Kolik Barcelona ušetří na snížení mezd hráčů?

Kolik Barcelona ušetří na snížení mezd hráčů?

Hráči Barcelony souhlasili se snížením svých výplat v době probíhající krize a klub na tom tedy i něco uspoří. Přesnou sumu zjišťovala španělská média, avšak nikoho nepřekvapí, že největší částky půjdou z platů Lionela Messi, Luise Suáreze a Antoina Griezmanna.

V pondělí bylo oficiálně oznámeno, že se hráči z prvního týmu rozhodli snížit své platy o 70 % a zbývajících 30 darovat ostatním zaměstnancům klubu, aby je podpořili a mohli si udržet 100 % ze svých výdělků. Jde o velmi významnou zprávu pro Barcelonu v rámci současného stavu a nyní se podívejme, kolik zhruba Katalánci nevydají na mzdy.

Josep Maria Bartomeu, prezident FCB, v interview pro Mundo Deportivo prozradil, že klub tímto krokem ušetří 16 milionů eur, k nimž přidal i výplatnice z ostatních týmů. Pokud přidáte daně a poplatky, jedná se o úsporu ve výši dvojnásobku této částky. Nouzový stav bude pravděpodobně nějakou dobu trvat a to je pro klub dobrá zpráva.

Rozpočet se totiž měl přehoupnout přes miliardu, což aktuálně vypadá nereálně. Škrty tak byly nevyhnutelnou součástí péče o klubovou kasu a vyjednávání vedli kapitáni Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué a Sergi Roberto. Ti mluvili se všemi hráči, kteří na to měli různé názory, ale i sami museli přijmout fakt, že přijdou o peníze.

Marca vypočítala, že jen na výše zmíněných čtyřech kapitánech klub ušetří 8,6 milionů eur – 5 z nichž náleží gáži Argentince, což je bez většího šoku. On sám navíc z vlastní kapsy daroval po milionu eur nemocnicím v katalánské metropoli i rodném Rosariu. Piqué s Busquetsem se musí připravit na výplatu o 1 a půl milionu menší.

A v případě univerzála z obrany či zálohy a hrdinu osmifinálového mače s Paříží v roce 2017 jde o stržení 700 tisíc. Madridský plátek pak připomíná, že Luis Suárez je placen na obdobné úrovni, jako Busquets a Piqué, přičemž Antoine Griezmann vydělává ještě více (18 milionů eur čistého ročně). Jen na Francouzi tedy ušetří další 2,1 milionu.

Jakmile se situace stabilizuje a soutěže se budou moci vrátit do plných otáček, hráči zase dostanou své mzdy v plné výši. Kluby i ligová asociace doufají, že k tomuto všemu dojde v červnu, což by znamenalo dvou a půl měsíční odmlku od vyplácení úplných výplat. A v nich by Barca uspořila kolem 80 milionů eur. To už je slušná částka.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat