Kolik budou klub stát nepotřební hráči v příští sezóně?

Kolik budou klub stát nepotřební hráči v příští sezóně?

Barcelonu již několik let trápí obrovské výdaje na platy, které znemožňují klidné fungování na přestupovém  trhu. Velkých a drahých kontraktů už se Barcelona do jisté míry zbavila, od nové sezóny totiž už nebude v klubu Jordi Alba a Sergio Busquets, kteří měli na klubovou pokladnu nemalý vliv. Nyní ale vedení Barcelony řeší další z mnoha problémů, výdaje na platy nepotřebných hráčů mají totiž činit v příští sezóně přes 50 milionů euro. Konkrétně to je částka, která má být vynaložena na kontrakty Samuela Umtitiho, Clemanta Lengleta, Álexe Collada, Sergiño Desta a Gustavia Maia a zavit se této zátěže, je klíčem k dalšímu snižování sportovních mzdových nákladů.

Jedním z hlavních problémů, s nimiž se FC Barcelona stále potýká, jsou vysoké sportovní mzdové náklady, což znamená, že klub je stále v choulostivé finanční situaci a má problémy s posilováním kádru prvního týmu kvůli ekonomickému "Fair Play" LaLigy. V létě 2021 se představenstvu Laporty podařilo zděděný mzdový účet snížit, ale podpisy v zimě téže sezony a loni v létě, které posílily tým Xaviho Hernándeze, jej opět navýšily na 656 milionů eur.

Sportovní vedení v čele s Mateuem Alemanym pracovalo po celou sezónu na snížení této částky, protože klub ji musí ponechat na úrovni 450 milionů euro. V současné době, po odchodech Busquetse, Alby, Memphise a Griezmanna, má Barça na sezónu 2023-24 celkem 530 milionů eur. Xavi s Umtitim, Lengletem, Colladem, Destem a Maiem rozhodně nepočítá a pro klub je více, než důležité, aby všichni z těchto hráčů klub v létě opustili a nejlepe na trvalo. Tým i toto léte potřebuje několik kvalitních posil, které rozhodně přijdou, ale vše musí probíhat tak, aby současně také s příchodem nový hráčů, současní hráči odcházeli do jiných klubů na trvalo a za peníze.

Ze všech pěti hráčů bude v nacházející sezóně pro Barcelonu nejdrazší Samuel Umtiti. Francouz v lednu 2022 prodloužil smlouvu do roku 2026, aby pomohl klubu podepsat Ferrana Torrese, ale v příští sezóně bude Barcelonu stát 20 milionů euro a je pro vedení naprostou prioritou se Umtitiho platu zbavit. Náklady na Lengleta jsou rovněž vysoké a to 16 milionů euro. Francouz byl jedním z hráčů, kteří prodloužili smlouvu uprostřed pandemie koronaviru, s úpravou platu, který klub nyní také velmi zatíží. O jeho podpis usiluje Tottenham, kde hrál v této sezoně na hostování a ze všech pěti hráčů jdou zde nejlepší vyhlídky na trvalý odchodi i za finanční kompenzanci.

Dest naopak přijde Barçu na přibližně deset milionů eur. Na hostování v Miláně se mu příliš nedařilo a žádný klub o něj nemá zájem. Má smlouvu do roku 2025 a klub doufá, že se podaří najít další tým alespoň na hostování, aby převzal větší část platu. Výdaje na platy Álexe Collada a Gustava Maii už nejsou pro klub tak likvidační, ale stále jsou v kategorii zcela zbytečných. Collado byl na hostování v Elche a Maio na valencijské Mestalle, obou má být v příští sezóně vyplaceno shodně 4.5 milionů euro.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Chci vidět toho, kdo koupí Umtitiho. Pokud ho nevyplatíme, zůstane tu. Lengleta snad Tottenham vezme. Desta taky za nějaký pakatel.

18.06.2023, 18:08
pyspetr karlos

tottenham ho už nechce

19.06.2023, 07:24
karlos pyspetr

Takže nám zbydou oba dva :D Paráda. Musíme je ze smluv vyplatit no. Leda..... že bychom je nabídli arabům. Pokud mohli dát za Nevese 55M, proč by nám nemohli dát např 20 za oba.

19.06.2023, 11:36
tomise63 karlos

Neuvěřitelné.Umtiti ,borec který má obě kolena chrobalivé dostane smlouvu na 4 roky.No co dodat....vedení opravdových odborníků.

21.06.2023, 10:51

Trenér si Umtitiho dost chválil, prý je zachránil od sestupu a zkusí ho získat ale pochybuji , že na to mají peníze..

19.06.2023, 12:01

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat