent. Ale jeho zdraví je otázka. Pokud by někdo dal adekvátní částku, řekněme 100 - 120% jeho ceny, klidně bych ho prodal. Navíc pro dodržení všeho ffp budeme prodeje potřebovat.

05.02.2023, 16:01
Reekwon karlos
Senior editor

Nikdo nedá 120% jeho ceny a otázku zdraví bych asi nepokládal za důležitou.. Téměř rok hraje bez zranění a navíc měl dvě rychlá zranění po sobě, takže to není úplně injury-prone player.. A hlavně liga nemá problémy s naším FFP, ale s naším platovým stropem, což Fati nějak nevylepší a když odejde, musí přijít náhrada, která bude brát asi víc.

05.02.2023, 19:07
karlos Reekwon

To mě je jasný, že nikdo nedá tolik. Jen pokud by náhodou přišel někdo s neomezenýma financema a skutečně to zaplatil, tak bych to vzal. Jinak ne. Se zbytkem samozřejmě souhlasím.

05.02.2023, 20:19
absint Reekwon

Fatiho problém je spíš v hlavě, bojí se chodit do soubojů, nehraje na 100% a podle toho to pak i vypadá. Na druhou stranu, pokud by se mu podařilo tento psychický blok zlomit a povedl se mu teď třeba jen zbytek sezóny, jeho cena zase vystřelí nahoru, na problémy posledních let se zapomene a zase bude považován za jeden z největších talentů fotbalu. Proto si myslím, že zrovna v jeho případě je těch 120% ceny i mnohem víc dost reálných.

05.02.2023, 20:56
cechoma Reekwon

Nevím, jestli je to pravda, ale když dostal 10 a novou smlouvu, tak se psalo o poměrně vysokém platu

05.02.2023, 21:45
Tarja karlos

Ja bych to s nim jeste nevzdavala. Ma po dost tezkem zraneni a je videt, ze se zveda. Je mu teprve 20, porad ma kam rust. Podivejme se na Dembeleho, jak se pod Xavim zvednul. Verim, ze to same zvladne Xavi i s Fatim. Jen aby mu zdravi drzelo, pak to pujde.

05.02.2023, 21:01

from hero to zero bohuzel

05.02.2023, 22:58

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat