Kolik zápasů odehrála Barça 29. února?

Kolik zápasů odehrála Barça 29. února? Foto: FCBarcelona.com

Pro poslední duel Culé v tento výjimečný den se musíte vrátit do roku 2004

Hrát zápas 29. února není příliš obvyklé. Barça však měla tuto příležitost již čtyřikrát. Soupeři Barçy v tento zvláštní den byly Sevilla, Racing, Oviedo a Deportivo. Tři výhry a jedna porážka je celková bilance Barçy v přestupném roce.

Poražení Sevillou
Dne 29. února 1948 hostila Barça na Camp de les Corts andaluský celek, který deklasovala 6:0. V tomto utkání se Barça utkala s týmem Sevilly. Blaugranas měli v týmu opravdové legendy jako César, Basora, Gonzalvo II a Gonzalvo III. Sám César proti Sevillanům zaznamenal hattrick. Florencio se dvěma a Gonzalvo III s jedním gólem doplnili přehlídku hráčů, které trénoval Enrique Fernández.

Porážka proti Racingu a vítězství v Oviedu
Barça cestovala do severního Španělska v letech 1976 a 1992. Racing využil výhodu domácího prostředí a porazil Barçu 2:1, přičemž v jeho řadách působily legendy jako Cruyff a Rexach. O vyrovnání se postaral v 89. minutě Miquel Mir, který se prosadil poté, co se katy Blaugranas stali Zuviria a Aítor Aguirre.

Co se týče výjezdu na hřiště Carlose Tartiereho, "Dream Team" přistál a porazil tým Javiera Irurety (0:2). Střelci Cruyffova historického týmu byli Stoičkov a Laudrup. Oba zápasy se hrály ve 24. hracím dni.

Výhra na Riazoru, poslední precedens
Od posledního zápasu, který Barça odehrála 29. února, uplynulo 20 let. Při té příležitosti tým Franka Rijkaarda přehrál bájný "super Depor" (2:3). Za Barçu, která v La Lize odehrála výborný druhý poločas, se dvakrát trefil Ronaldinho a Saviola.


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat